Telefoon Analyse : Saphir 24F 16 GB Archos

Voorwoord 

Hoe gaat u uw Smartphone gebruiken? Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. De Saphir 24F 16 GB in dit artikel maakt gebruik van een Android-besturingssysteem, met alle gevolgen van dien.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Onze tests hebben aangetoond dat deze Saphir 24F 16 GB voor het merendeel van de gevallen voldoende is. Hij staat nu in het midden van het telefoonboek. Kortom, het is een goed product.
 

Deze telefoon is comfortabel voor
Surfen op het internet, waar dan ook
Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Multimediagebruik
3D-spellen
Foto’s of films maken

De Melkweg, genoeg voor internetgebruik? 

Uw smartphone moet u te allen tijde kunnen begeleiden. Als een telefoon voor u alleen bedoeld is om te bellen, dan heeft u waarschijnlijk geen smartphone nodig.
 Een model dat in je zak past: de Saphir 24F 16 GB. Met zijn 5.0 inch is het een van de kleinste modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.
 Dat betekent dat het niet praktisch is om op het internet te surfen. Stel je ook niet voor dat je in goede omstandigheden naar een film kijkt. Het primaire gebruik van deze telefoon zou zijn om te bellen…
 Bovendien kunt u via de Wlan-optie verbinding maken met wifi-terminals. Handig als u de overdraagbaarheid (in het buitenland) heeft afgesneden en in contact wilt blijven met uw dierbaren.  Deze telefoon is uitgerust met een GPS-chip. Geen kaart meer nodig om een stad of een land te doorkruisen. Tenzij je in het midden van de woestijn bent.
 Sommige smartphones kunnen er meer dan één verbergen. Met andere woorden, het hebben van meerdere abonnementen met hetzelfde apparaat. Dat wil zeggen, verschillende operatoren tegelijkertijd. Deze functie zal nuttig zijn voor reizigers onder u, die in staat zullen zijn om een prepaid SIM-kaart te integreren van het land waar ze zich bevinden, zonder dat ze de hoofdkaart hoeven te verwijderen.
 Bovendien heeft deze Saphir 24F 16 GB versterkt glas. Deze functie zorgt voor een kras- en stootvast scherm. Het is bijna een noodzaak geworden, omdat de kans op beschadiging van zijn scherm zo groot is.
 De 4000 mAh batterij ligt binnen het gemiddelde. Genoeg om de dag door te komen.
 En aangezien Archos het niet nuttig vond om een snelle lading op dit model te zetten, zullen we moeten wachten. Jammer, het is een zeer interessante functie vandaag.
 

Analyse van multimediale functies. 

Voor velen beginnen telefoons de tv-toestellen te vervangen. Een handig apparaat voor het bekijken van video’s. Het vervangt zelfs de radio, of om naar muziek te luisteren. Ze zijn vrij krachtig en behoorlijk verbonden door streaming video. De eerste smartphone die langskomt, past echter niet noodzakelijkerwijs.

 Het is niet verwonderlijk dat dit model niet echt voor multimedia is gemaakt. Hij staat onderaan onze ranglijst. Het scherm is niet groot genoeg om van een video te genieten, laat staan van een film. Een resolutie die bovendien in 720 x 1280 staat. Hij zal zich meer op zijn gemak voelen bij het luisteren naar muziek.
 Dit omvat een IPS LCD-scherm. Het visuele resultaat is zeer goed, ongeacht vanuit welke hoek u naar het scherm kijkt.
 Aan de audiokant wilde Archos het goed doen. Dit model heeft een 3.5mm jack ingang, en laat uw telefoon toe om muziek van goede kwaliteit af te spelen.
 Om het geluid van de telefoon over te brengen, heeft u de optie via bluetooth. De transmissie is vloeiend en het geluid is helder.
 Aan de geluidskant vinden we dat er geen stereoluidsprekers zijn.
 

De Archos telefoon, voor videospelletjes? 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Spelletjes, maar ook toepassingen vereisen batterijen. Voor een vlotte en responsieve weergave op 3D-videogames is het noodzakelijk om een goede processor te combineren met een goede grafische processor. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Na onze tests komen we erachter dat deze Melkweg in de laagste rangschikking staat. De Mediatek MT6737VWT processor is een oudere generatie. Het visuele resultaat is lager dan bij andere smartphones in deze categorie.
 In termen van opslag geheugen, is het in het ergste geval. Deze telefoon is standaard slechts 16 GB; dat is waarschijnlijk eerlijk. In feite heeft Archos voor sommige gepassioneerde gebruikers een extra ruimte gecreëerd om meer toe te voegen.
 De autonomie is correct voor normaal gebruik. Dit model staat in het midden van de categorie. Met 4000 mAH is het mogelijk om de hele dag aangesloten te blijven.
 We hadden graag een hoger niveau gezien voor het weergeven van toepassingen. Leescomfort op plaatsen waar het display niet goed werkt. Het instapmodel met een kleiner dan gemiddeld scherm geeft een teleurstellend resultaat. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 En om te eindigen op het aanvraaggedeelte, merken we op dat de betalingsfunctie via de telefoon (de NFC), hier niet beschikbaar is.
 

Efficiëntie voor audio en video 

Mensen gebruiken al een tijdje smartphones… om foto’s te maken. De miljoenen pixels van de sensoren maken het mogelijk om foto’s van hoge kwaliteit te maken. Er moet rekening worden gehouden met andere belangrijke criteria, zoals zoom, HDR-functie, Flitsled, Panoramamamodus. Het is ook belangrijk om foto’s te kunnen delen die met één klik zijn genomen. Archos ontwerpt al lange tijd smartphones met fotosensoren van topkwaliteit.

 Het bedrijf heeft in dit geval het absolute minimum gedaan. Dit model heeft dus maar één doel.
 Verwacht geen mooie foto op deze Melkweg; een lagere fotoresolutie dan de concurrentie. Een definitie in 8 Mp, die noodzakelijkerwijs minder goed is dan bij de topmodellen. Merk op dat het niet de HDR-functie heeft die de beelden zou hebben verbeterd.
 We raden dit apparaat niet aan aan iedereen die regelmatig met zijn of haar smartphone zelfproblemen heeft. Ook is het moeilijk om beelden goed te retoucheren. U zult perfect foto’s kunnen maken, maar verwacht geen hoge kwaliteit.
 Deze telefoon biedt zeer weinig ruimte: 16 GB; dit is de kleinste telefoon die beschikbaar is. Niet genoeg om een back-up te maken van al uw videobestanden of muziek. Het zal nodig zijn om uw inhoud zeer snel over te brengen naar andere back-up ruimtes.
 

De Melkweg, een goede keuze voor het juiste gebruik 

Deze Melkweg komt overeen met het merendeel van de gebruiksgevallen. Het is gemiddeld, maar toch een zeer goed product. Met een goed geplaatste prijs is het een verstandige keuze.