Telefoon Analyse : 6300 4G 4 GB Nokia

Als inleiding op deze analyse 

Elke maand komen er een heleboel mobiele telefoons uit, en je wordt vrij snel overweldigd.
 Nieuwe technologie of basismodel – wat is het verschil? Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Nokia voor iOS.
 Laten we nu eens kijken naar de resultaten van onze situationele testen.

 Het ontwerp van deze Melkweg komt overeen met een instapmodel. Het is een model dat vooral bedoeld is voor het oplossen van problemen. Tot slot, het is een dure keuze.
 

De 6300 4G 4 GB aangepast voor internetgebruik en reizen ? 

De kwestie van de mobiliteit is belangrijk als het gaat om een smartphone. U gebruikt het om te telefoneren, maar ook om te surfen en te zoeken naar informatie op het internet.
 Een model dat in je zak past: de 6300 4G 4 GB. In feite is het een van de kleinste (2.4 inch) in vergelijking met andere smartphones.
 Een formaat dat niet uitnodigt tot vloeibaar gebruik op het internet. Films kijken zal minder leuk zijn. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
  Deze telefoon is uitgerust met een GPS-chip. Geen kaart meer nodig om een stad of een land te doorkruisen. Effectieve functionaliteit bijna overal.
 Het is soms handig om meerdere telefoons in één te hebben. En dit model kan meerdere Sims aan. Dit betekent dat u meerdere pakketten tegelijk kunt beheren. Dat wil zeggen, verschillende operatoren tegelijkertijd. Een interessante optie in het buitenland.
 Detail dat ontbreekt op deze 6300 4G 4 GB is de afwezigheid van gewapend glas. Geen bescherming tegen krassen of de schokken van het dagelijks leven. U zult een plan moeten maken voor de aankoop van een beschermende folie.
 Autonomie is een van de ergste kenmerken van dit model. Met een vermogen van 1500 mAh zult u gedwongen worden om vaker op te laden. Dit vereist organisatie en het altijd beschikbaar hebben van een back-up lader.
 Concluderend over het opladen van de batterij, heeft Nokia niets veranderd ten opzichte van de vorige modellen, wat betekent dat er geen snelle lading is. Jammer, het is een zeer interessante functie vandaag.
 

De juiste keuze voor het bekijken van films? 

Voor velen beginnen telefoons de tv-toestellen te vervangen. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. Je kunt ook gewoon naar muziek luisteren. Met toegang tot het netwerk kunt u een videostream bekijken wanneer u daar zin in heeft. De eerste smartphone die langskomt, past echter niet noodzakelijkerwijs.

 Het is niet verwonderlijk dat dit model niet echt voor multimedia is gemaakt. Hij staat onderaan onze ranglijst. Het is moeilijk om een video te bekijken. De resolutie is laag: 240 x 320. Hij zal zich meer op zijn gemak voelen bij het luisteren naar muziek.
 Nokia heeft getracht de audiobeleving te verbeteren. Dit model heeft een 3.5mm jack ingang, en laat uw telefoon toe om muziek van goede kwaliteit af te spelen.
 Dankzij de Bluetooth-technologie kunt u naar muziek luisteren met aangesloten apparaten. De transmissie is vloeiend en het geluid is helder.
 En, aan de mooie maar ontbrekende functionaliteitskant, hebben we de stereoluidsprekers; het monogeluid is ondieper.
 

Is het geschikt voor spelletjes? 

Spelletjes zijn prestatieverslindend. Spelletjes, maar ook toepassingen vereisen batterijen. Voor een vlotte en responsieve weergave op 3D-videogames is het noodzakelijk om een goede processor te combineren met een goede grafische processor. Met andere woorden, de kracht van de technische componenten is essentieel om van de spelfasen te kunnen genieten.

 Een smartphone met RAM, maar het absolute minimum. Dit model heeft 4 GB, wat laag is. Maar sommigen van jullie zullen meer nodig hebben; daarom heeft Nokia een vrij slot voor een geheugenkaart achtergelaten.
 Als je veel speelt gedurende enkele uren zul je merken dat de batterij bijna leeg is. Het resultaat staat onderaan onze ranglijst. Met een vermogen van 1500 mAH moet hij overdag worden opgeladen.
 Voor de mogelijke toepassingen van dit model werden prestaties en een goede weergave verwacht. Leescomfort op plaatsen waar het display niet goed werkt. Het zal niet gemakkelijk zijn om de gedownloade documenten te lezen. De precisie van het beeld, de kleuren; zoveel elementen die uw wens om te lezen op deze telefoon zullen beperken.
 En om te eindigen op het aanvraaggedeelte, merken we op dat de betalingsfunctie via de telefoon (de NFC), hier niet beschikbaar is.
 

Hoe zit het met de video’s? 

In de loop der tijd zijn smartphones bijna net zo goed geworden als camera’s. Dit heeft te maken met de miljoenen pixels waarmee ze zijn uitgerust. Maar dit kenmerk is niet alles. De mogelijkheid om de verkregen foto’s te retoucheren wordt op prijs gesteld. Nokia staat bekend om de kwaliteit van zijn sensoren en het ontwerp van zijn smartphones.

 Het bedrijf heeft in dit geval het absolute minimum gedaan. In feite is er maar één camera op deze telefoon.
 Deze telefoon biedt zeer weinig ruimte: 4 GB; dit is de kleinste telefoon die beschikbaar is. Beperkte ruimte om uw vakantiefoto’s en -films op te slaan. Met dit beschikbare bedrag moet u snel sorteren wat u wilt bewaren en de rest verwijderen.
 

Hoe zit het met de Melkweg? 

Deze 6300 4G 4 GB is niet goed voor alle toepassingen. Het is een model dat vooral bedoeld is voor het oplossen van problemen. Kortom, het is vooral de prijs die uw keuze bepaalt.