Telefoon Analyse : Cool 6 128 GB Coolpad

Als inleiding op deze analyse 

Uit alle mogelijke keuzes wordt het moeilijk om de smartphone te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Voor zwaar of incidenteel gebruik zullen de te kiezen modellen niet dezelfde zijn. Al op het niveau van het besturingssysteem van deze Cool 6 128 GB: hier is het een Android met al het bijbehorende Coolpad ecosysteem.
 En nu u het weet, laten onze tests u weten of deze smartphone qua functies en functionaliteit geschikt is voor u.

 Deze Cool 6 128 GB is niet goed voor alle toepassingen. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Alleen de goed geplaatste prijs is interessant; het kan een tijdelijke keuze zijn.
 

De Melkweg, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Het belangrijkste voordeel van een smartphone is dat hij overal bereikbaar is en dus mobiel is. Als een telefoon voor u alleen bedoeld is om te bellen, dan heeft u waarschijnlijk geen smartphone nodig.
 Deze Melkweg is een groot model, een beetje omvangrijk. Als je hem in je zak steekt, met zijn 6.53 inch, zal hij waarschijnlijk uitsteken.
 Integendeel, het zal perfect zijn om op het web te gaan. Het aflezen van dit type apparaat zal gemakkelijker zijn. Het scherm geeft een duidelijk en gedetailleerd beeld. Een waar genoegen.
 Deze smartphone heeft GPS. Uw reizen worden vergemakkelijkt, zelfs in het buitenland. Belangrijk als je weg bent van huis.
 Op deze smartphone kunnen meerdere Sims worden geactiveerd. Dit betekent dat u meerdere pakketten tegelijk kunt beheren. Dit zal zelfs mogelijk zijn met concurrerende exploitanten. Een interessante optie in het buitenland.
 Geen bescherming op het scherm van deze Melkweg. Het is moeilijk te voorspellen dat een apparaat nooit zal vallen.
 Een mogelijke oplossing tegen lagere kosten is de toevoeging van een transparante geharde glasfolie, zonder de tactiele reactiviteit van het scherm te wijzigen.
 In termen van autonomie is deze telefoon in het gemiddelde met een 4000 mAH-batterij, vergelijkbaar met concurrerende modellen. Het zal niet nodig zijn om op te laden gedurende de dag.
 Concluderend over het opladen van de batterij, heeft Coolpad niets veranderd ten opzichte van de vorige modellen, wat betekent dat er geen snelle lading is. Dit is erg handig als de batterij van de smartphone leeg is en je haast hebt.
 

Het juiste model voor multimediagebruik? 

Het gebruik van de telefoon overtreft nu dat van de televisie. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. Je kunt ook gewoon naar muziek luisteren. Met toegang tot het netwerk kunt u een videostream bekijken wanneer u daar zin in heeft. De eerste smartphone die langskomt, past echter niet noodzakelijkerwijs.

 De Cool 6 128 GB biedt een zeer correcte weergave wat betreft lees- en luistercomfort. Het is gemiddeld voor zowel lees- als luistercomfort. Het 6.53 -inch scherm biedt een kwalitatief goed resultaat. Perfect geschikt voor het bekijken van video’s op het internet. En met een resolutie van 1080 x 2340 zal het beeld scherp zijn.
 Het scherm van dit model is omgeschakeld naar LCD IPS (In-Plane Switching). Het visuele resultaat is zeer goed, ongeacht vanuit welke hoek u naar het scherm kijkt.
 Het lijkt er niet op dat bedrade audio een prioriteit is voor Coolpad. Geen muziek zoals deze, want deze telefoon heeft geen 3.5mm ingang voor headsets.
 Om het geluid van de telefoon over te brengen, heeft u de optie via bluetooth. De transmissie is vloeiend en het geluid is helder.
 En, aan de mooie maar ontbrekende functionaliteitskant, hebben we de stereoluidsprekers; het monogeluid is ondieper.
 

De juiste keuze om online te spelen? 

Voor spelletjes heb je prestaties nodig. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. De processor en de grafische chip moeten ook van hoge kwaliteit zijn om het beeld vloeiend te maken. Kortom, hoe geavanceerder de componenten zijn, hoe beter de gameplay zal zijn.

 Als het gaat om het opslaggeheugen, is 32 GB het minimum op de meeste smartphones vandaag de dag. Dit model heeft 128 GB, dus er is genoeg. Maar sommigen van jullie zullen meer nodig hebben; daarom heeft Coolpad een vrij slot voor een geheugenkaart achtergelaten.
 Wat je ook gebruikt, tenzij je H24 speelt, de batterij is voldoende. Een autonomie die zich in het middengebied bevindt. Met 4000 mAH is het mogelijk om de hele dag aangesloten te blijven.
 De meeste applicaties die we vandaag de dag downloaden, vereisen prestaties. Leescomfort komt voor deze prijs. Het is een model in de standaard van het moment: 395* pixels per inch, en een scherm van 6.53 inch. Een niveau van precisie dat het mogelijk maakt om het nieuws op het internet te lezen en vloeiende beelden te hebben.
 Tot slot moet worden opgemerkt dat NFC (contactloos betalen) niet mogelijk is met deze smartphone.
 

Efficiëntie voor audio en video 

De fotofunctie is een essentieel gebruik van smartphones geworden en heeft sinds de eerste generaties grote stappen gezet. De miljoenen pixels van de sensoren maken het mogelijk om foto’s van hoge kwaliteit te maken. De mogelijkheid om te stabiliseren op het moment van de opname of de Burst-modus zijn ook belangrijke punten. De bewerkings- en uitwisselingsopties moeten ook worden geanalyseerd. Over het algemeen heeft Coolpad een erkende knowhow voor smartphones ontwikkeld.

 Het is niet verwonderlijk dat Coolpad een efficiënte fotosensor heeft geïnstalleerd en deze perfect heeft geïntegreerd in Android. Om het resultaat te verbeteren heeft deze telefoon 3 doelstellingen.
 Met een schermresolutie van 1080 x 2340 is de Cool 6 128 GB de veelzijdige telefoon onder de beste smartphones van het moment. Uiteindelijk heb je films met mooie foto’s op je TV. Deze smartphone heeft 128 GB intern geheugen, waarvan een deel wordt gebruikt door het besturingssysteem en alle voorgeïnstalleerde applicaties. Dat laat wat ruimte over.
 Perfect om te downloaden. Of het nu gaat om uw foto’s, video’s, muziek of applicaties. Dat geeft je de tijd om over te stappen op andere back-up media.
 

Kortom, de Melkweg, de juiste keuze? 

Na onze tests zien we dat deze Cool 6 128 GB niet voor alle gevallen goed is. Het kan een tijdelijke keuze zijn of een tijdelijke oplossing. Alleen de goed geplaatste prijs is interessant; het kan een tijdelijke keuze zijn.