Telefoon Analyse : Cool 12A 64 GB Coolpad

In presentatie 

Hoe gaat u uw Smartphone gebruiken? Nieuwe technologie of basismodel – wat is het verschil? Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Coolpad voor Android.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Deze Cool 12A 64 GB maakt bijna elk gebruik mogelijk zonder problemen.
 Goed presterend, bereikt het bijna het niveau van de beste. Al met al een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 

Hoe ziet mobiliteit eruit? 

Het beoogde gebruik van uw toekomstige telefoon is van het grootste belang. Mobiliteit om te surfen op het internet, zelfs op vakantie.
 De Melkweg behoort tot die telefoons die overal naar binnen kunnen glippen. Met een grootte van 6.3 inch is het gemakkelijk om te dragen op uw reizen.
 Het schrijven van tekstberichten, het bekijken van foto’s of het surfen op sociale netwerken, alles is duidelijk op dit scherm. Coolpad lijkt een apparaat te hebben ontworpen dat bestand is tegen de ontberingen die je zou kunnen doorstaan. Bovendien kunt u via de Wlan-optie verbinding maken met wifi-terminals. Hierdoor kunt u gemakkelijk een verbinding maken met een comfortabele snelheid. Deze smartphone heeft GPS. Je zult het op prijs stellen dat je niet meer om een routebeschrijving hoeft te vragen. Tenzij je op de bodem van een grot zit, kun je op elk moment weten waar je bent.
 Geen locatie, geen multiple operator management. Dit model biedt geen dubbele SIM-opslag. Dit zal degenen die reizen dwingen om na te denken over het veranderen van hun SIM.
 We kwamen erachter dat deze Cool 12A 64 GB geen versterkt glas heeft. Geen bescherming tegen krassen of de schokken van het dagelijks leven. U zult een plan moeten maken voor de aankoop van een beschermende folie.
 Wat de autonomie betreft, is het met zijn 4000 mAh vergelijkbaar met andere concurrerende modellen. Het zal niet nodig zijn om op te laden gedurende de dag.
 Coolpad heeft er niet voor gekozen om de snellaadfunctie op dit model te installeren. Jammer, het is een zeer interessante functie vandaag.
 

Het juiste model voor multimediagebruik? 

Smartphones zijn de nieuwe televisies geworden. Het is een handig hulpmiddel geworden. Hetzelfde geldt voor het luisteren naar muziek. Door de kracht van de smartphones en hun connectiviteit kunt u kijken wat u wilt. De eerste smartphone die langskomt, past echter niet noodzakelijkerwijs.

 Dit is geen model dat is ontworpen voor multimedia. Hij doet het niet zo goed als de meeste van zijn concurrenten. Het scherm is niet groot genoeg om van een video te genieten, laat staan van een film. En de schermresolutie is laag. U kunt het echter wel gebruiken om naar uw muziekafspeellijst te luisteren.
 Dit model heeft een IPS LCD-scherm. Het resultaat is minder lichtverstrooiing, wat resulteert in een bredere kijkhoek en diepere tonen.
 Aan de audiokant wilde Coolpad het goed doen. U heeft een ingang voor de 3,5mm-stekker van uw koptelefoon.
 Met de geïnstalleerde OS-versie ondersteunt de telefoon draadloze hifi-audio via Bluetooth. Het resultaat is zeer aangenaam voor het oor.
 En, aan de mooie maar ontbrekende functionaliteitskant, hebben we de stereoluidsprekers; het monogeluid is ondieper.
 

Het juiste model om mee te spelen? 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. De processor en de grafische chip moeten ook van hoge kwaliteit zijn om het beeld vloeiend te maken. Kortom, hoe geavanceerder de componenten zijn, hoe beter de gameplay zal zijn.

 Het beschikbare geheugen op dit model is gemiddeld in vergelijking met concurrenten. Met andere woorden, we zitten op 64 GB intern. In feite heeft Coolpad voor sommige gepassioneerde gebruikers een extra ruimte gecreëerd om meer toe te voegen.
 Het normale gebruik van deze smartphone is aangepast aan de mate van autonomie. Dit model is identiek aan wat u bij de wedstrijd zult aantreffen. Het 4000 mAH vermogen hoeft overdag niet te worden opgeladen.
 Voor de mogelijke toepassingen van dit model werden prestaties en een goede weergave verwacht. Een ondergemiddelde configuratie met een gereduceerde schermafmeting van 6.3 inch. Dat maakt het moeilijker om te lezen. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 Tot slot moet worden opgemerkt dat NFC (contactloos betalen) niet mogelijk is met deze smartphone.
 

Wat betreft het gebruik van audio of video? 

De fotofunctie is een essentieel gebruik van smartphones geworden en heeft sinds de eerste generaties grote stappen gezet. Dit heeft te maken met de miljoenen pixels waarmee ze zijn uitgerust. Dit is echter niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden. De bewerkings- en uitwisselingsopties moeten ook worden geanalyseerd. Coolpad ontwerpt al lange tijd smartphones met fotosensoren van topkwaliteit.

 Deze smartphone heeft het camera-onderdeel waarvan de functionaliteiten worden ondersteund door het Android OS . En voor een nog beter resultaat bevat deze telefoon 2 lenzen.
 De 16 Mp resolutie van dit model is interessant. U kunt er zeker van zijn dat u foto’s en video’s van goede kwaliteit maakt. Wat betreft egoïsme is de technologie aan boord gelijkwaardig aan wat je elders aantreft. Hierdoor kunt u uw foto’s retoucheren. Deze Cool 12A 64 GB zal alle punten van het beeld vastleggen, en zal de helderheid en de kleuren perfect weergeven.
 Deze telefoon biedt 64 GB aan bruikbare ruimte. Genoeg ruimte om uw video’s en foto’s op te slaan. En met dit beschikbare bedrag heeft u tijd om uit te zoeken wat u niet wilt bewaren en wat u naar uw computer of naar de cloud moet overbrengen.
 

Eindelijk, de Melkweg… 

Deze Melkweg voldoet aan het merendeel van de gebruikssituaties. Het is gemiddeld, maar toch een zeer goed product. Al met al een goede prijs/kwaliteit verhouding.