Een smartphone gewijd aan mobiliteit : Samsung – Galaxy M01 32 GB

Als preambule van deze test 

Elke maand komen er een heleboel mobiele telefoons uit, en je wordt vrij snel overweldigd.
 Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. Dit model, de Galaxy M01 32 GB gebruikt Android, wat al een keuze is in de telefoonwereld.
 Laten we nu eens kijken naar de resultaten van onze situationele testen.

 Het ontwerp van deze Melkweg is goed gedaan en komt overeen met de verwachtingen van de consument. Goed presterend, bereikt het bijna het niveau van de beste. Met een goed geplaatste prijs is het een verstandige keuze.
 

Deze telefoon is comfortabel voor
Volg je waar je ook gaat
Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Multimediagebruik
3D-spellen

De Melkweg, genoeg voor internetgebruik? 

Het belangrijkste voordeel van een smartphone is dat hij overal bereikbaar is en dus mobiel is. Als een telefoon voor u alleen bedoeld is om te bellen, dan heeft u waarschijnlijk geen smartphone nodig.
 De Melkweg is bijna een model. In feite is het een van de kleinste (5.7 inch) in vergelijking met andere smartphones.
 Dat betekent dat het niet praktisch is om op het internet te surfen. Stel je ook niet voor dat je in goede omstandigheden naar een film kijkt. Het primaire gebruik van deze telefoon zou zijn om te bellen…
 Daarnaast biedt het van huis uit Wifi technologie aan. Dit betekent dat de verbinding gemakkelijker wordt tijdens het surfen op het internet. Deze smartphone heeft GPS. Uw reizen worden vergemakkelijkt, zelfs in het buitenland. Effectieve functionaliteit bijna overal.
 Op deze smartphone kunnen meerdere Sims worden geactiveerd. Dit betekent dat het mogelijk is om meerdere actieve abonnementen in het apparaat te hebben. Dit zal zelfs mogelijk zijn met concurrerende exploitanten. Deze functie zal nuttig zijn voor reizigers onder u, die in staat zullen zijn om een prepaid SIM-kaart te integreren van het land waar ze zich bevinden, zonder dat ze de hoofdkaart hoeven te verwijderen.
 Het is belangrijk op te merken dat dit model geen versterkt glas bevat. Met andere woorden, de krassen of de schokken die ons allen overkomen, zullen onvermijdelijk verschijnen. U zult een plan moeten maken voor de aankoop van een beschermende folie.
 De 4000 mAh batterij ligt binnen het gemiddelde. Het zal niet nodig zijn om op te laden gedurende de dag.
 Samsung heeft er niet voor gekozen om de snellaadfunctie op dit model te installeren. Toch is het bijna onmisbaar geworden, door de snelheid waarmee de batterijen nu leeglopen.
 

Analyse van multimediale functies. 

Het gebruik van de telefoon overtreft nu dat van de televisie. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. Het vervangt zelfs de radio, of om naar muziek te luisteren. Dankzij de steeds grotere toegang tot de netwerken en de gebruiksvriendelijke toepassingen is het heel eenvoudig geworden om een streaming-film (Netflix, YouTube of Disney) te bekijken op een telefoonscherm. De eerste smartphone die langskomt, past echter niet noodzakelijkerwijs.

 Met een laag leescomfort is de Galaxy M01 32 GB niet ontworpen voor multimedia. Het is een van de ergste in dit gebied. Het is moeilijk om een video te bekijken. En de schermresolutie is laag. Op de grens zal het geschikt zijn om naar muziek te luisteren.
 Samsung heeft getracht de audiobeleving te verbeteren. Dit model heeft een 3.5mm jack ingang, en laat uw telefoon toe om muziek van goede kwaliteit af te spelen.
 Met behulp van de Bluetooth-functionaliteit kunt u uw telefoon koppelen met alle apparaten in uw huis (luidsprekers, TV…). Een technologie die zorgt voor kwaliteitsgeluid.
 Aan de geluidskant vinden we dat er geen stereoluidsprekers zijn.
 

Is het geschikt voor spelletjes? 

Smartphonegames hebben nu stroom nodig. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. De processor en de grafische chip moeten ook van hoge kwaliteit zijn om het beeld vloeiend te maken. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Na onze tests komen we erachter dat deze Melkweg in de laagste rangschikking staat. De componenten beginnen tot op heden (Qualcomm SDM439 Snapdragon 439 (12 nm) processor), en de kwaliteit is minder goed. De kleuren zijn medium en de beelden zijn niet vloeiend.
 Wat betreft RAM is dit model op zijn zachtst gezegd licht van gewicht. Deze telefoon is standaard slechts 32 GB; dat is waarschijnlijk eerlijk. In feite heeft Samsung voor sommige gepassioneerde gebruikers een extra ruimte gecreëerd om meer toe te voegen.
 De autonomie is correct voor normaal gebruik. Dit model is identiek aan wat u bij de wedstrijd zult aantreffen. Het vermogen is 4000 mAH, goed genoeg voor de dag.
 Voor de mogelijke toepassingen van dit model werden prestaties en een goede weergave verwacht. helaas is het op een zeer laag niveau van leescomfort. Het instapmodel met een kleiner dan gemiddeld scherm geeft een teleurstellend resultaat. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 Tot slot, en helaas, laat dit model geen contactloze betalingen toe.
 

Analyse van audio- en videofuncties 

Mensen gebruiken al een tijdje smartphones… om foto’s te maken. Ze hebben miljoenen pixels die de details perfect vastleggen. Dit is echter niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden. De mogelijkheid om de verkregen foto’s te retoucheren wordt op prijs gesteld. Samsung heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen van kwaliteitsproducten.

 Aan de andere kant is het een beetje licht voor het camera-onderdeel. Dit model heeft dus maar één doel.
 De resolutie van dit model is niet erg efficiënt. Een fotoresolutie van 13 Mp wat een laag kwaliteitsresultaat geeft. Deze telefoon biedt zeer weinig ruimte: 32 GB; dit is de kleinste telefoon die beschikbaar is. Vergeet uw muziek en films, naast uw vele toepassingen. En dan adviseren wij u om externe back-up oplossingen aan te bieden.
 

Kortom, de Melkweg, de juiste keuze? 

Deze Melkweg komt overeen met het merendeel van de gebruiksgevallen. Het is gemiddeld, maar toch een zeer goed product. Kortom, het is een goed product.