Telefoon Analyse : Galaxy A01 Core 16 GB Samsung

Voorwoord 

Uit alle mogelijke keuzes wordt het moeilijk om de smartphone te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. De Galaxy A01 Core 16 GB in dit artikel maakt gebruik van een Android-besturingssysteem, met alle gevolgen van dien.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Na onze tests zien we dat deze Galaxy A01 Core 16 GB niet voor alle gevallen goed is. Het is een model dat vooral bedoeld is voor het oplossen van problemen. Alleen de goed geplaatste prijs is interessant; het kan een tijdelijke keuze zijn.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk films
3D-spellen
Fotograferen of filmen

Galaxy A01 Core 16 GB voor mobiliteit? 

Uw smartphone moet u te allen tijde kunnen begeleiden. Als een telefoon voor u alleen bedoeld is om te bellen, dan heeft u waarschijnlijk geen smartphone nodig.
 Galaxy A01 Core 16 GB is erg klein. In feite is het een van de kleinste (5.3 inch) in vergelijking met andere smartphones.
 Het is duidelijk dat het met deze omvang niet eenvoudig is om op het net te surfen. Nog minder goed voor het bekijken van een film. Al met al, perfect voor een telefoontje.
 Merk ook op dat er wifi beschikbaar zal zijn om u te vergezellen. U kunt overal genieten van kwaliteitsvolle webtoegang, zelfs aan de andere kant van de wereld.  Deze telefoon is uitgerust met een GPS-chip. Je weet waar je aan toe bent. Belangrijk als je weg bent van huis.
 Op deze smartphone kunnen meerdere Sims worden geactiveerd. Met andere woorden, het hebben van meerdere abonnementen met hetzelfde apparaat. Met dit model kunt u verschillende operatoren beheren. Deze functie zal nuttig zijn voor reizigers onder u, die in staat zullen zijn om een prepaid SIM-kaart te integreren van het land waar ze zich bevinden, zonder dat ze de hoofdkaart hoeven te verwijderen.
 Detail dat ontbreekt op deze Galaxy A01 Core 16 GB is de afwezigheid van gewapend glas. Geen bescherming tegen krassen of de schokken van het dagelijks leven. U zult een plan moeten maken voor de aankoop van een beschermende folie.
 Een negatief punt is echter de accucapaciteit. De 3000 mAh zal nauwelijks genoeg zijn om een dag te duren, tussen gesprekken, sms’en of spelletjes door. Uit voorzorg is het mogelijk dat u een externe batterij in de buurt heeft.
 Concluderend over het opladen van de batterij, heeft Samsung niets veranderd ten opzichte van de vorige modellen, wat betekent dat er geen snelle lading is. Dit is erg handig als de batterij van de smartphone leeg is en je haast hebt.
 

Analyse van multimediale functies. 

Smartphones zijn de nieuwe televisies geworden. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. U kunt ook overal naar doorlopende muziek luisteren. Met toegang tot het netwerk kunt u een videostream bekijken wanneer u daar zin in heeft. De eerste smartphone die langskomt, past echter niet noodzakelijkerwijs.

 Met een laag leescomfort is de Galaxy A01 Core 16 GB niet ontworpen voor multimedia. Het is een van de ergste in dit gebied. Het is moeilijk om een video te bekijken. Een resolutie die bovendien in 720 x 1480 staat. U kunt het echter wel gebruiken om naar uw muziekafspeellijst te luisteren.
 Samsung heeft getracht de audiobeleving te verbeteren. Een 3,5 mm-ingang om uw koptelefoon of luidsprekers aan te sluiten.
 Met behulp van de Bluetooth-functionaliteit kunt u uw telefoon koppelen met alle apparaten in uw huis (luidsprekers, TV…). Het resultaat is zeer aangenaam voor het oor.
 Aan de geluidskant vinden we dat er geen stereoluidsprekers zijn.
 

Samsung’s smartphone: een goede keuze voor het voeren van videogesprekken? 

Spelletjes zijn prestatieverslindend. Dit houdt in dat de batterijen moeten kunnen meekomen. Voor een vlotte en responsieve weergave op 3D-videogames is het noodzakelijk om een goede processor te combineren met een goede grafische processor. Met andere woorden, de kracht van de technische componenten is essentieel om van de spelfasen te kunnen genieten.

 Onze tests zetten deze Melkweg onderaan de lijst in termen van vermogen. De componenten beginnen tot op heden (Mediatek MT6739 (28 nm) processor), en de kwaliteit is minder goed. Dat maakt het net passeerbaar.
 Voor wat betreft RAM, ben je op het minimaal vereiste niveau op een smartphone. U heeft slechts 16 GB voor uw video’s en muziek. Maar sommigen van jullie zullen meer nodig hebben; daarom heeft Samsung een vrij slot voor een geheugenkaart achtergelaten.
 In het geval dat je veel speelt, ga je de trommels overbelasten. Het resultaat staat onderaan onze ranglijst. Zijn 3000 mAH vermogen zal u dwingen om op te laden voor het einde van de dag.
 We hadden graag een hoger niveau gezien voor het weergeven van toepassingen. De componenten laten geen kwaliteitsweergave toe. Dat maakt het moeilijker om te lezen. De beelden zijn van mindere kwaliteit, ze kunnen soms pixelachtig zijn en geven een uiteindelijke weergave die pijnlijk is voor de ogen.
 Houd er rekening mee dat dit model geen contactloze betalingen toestaat.
 

Efficiëntie voor audio en video 

De kwaliteit van de smartphones maakt het mogelijk om foto’s te maken, evenals vele camera’s. Dit heeft te maken met de miljoenen pixels waarmee ze zijn uitgerust. Er moet rekening worden gehouden met andere belangrijke criteria, zoals zoom, HDR-functie, Flitsled, Panoramamamodus. De mogelijkheid om de verkregen foto’s te retoucheren wordt op prijs gesteld. Samsung heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen van kwaliteitsproducten.

 Het is een verrassing van Samsung. Er is dus maar één lens, te installeren op dit model.
 Verwacht geen mooie foto op deze Melkweg; een lagere fotoresolutie dan de concurrentie. Een fotoresolutie van 8 Mp wat een laag kwaliteitsresultaat geeft. Wat de egoïsten betreft, is dit model gespeend van de technologie die de foto’s verfraait. De bewerkingsfunctie is verouderd. Deze Melkweg is goed voor het telefoneren, maar niet voor het retoucheren van beelden.
 Dit model is met slechts 16 GB een van de minst ruimtevragende modellen. Vergeet uw muziek en films, naast uw vele toepassingen. Het zal nodig zijn om uw inhoud zeer snel over te brengen naar andere back-up ruimtes.
 

Kortom, de Melkweg, de juiste keuze? 

Onze analyse toonde aan dat deze Melkweg niet voor alle doeleinden is gemaakt. Het is een model dat vooral bedoeld is voor het oplossen van problemen. Tot slot, het is een dure keuze.