Telefoon Analyse : C2 Tava 16 GB Nokia

In enkele woorden 

Als het gaat om het vergelijken van smartphones met elkaar, heb je verschillende opties. Nieuwe technologie of basismodel – wat is het verschil? Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Nokia voor Android.
 Gezien het feit dat dit geen belemmerende maatregel is, laten we eens kijken of dit artikel voor u gemaakt is.

 Het ontwerp van deze Melkweg komt overeen met een instapmodel. Het is een model dat vooral bedoeld is voor het oplossen van problemen. Tot slot, het is een dure keuze.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk de video’s
3D-spellen
Fotograferen of filmen

C2 Tava 16 GB voor mobiliteit? 

Het belangrijkste voordeel van een smartphone is dat hij overal bereikbaar is en dus mobiel is. Mobiliteit om te surfen op het internet, zelfs op vakantie.
 Een model dat in je zak past: de C2 Tava 16 GB. In feite is het een van de kleinste (5.45 inch) in vergelijking met andere smartphones.
 Een formaat dat niet uitnodigt tot vloeibaar gebruik op het internet. Nog minder goed voor het bekijken van een film. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
 Bovendien kunt u via de Wlan-optie verbinding maken met wifi-terminals. Hierdoor kunt u gemakkelijk een verbinding maken met een comfortabele snelheid. Er zit GPS op deze telefoon. Uw reizen worden vergemakkelijkt, zelfs in het buitenland. Tenzij je op de bodem van een grot zit, kun je op elk moment weten waar je bent.
 Geen locatie, geen multiple operator management. Dit model biedt geen dubbele SIM-opslag. Dit zal degenen die reizen dwingen om na te denken over het veranderen van hun SIM.
 Het is belangrijk op te merken dat dit model geen versterkt glas bevat. Geen bescherming tegen krassen of schokken die tijdens de levensduur van alle smartphones kunnen ontstaan. Als u voor dit model kiest, vergeet dan niet om een transparante geharde glasfolie te gebruiken, aangepast aan de vorm van het scherm.
 Autonomie is een van de ergste kenmerken van dit model. Met een vermogen van 3000 mAh zult u gedwongen worden om vaker op te laden. Uit voorzorg is het mogelijk dat u een externe batterij in de buurt heeft.
 Concluderend over het opladen van de batterij, heeft Nokia niets veranderd ten opzichte van de vorige modellen, wat betekent dat er geen snelle lading is. Dit is erg handig als de batterij van de smartphone leeg is en je haast hebt.
 

Analyse van multimediale functies. 

Voor velen beginnen telefoons de tv-toestellen te vervangen. Het is een handig hulpmiddel geworden. Het vervangt zelfs de radio, of om naar muziek te luisteren. Door de kracht van de smartphones en hun connectiviteit kunt u kijken wat u wilt. Maar niet alle smartphones doen het.

 Met een laag leescomfort is de C2 Tava 16 GB niet ontworpen voor multimedia. Hij staat onderaan onze ranglijst. Het 5.45-inch scherm is slecht geschikt om te oefenen. En de schermresolutie is laag. U kunt het echter wel gebruiken om naar uw muziekafspeellijst te luisteren.
 Dit model heeft een IPS LCD-scherm. Het resultaat is minder lichtverstrooiing, wat resulteert in een bredere kijkhoek en diepere tonen.
 Voor het audiogedeelte wilde Nokia het goed doen. Een 3,5 mm-ingang om uw koptelefoon of luidsprekers aan te sluiten.
 Met behulp van de Bluetooth-functionaliteit kunt u uw telefoon koppelen met alle apparaten in uw huis (luidsprekers, TV…). Een technologie die zorgt voor kwaliteitsgeluid.
 Tot slot betreuren we de afwezigheid van stereoluidsprekers.
 

De Nokia smartphone voor online of lokale games 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. Bij 3D-spellen zorgen de juiste processor en de kwaliteit van de grafische chip voor een soepele weergave. Kortom, technologie en de nieuwste generatie componenten zorgen voor een betere speelbaarheid.

 Uiteindelijk vonden we dat de kracht van deze C2 Tava 16 GB minder is dan die van zijn concurrenten. De Mediatek MT6761 Helio A22 (16 nm) processor is niet erg krachtig en de GPU is niet op het verwachte niveau. De weergave op beeldniveau is inferieur aan de concurrentie.
 In termen van opslag geheugen, is het in het ergste geval. U heeft slechts 16 GB voor uw video’s en muziek. In de wetenschap dat sommige gebruikers meer ruimte nodig hebben, heeft Nokia een vrije ruimte voor een extensie beschikbaar gesteld.
 Vergeet de lange video game sessies op dit model. Bovendien is dit model een van de minst efficiënte op dit moment. Het vermogen van 3000 mAH vereist dat u gedurende de dag oplaadt.
 Voor de mogelijke toepassingen van dit model werden prestaties en een goede weergave verwacht. Een ondergemiddelde configuratie met een gereduceerde schermafmeting van 5.45 inch. Het instapmodel met een kleiner dan gemiddeld scherm geeft een teleurstellend resultaat. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 En om te eindigen op het aanvraaggedeelte, merken we op dat de betalingsfunctie via de telefoon (de NFC), hier niet beschikbaar is.
 

Voor audio- of videogebruik? 

In de loop der tijd zijn smartphones bijna net zo goed geworden als camera’s. Ze hebben miljoenen pixels die de details perfect vastleggen. Er moet rekening worden gehouden met andere belangrijke criteria, zoals zoom, HDR-functie, Flitsled, Panoramamamodus. Het is ook belangrijk om foto’s te kunnen delen die met één klik zijn genomen. Over het algemeen heeft Nokia een erkende knowhow voor smartphones ontwikkeld.

 Het bedrijf heeft in dit geval het absolute minimum gedaan. Er zit inderdaad maar één lens op deze telefoon.
 De schermresolutie van deze C2 Tava 16 GB behoort tot de laagste op de markt. Een fotoresolutie van 8 Mp wat een laag kwaliteitsresultaat geeft. Wat de egoïsten betreft, is dit model gespeend van de technologie die de foto’s verfraait. Het herbewerken van foto’s is niet intuïtief. Deze Melkweg is goed voor het telefoneren, maar niet voor het retoucheren van beelden.
 Deze telefoon biedt zeer weinig ruimte: 16 GB; dit is de kleinste telefoon die beschikbaar is. Niet genoeg om een back-up te maken van al uw videobestanden of muziek. Met dit beschikbare bedrag moet u snel sorteren wat u wilt bewaren en de rest verwijderen.
 

De C2 Tava 16 GB ter afsluiting 

Onze analyse toonde aan dat deze Melkweg niet voor alle doeleinden is gemaakt. Het is een model dat vooral bedoeld is voor het oplossen van problemen. Kortom, het is vooral de prijs die uw keuze bepaalt.