Telefoon Analyse : 1L (2021) 32 GB Alcatel

Als preambule van deze test 

Elke maand komen er een heleboel mobiele telefoons uit, en je wordt vrij snel overweldigd.
 Nieuwe technologie of basismodel – wat is het verschil? Dit model, de 1L (2021) 32 GB gebruikt Android, wat al een keuze is in de telefoonwereld.
 En nu u het weet, laten onze tests u weten of deze smartphone qua functies en functionaliteit geschikt is voor u.

 Deze 1L (2021) 32 GB is niet goed voor alle toepassingen. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Kortom, als je ervoor kiest, zal het vooral voor de prijs zijn.
 

1L (2021) 32 GB voor mobiliteit? 

Het belangrijkste voordeel van een smartphone is dat hij overal bereikbaar is en dus mobiel is. Mobiliteit om te surfen op het internet, zelfs op vakantie.
 Die 1L (2021) 32 GB ziet er echt klein uit. Een grootte van 6.1 inch die normaal zou zijn geweest in de vroege dagen van smartphones, maar nu niet meer.
 Dat betekent dat het niet praktisch is om op het internet te surfen. Stel je ook niet voor dat je in goede omstandigheden naar een film kijkt. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
 Het apparaat is uitgerust met Wifi. Handig als u de overdraagbaarheid (in het buitenland) heeft afgesneden en in contact wilt blijven met uw dierbaren.  Deze telefoon is uitgerust met een GPS-chip. Je zult het op prijs stellen dat je niet meer om een routebeschrijving hoeft te vragen. Effectieve functionaliteit bijna overal.
 Het is soms handig om meerdere telefoons in één te hebben. En dit model kan meerdere Sims aan. Dit betekent dat het mogelijk is om meerdere actieve abonnementen in het apparaat te hebben. Dat wil zeggen, verschillende operatoren tegelijkertijd. Het kan interessant zijn als je naar het buitenland reist.
 We kwamen erachter dat deze 1L (2021) 32 GB geen versterkt glas heeft. Geen bescherming tegen krassen of schokken die tijdens de levensduur van alle smartphones kunnen ontstaan. Een mogelijke oplossing tegen lagere kosten is de toevoeging van een transparante geharde glasfolie, zonder de tactiele reactiviteit van het scherm te wijzigen.
 Vanwege de batterij is de actieradius van dit model een van de slechtste. Er is slechts 3000 mAh, wat laag is voor normaal gebruik. Je zult er aan denken om een externe back-up van de batterij in de buurt te hebben.
 Alcatel heeft er niet voor gekozen om de snellaadfunctie op dit model te installeren. Gemakkelijk te gebruiken, het zou het mogelijk hebben gemaakt om snel te herladen.
 

Een apparaat om films te kijken en naar muziek te luisteren? 

Het gebruik van de telefoon overtreft nu dat van de televisie. Een handig apparaat voor het bekijken van video’s. Je kunt ook gewoon naar muziek luisteren. Dankzij de steeds grotere toegang tot de netwerken en de gebruiksvriendelijke toepassingen is het heel eenvoudig geworden om een streaming-film (Netflix, YouTube of Disney) te bekijken op een telefoonscherm. De eerste smartphone die langskomt, past echter niet noodzakelijkerwijs.

 De 1L (2021) 32 GB biedt een zeer correcte weergave wat betreft lees- en luistercomfort. Het is vergelijkbaar met concurrerende producten. Een 6.1-inch scherm en voldoende pixels (720 x 1600 pixels). Het zal u toelaten om te genieten van internetvideo’s. Wetende bovendien dat de resolutie op niveau 720 x 1600 ligt.
 Dit omvat een IPS LCD-scherm. Dat wil zeggen dat het zeer goede kleuren en zeer brede kijkhoeken biedt.
 Alcatel heeft dit product ook ontworpen voor audiogebruik. U heeft een ingang voor de 3,5mm-stekker van uw koptelefoon.
 Met de geïnstalleerde OS-versie ondersteunt de telefoon draadloze hifi-audio via Bluetooth. Het resultaat is zeer aangenaam voor het oor.
 En, aan de mooie maar ontbrekende functionaliteitskant, hebben we de stereoluidsprekers; het monogeluid is ondieper.
 

De Alcatel telefoon, voor videospelletjes? 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. De processor en de grafische chip moeten ook van hoge kwaliteit zijn om het beeld vloeiend te maken. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Wat betreft RAM is dit model op zijn zachtst gezegd licht van gewicht. Dit model heeft 32 GB, wat laag is. In de wetenschap dat sommige gebruikers meer ruimte nodig hebben, heeft Alcatel een vrije ruimte voor een extensie beschikbaar gesteld.
 Vergeet de lange video game sessies op dit model. Het uithoudingsvermogen van dit model is een van de zwakste. Door de kracht van 3000 mAH kun je er niet de hele dag van genieten.
 Wat betreft de functies die van belang zijn voor toepassingen, komen we dicht in de buurt van de functies die van belang zijn voor videogames. Het laat een goed leescomfort toe. Het is een model in de standaard van het moment: 288* pixels per inch, en een scherm van 6.1 inch. In gewoon Engels zijn de beelden helder en scrollen ze vloeiend.
 Tot slot, en helaas, laat dit model geen contactloze betalingen toe.
 

Wat betreft het gebruik van audio of video? 

De fotofunctie is een essentieel gebruik van smartphones geworden en heeft sinds de eerste generaties grote stappen gezet. De miljoenen pixels van de sensoren maken het mogelijk om foto’s van hoge kwaliteit te maken. Dit is echter niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden. De bewerkings- en uitwisselingsopties moeten ook worden geanalyseerd. Alcatel ontwerpt al lange tijd smartphones met fotosensoren van topkwaliteit.

 Het is een verrassing van Alcatel. In feite is er maar één camera op deze telefoon.
 Deze 1L (2021) 32 GB heeft een fotoresolutie van 13 Mp, identiek aan zijn concurrenten. U kunt er zeker van zijn dat u foto’s en video’s van goede kwaliteit maakt. Deze smartphone heeft slechts 32 GB; dat is heel weinig opslagruimte. Dat betekent dat je keuzes moet maken tussen video’s, foto’s en applicaties. Met dit beschikbare bedrag moet u snel sorteren wat u wilt bewaren en de rest verwijderen.
 

Eindelijk, de Melkweg… 

Het ontwerp van deze Melkweg komt overeen met een instapmodel. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Kortom, het is vooral de prijs die uw keuze bepaalt.