Telefoon Analyse : 5024D 128 GB Alcatel

Als preambule van deze test 

Elke maand komen er een heleboel mobiele telefoons uit, en je wordt vrij snel overweldigd.
 Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. En nu u het weet, laten onze tests u weten of deze smartphone qua functies en functionaliteit geschikt is voor u.

 Deze 5024D 128 GB is niet goed voor alle toepassingen. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Uiteindelijk is het een tweede keus naast je hoofd smartphone.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk de video’s

Is de Melkweg compatibel met nomadisch gebruik? 

Het beoogde gebruik van uw toekomstige telefoon is van het grootste belang. Mobiliteit om te surfen op het internet, zelfs op vakantie.
 Een model dat in je zak past: de 5024D 128 GB. In feite is het een van de kleinste (2.8 inch) in vergelijking met andere smartphones.
 Het zal moeilijker zijn om op dit kleine gebied te klikken. Vergeet de video’s ook. Al met al, perfect voor een telefoontje.
 Sommige smartphones kunnen er meer dan één verbergen. Met andere woorden, de mogelijkheid om meerdere telefoonlijnen te gebruiken in dit toestel. Dat wil zeggen, verschillende operatoren tegelijkertijd. Een interessante optie in het buitenland.
 Detail dat ontbreekt op deze 5024D 128 GB is de afwezigheid van gewapend glas. Geen bescherming tegen krassen of de schokken van het dagelijks leven. Als u voor dit model kiest, vergeet dan niet om een transparante geharde glasfolie te gebruiken, aangepast aan de vorm van het scherm.
 Een negatief punt is echter de accucapaciteit. Met een vermogen van 750 mAh zult u gedwongen worden om vaker op te laden. Dit vereist organisatie en het altijd beschikbaar hebben van een back-up lader.
 Wat betreft de kwestie van het opladen, heeft Alcatel gedaan in de economie, dat wil zeggen zonder de snelle lading. Jammer, het is een zeer interessante functie vandaag.
 

Analyse van multimediale functies. 

Meer en meer van ons kijken naar onze telefoons ten koste van onze TV’s elke dag. Een handig apparaat voor het bekijken van video’s. Je kunt ook gewoon naar muziek luisteren. Ze zijn vrij krachtig en behoorlijk verbonden door streaming video. De eerste smartphone die langskomt, past echter niet noodzakelijkerwijs.

 We hadden graag gezien dat de Melkweg krachtiger was geweest aan de multimediale kant. Hij doet het niet zo goed als de meeste van zijn concurrenten. Het 2.8-inch scherm is slecht geschikt om te oefenen. De resolutie is laag: 240 x 320. Op de grens zal het geschikt zijn om naar muziek te luisteren.
 Alcatel heeft dit product ook ontworpen voor audiogebruik. Dit model heeft een 3.5mm jack ingang, en laat uw telefoon toe om muziek van goede kwaliteit af te spelen.
 Dankzij de Bluetooth-technologie kunt u naar muziek luisteren met aangesloten apparaten. Een technologie die zorgt voor kwaliteitsgeluid.
 Aan de geluidskant vinden we dat er geen stereoluidsprekers zijn.
 

Alcatel’s smartphone: een goede keuze voor het voeren van videogesprekken? 

Voor spelletjes heb je prestaties nodig. Spelletjes, maar ook toepassingen vereisen batterijen. De processor en de grafische chip moeten ook van hoge kwaliteit zijn om het beeld vloeiend te maken. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Voor het geheugen heeft het de voorkeur om meer dan 32 GB te hebben. Wees gerust met deze telefoon, die standaard wordt geleverd met 128 GB. In de wetenschap dat sommige gebruikers meer ruimte nodig hebben, heeft Alcatel een vrije ruimte voor een extensie beschikbaar gesteld.
 In het geval dat je veel speelt, ga je de trommels overbelasten. Bovendien is dit model een van de minst efficiënte op dit moment. Door de kracht van 750 mAH kun je er niet de hele dag van genieten.
 Voor de mogelijke toepassingen van dit model werden prestaties en een goede weergave verwacht. Een ondergemiddelde configuratie met een gereduceerde schermafmeting van 2.8 inch. Dit is een instapmodel: 143* pixels per inch. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 Tot slot moet worden opgemerkt dat NFC (contactloos betalen) niet mogelijk is met deze smartphone.
 

Voor audio- of videogebruik? 

Mensen gebruiken al een tijdje smartphones… om foto’s te maken. Dit heeft te maken met de miljoenen pixels waarmee ze zijn uitgerust. Dit is echter niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden. Het is ook belangrijk om foto’s te kunnen delen die met één klik zijn genomen. Over het algemeen heeft Alcatel een erkende knowhow voor smartphones ontwikkeld.

 Aan de andere kant is het een beetje licht voor het camera-onderdeel. Dit model heeft dus maar één doel.
 Het heeft echter geen HDR-technologie.
 Dit model is ontworpen met 128 GB aan opslagruimte. Dit is een van de grootste hoeveelheden opslagruimte die u kunt hebben op standaardtelefoons.
 U kunt alles opslaan wat u maar wilt. Vakantiefoto’s of uw uitstapjes met vrienden. En dankzij deze grote hoeveelheid opslagruimte heeft u niet genoeg van uw vakantie om het geheugen volledig te vullen.
 

Eindelijk, de Melkweg… 

Na onze tests zien we dat deze 5024D 128 GB niet voor alle gevallen goed is. Het kan een tijdelijke keuze zijn of een tijdelijke oplossing. Kortom, het is vooral de prijs die uw keuze bepaalt.