Telefoon Analyse : Y5p 32 GB Huawei

In presentatie 

Als het gaat om het vergelijken van smartphones met elkaar, heb je verschillende opties. Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. Al op het niveau van het besturingssysteem van deze Y5p 32 GB: hier is het een Android met al het bijbehorende Huawei ecosysteem.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Na onze tests zien we dat deze Y5p 32 GB niet voor alle gevallen goed is. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Uiteindelijk is het een tweede keus naast je hoofd smartphone.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Multimediagebruik
Videospelletjes spelen
Fotograferen of filmen

Is de Melkweg compatibel met nomadisch gebruik? 

Uw smartphone moet u te allen tijde kunnen begeleiden. Mobiliteit om te surfen op het internet, zelfs op vakantie.
 Y5p 32 GB is erg klein. Een grootte van 5.45 inch die normaal zou zijn geweest in de vroege dagen van smartphones, maar nu niet meer.
 Een formaat dat niet uitnodigt tot vloeibaar gebruik op het internet. Nog minder goed voor het bekijken van een film. Het is een model gemaakt voor telefoneren, voornamelijk.
 Het apparaat is uitgerust met Wifi. Hierdoor kunt u gemakkelijk een verbinding maken met een comfortabele snelheid.  Deze telefoon is uitgerust met een GPS-chip. Uw reizen worden vergemakkelijkt, zelfs in het buitenland. Effectieve functionaliteit bijna overal.
 Het is soms handig om meerdere telefoons in één te hebben. En dit model kan meerdere Sims aan. Dit betekent dat het mogelijk is om meerdere actieve abonnementen in het apparaat te hebben. En daarom zijn er verschillende operatoren op dit model. Dit zal handig zijn voor degenen die regelmatig reizen.
 Detail dat ontbreekt op deze Y5p 32 GB is de afwezigheid van gewapend glas. Geen bescherming tegen krassen of schokken die tijdens de levensduur van alle smartphones kunnen ontstaan. U zult een plan moeten maken voor de aankoop van een beschermende folie.
 Helaas is het aan de batterijzijde niet zo goed. Er is slechts 3020 mAh, wat laag is voor normaal gebruik. Je zult er aan denken om een externe back-up van de batterij in de buurt te hebben.
 Wat betreft de kwestie van het opladen, heeft Huawei gedaan in de economie, dat wil zeggen zonder de snelle lading. Gemakkelijk te gebruiken, het zou het mogelijk hebben gemaakt om snel te herladen.
 

De juiste keuze voor het bekijken van films? 

Voor velen beginnen telefoons de tv-toestellen te vervangen. Een handig apparaat voor het bekijken van video’s. U kunt ook overal naar doorlopende muziek luisteren. Door de kracht van de smartphones en hun connectiviteit kunt u kijken wat u wilt. Voorzichtig, dat betekent niet dat een smartphone volstaat.

 We hadden graag gezien dat de Melkweg krachtiger was geweest aan de multimediale kant. Hij is een van de slechtste in het vak. Het 5.45 -inch scherm is slecht geschikt om te oefenen. En de schermresolutie is laag. U kunt het echter wel gebruiken om naar uw muziekafspeellijst te luisteren.
 Het scherm van dit model is omgeschakeld naar LCD IPS (In-Plane Switching). Dat wil zeggen dat het zeer goede kleuren en zeer brede kijkhoeken biedt.
 Huawei heeft getracht de audiobeleving te verbeteren. U heeft een ingang voor de 3,5mm-stekker van uw koptelefoon.
 Om het geluid van de telefoon over te brengen, heeft u de optie via bluetooth. De transmissie is vloeiend en het geluid is helder.
 Tot slot betreuren we de afwezigheid van stereoluidsprekers.
 

Het juiste model om mee te spelen? 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Batterijen worden elke dag op de proef gesteld door het gebruik van mobiel internet en applicaties. De processor en de grafische chip moeten ook van hoge kwaliteit zijn om het beeld vloeiend te maken. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Onze tests zetten deze Melkweg onderaan de lijst in termen van vermogen. De componenten beginnen tot op heden (Mediatek MT6762R Helio P22 (12 nm) processor), en de kwaliteit is minder goed. Dat maakt het net passeerbaar.
 Wat betreft RAM is dit model op zijn zachtst gezegd licht van gewicht. Dit model heeft 32 GB, wat laag is. In feite heeft Huawei voor sommige gepassioneerde gebruikers een extra ruimte gecreëerd om meer toe te voegen.
 Als je veel speelt gedurende enkele uren zul je merken dat de batterij bijna leeg is. Het uithoudingsvermogen van dit model is een van de zwakste. Het vermogen van 3020 mAH vereist dat u gedurende de dag oplaadt.
 Het zal nodig zijn om de applicaties die op deze smartphone zijn geïnstalleerd te beperken. Leescomfort op plaatsen waar het display niet goed werkt. Het zal niet gemakkelijk zijn om de gedownloade documenten te lezen. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 En om te eindigen op het aanvraaggedeelte, merken we op dat de betalingsfunctie via de telefoon (de NFC), hier niet beschikbaar is.
 

Het gereedschap om foto’s, films te maken? 

De fotofunctie is een essentieel gebruik van smartphones geworden en heeft sinds de eerste generaties grote stappen gezet. Fabrikanten communiceren al lange tijd over de miljoenen pixels waarmee hun apparaten zijn uitgerust. Dit is echter niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden. Ook de mogelijke retouches via een applicatie is interessant. Huawei heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen van kwaliteitsproducten.

 Er is weinig vooruitgang geboekt door Huawei. In feite is er maar één camera op deze telefoon.
 De schermresolutie van deze Y5p 32 GB behoort tot de laagste op de markt. Een fotoresolutie van 8 Mp wat een laag kwaliteitsresultaat geeft. We raden dit apparaat niet aan aan iedereen die regelmatig met zijn of haar smartphone zelfproblemen heeft. Het herbewerken van foto’s is niet intuïtief. Deze Y5p 32 GB laat u toe om beelden te maken, maar zal de helderheid of de kleuren niet herstellen.
 Dit model is met slechts 32 GB een van de minst ruimtevragende modellen. Niet genoeg om een back-up te maken van al uw videobestanden of muziek. Het zal nodig zijn om uw inhoud zeer snel over te brengen naar andere back-up ruimtes.
 

De Y5p 32 GB – in een notendop 

Onze analyse toonde aan dat deze Melkweg niet voor alle doeleinden is gemaakt. Dit model is zeer ver van de top van het assortiment, en kan uiteindelijk voldoen aan de behoefte aan een eerste telefoon voor een kind. Alleen de goed geplaatste prijs is interessant; het kan een tijdelijke keuze zijn.