Telefoon Analyse : C2 Tava 32 GB Nokia

Als inleiding op deze analyse 

Als het gaat om het vergelijken van smartphones met elkaar, heb je verschillende opties. Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Nokia voor Android.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Na onze tests zien we dat deze C2 Tava 32 GB niet voor alle gevallen goed is. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Tot slot, het is een dure keuze.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk de video’s
3D-spellen
Foto’s of films maken

De Melkweg, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

De kwestie van de mobiliteit is belangrijk als het gaat om een smartphone. Naast de telefoonfunctie verwachten we dat het net zo goed is voor het surfen op het internet en bruikbaar is tijdens het reizen.
 Die C2 Tava 32 GB ziet er echt klein uit. Een grootte van 5.45 inch die normaal zou zijn geweest in de vroege dagen van smartphones, maar nu niet meer.
 Het is duidelijk dat het met deze omvang niet eenvoudig is om op het net te surfen. Vergeet de video’s ook. Het primaire gebruik van deze telefoon zou zijn om te bellen…
 Het apparaat is uitgerust met Wifi. U kunt overal genieten van kwaliteitsvolle webtoegang, zelfs aan de andere kant van de wereld. Deze smartphone heeft GPS. Je weet waar je aan toe bent. Belangrijk als je weg bent van huis.
 Door sommigen beschouwd als een gadget, beheert het geen pakketten of meerdere operatoren. U kunt maar één actief plan hebben met deze telefoon. Met een nationaal pakket wordt u in het buitenland gedwongen om uw kaart uit te nemen en een andere lokale kaart in de plaats te stellen.
 Detail dat ontbreekt op deze C2 Tava 32 GB is de afwezigheid van gewapend glas. Met andere woorden, de krassen of de schokken die ons allen overkomen, zullen onvermijdelijk verschijnen. Als u voor dit model kiest, vergeet dan niet om een transparante geharde glasfolie te gebruiken, aangepast aan de vorm van het scherm.
 Een negatief punt is echter de accucapaciteit. De 3000 mAh zal nauwelijks genoeg zijn om een dag te duren, tussen gesprekken, sms’en of spelletjes door. Je zult er aan denken om een externe back-up van de batterij in de buurt te hebben.
 Concluderend over het opladen van de batterij, heeft Nokia niets veranderd ten opzichte van de vorige modellen, wat betekent dat er geen snelle lading is. Dit is erg handig als de batterij van de smartphone leeg is en je haast hebt.
 

Interessant voor de video’s? 

Meer en meer van ons kijken naar onze telefoons ten koste van onze TV’s elke dag. Het is een apparaat dat altijd bij de hand is. Hetzelfde geldt voor het luisteren naar muziek. Dankzij de steeds grotere toegang tot de netwerken en de gebruiksvriendelijke toepassingen is het heel eenvoudig geworden om een streaming-film (Netflix, YouTube of Disney) te bekijken op een telefoonscherm. De eerste smartphone die langskomt, past echter niet noodzakelijkerwijs.

 We hadden graag gezien dat de Melkweg krachtiger was geweest aan de multimediale kant. Hij is een van de slechtste in het vak. Een 5.45-inch scherm met overdreven levendige kleuren. De resolutie is laag: 720 x 1440. Op de grens zal het geschikt zijn om naar muziek te luisteren.
 Het scherm van dit model is omgeschakeld naar LCD IPS (In-Plane Switching). Het licht van de achtergrondverlichting varieert afhankelijk van de oriëntatie van de pixels waardoor een bredere kijkhoek mogelijk is.
 Voor het audiogedeelte wilde Nokia het goed doen. Een 3,5 mm-ingang om uw koptelefoon of luidsprekers aan te sluiten.
 Met de geïnstalleerde OS-versie ondersteunt de telefoon draadloze hifi-audio via Bluetooth. Het resultaat is zeer aangenaam voor het oor.
 Tot slot betreuren we de afwezigheid van stereoluidsprekers.
 

Is het geschikt voor spelletjes? 

Smartphonegames hebben nu stroom nodig. Dit houdt in dat de batterijen moeten kunnen meekomen. Om te kunnen spelen en een vloeiend beeld te hebben, moet je de CPU en GPU op zijn best hebben. Kortom, technologie en de nieuwste generatie componenten zorgen voor een betere speelbaarheid.

 Onze tests zetten deze Melkweg onderaan de lijst in termen van vermogen. De Mediatek MT6761 Helio A22 (16 nm) processor is niet erg krachtig en de GPU is niet op het verwachte niveau. De kleuren zijn medium en de beelden zijn niet vloeiend.
 Een smartphone met RAM, maar het absolute minimum. Dit model heeft 32 GB, wat laag is. In feite heeft Nokia voor sommige gepassioneerde gebruikers een extra ruimte gecreëerd om meer toe te voegen.
 Als je veel speelt gedurende enkele uren zul je merken dat de batterij bijna leeg is. Het uithoudingsvermogen van dit model is een van de zwakste. Het vermogen van 3000 mAH vereist dat u gedurende de dag oplaadt.
 Net als bij spellen is deze smartphone niet bedoeld om veel toepassingen te hebben. Een ondergemiddelde configuratie met een gereduceerde schermafmeting van 5.45 inch. Het instapmodel met een kleiner dan gemiddeld scherm geeft een teleurstellend resultaat. Ook al blijft het leesbaar, de helderheid van het beeld en de weergave liggen onder het niveau van de concurrentie.
 Tot slot, en helaas, laat dit model geen contactloze betalingen toe.
 

Wat betreft het gebruik van audio of video? 

De kwaliteit van de smartphones maakt het mogelijk om foto’s te maken, evenals vele camera’s. De miljoenen pixels van de sensoren maken het mogelijk om foto’s van hoge kwaliteit te maken. De mogelijkheid om te stabiliseren op het moment van de opname of de Burst-modus zijn ook belangrijke punten. De bewerkings- en uitwisselingsopties moeten ook worden geanalyseerd. Nokia heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen van kwaliteitsproducten.

 Het is een verrassing van Nokia. Er zit inderdaad maar één lens op deze telefoon.
 Als je erg gehecht bent aan de kwaliteit van de foto’s, kan het zijn dat je teleurgesteld wordt door deze C2 Tava 32 GB. Een beeldresolutie van 8 Mp die een matig resultaat zal geven. We raden dit apparaat niet aan aan iedereen die regelmatig met zijn of haar smartphone zelfproblemen heeft. Dus het retoucheren van foto’s is niet uitzonderlijk. Deze Melkweg is goed voor het telefoneren, maar niet voor het retoucheren van beelden.
 Deze smartphone heeft slechts 32 GB; dat is heel weinig opslagruimte. Vergeet uw muziek en films, naast uw vele toepassingen. Om het duidelijk te zeggen, je zult regelmatig ruimte moeten maken of je geheugen zal verzadigd zijn.
 

Kortom, de Melkweg, de juiste keuze? 

Onze analyse toonde aan dat deze Melkweg niet voor alle doeleinden is gemaakt. Het is een model dat vooral bedoeld is voor het oplossen van problemen. Uiteindelijk is het een tweede keus naast je hoofd smartphone.