Telefoon Analyse : C1 Plus 16 GB Nokia

In enkele woorden 

Uit alle mogelijke keuzes wordt het moeilijk om de smartphone te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Nokia voor Android.
 Laten we nu eens kijken naar de resultaten van onze situationele testen.

 Na onze tests zien we dat deze C1 Plus 16 GB niet voor alle gevallen goed is. Dit model is zeer ver van de top van het assortiment, en kan uiteindelijk voldoen aan de behoefte aan een eerste telefoon voor een kind. Tot slot, het is een dure keuze.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk films
Foto’s of films maken

Hoe ziet mobiliteit eruit? 

Uw smartphone moet u te allen tijde kunnen begeleiden. Mobiliteit om te surfen op het internet, zelfs op vakantie.
 Een model dat in je zak past: de C1 Plus 16 GB. Een grootte van 5.45 inch die normaal zou zijn geweest in de vroege dagen van smartphones, maar nu niet meer.
 Dat betekent dat het niet praktisch is om op het internet te surfen. Nog minder goed voor het bekijken van een film. Het is een model gemaakt voor telefoneren, voornamelijk.
 Het apparaat is uitgerust met Wifi. U kunt overal genieten van kwaliteitsvolle webtoegang, zelfs aan de andere kant van de wereld. Deze smartphone heeft GPS. Uw reizen worden vergemakkelijkt, zelfs in het buitenland. Tenzij je op de bodem van een grot zit, kun je op elk moment weten waar je bent.
 Sommige smartphones kunnen er meer dan één verbergen. Dit betekent dat het mogelijk is om meerdere actieve abonnementen in het apparaat te hebben. En daarom zijn er verschillende operatoren op dit model. Deze functie zal nuttig zijn voor reizigers onder u, die in staat zullen zijn om een prepaid SIM-kaart te integreren van het land waar ze zich bevinden, zonder dat ze de hoofdkaart hoeven te verwijderen.
 Detail dat ontbreekt op deze C1 Plus 16 GB is de afwezigheid van gewapend glas. Geen bescherming tegen krassen of de schokken van het dagelijks leven. Het is een goed idee om een aanpasbare schermbeschermer aan te schaffen als aanvulling. Vanwege de batterij is de actieradius van dit model een van de slechtste. Er is slechts 2500 mAh, wat laag is voor normaal gebruik. Uit voorzorg is het mogelijk dat u een externe batterij in de buurt heeft.
 Wat betreft de kwestie van het opladen, heeft Nokia gedaan in de economie, dat wil zeggen zonder de snelle lading. Gemakkelijk te gebruiken, het zou het mogelijk hebben gemaakt om snel te herladen.
 

Het juiste model voor multimediagebruik? 

Smartphones zijn de nieuwe televisies geworden. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. Hetzelfde geldt voor het luisteren naar muziek. Door de kracht van de smartphones en hun connectiviteit kunt u kijken wat u wilt. Voorzichtig, dat betekent niet dat een smartphone volstaat.

 Met een laag leescomfort is de C1 Plus 16 GB niet ontworpen voor multimedia. Hij is een van de slechtste in het vak. Het 5.45-inch scherm is slecht geschikt om te oefenen. De resolutie is laag: 720 x 1440. Het is nogal raadzaam om naar muziek te luisteren.
 Dit model heeft een IPS LCD-scherm. Dat wil zeggen dat het zeer goede kleuren en zeer brede kijkhoeken biedt.
 Nokia heeft dit product ook ontworpen voor audiogebruik. De 3,5 mm jack ingang maakt het mogelijk om een hoofdtelefoon en/of een microfoon aan te sluiten.
 Met de geïnstalleerde OS-versie ondersteunt de telefoon draadloze hifi-audio via Bluetooth. De transmissie is vloeiend en het geluid is helder.
 Tot slot betreuren we de afwezigheid van stereoluidsprekers.
 

De juiste keuze om online te spelen? 

Voor spelletjes heb je prestaties nodig. Dit houdt in dat de batterijen moeten kunnen meekomen. De processor en de grafische chip moeten ook van hoge kwaliteit zijn om het beeld vloeiend te maken. Met andere woorden, de kracht van de technische componenten is essentieel om van de spelfasen te kunnen genieten.

 Wat betreft RAM is dit model op zijn zachtst gezegd licht van gewicht. Dit model heeft 16 GB, wat laag is. Maar sommigen van jullie zullen meer nodig hebben; daarom heeft Nokia een vrij slot voor een geheugenkaart achtergelaten.
 In het geval dat je veel speelt, ga je de trommels overbelasten. Bovendien is dit model een van de minst efficiënte op dit moment. Met een vermogen van 2500 mAH moet hij overdag worden opgeladen.
 We hadden graag een hoger niveau gezien voor het weergeven van toepassingen. Een ondergemiddelde configuratie met een gereduceerde schermafmeting van 5.45 inch. Dit is een instapmodel: 295* pixels per inch. De precisie van het beeld, de kleuren; zoveel elementen die uw wens om te lezen op deze telefoon zullen beperken.
 Houd er rekening mee dat dit model geen contactloze betalingen toestaat.
 

Hoe zit het met de video’s? 

Mensen gebruiken al een tijdje smartphones… om foto’s te maken. Ze hebben miljoenen pixels die de details perfect vastleggen. Dit is echter niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden. De bewerkings- en uitwisselingsopties moeten ook worden geanalyseerd. Nokia staat bekend om de kwaliteit van zijn sensoren en het ontwerp van zijn smartphones.

 Het bedrijf heeft in dit geval het absolute minimum gedaan. Er zit inderdaad maar één lens op deze telefoon.
 De schermresolutie van deze C1 Plus 16 GB behoort tot de laagste op de markt. Met een definitie van slechts 5 Mp heb je beelden van lagere kwaliteit. Het is niet het beste apparaat voor het maken van egoïsme. De bewerkingsfunctie is verouderd. Deze C1 Plus 16 GB laat u toe om beelden te maken, maar zal de helderheid of de kleuren niet herstellen.
 Dit model is met slechts 16 GB een van de minst ruimtevragende modellen. Niet genoeg om een back-up te maken van al uw videobestanden of muziek. Om het duidelijk te zeggen, je zult regelmatig ruimte moeten maken of je geheugen zal verzadigd zijn.
 

Eindelijk, de Melkweg… 

Het ontwerp van deze Melkweg komt overeen met een instapmodel. Het kan een tijdelijke keuze zijn of een tijdelijke oplossing. Kortom, het is vooral de prijs die uw keuze bepaalt.