De efficiënte smartphone op reis : Y80 16 GB van Wiko

Om te beginnen 

Uit alle mogelijke keuzes wordt het moeilijk om de smartphone te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Nieuwe technologie of basismodel – wat is het verschil? Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Wiko voor Android.
 Gezien het feit dat dit geen belemmerende maatregel is, laten we eens kijken of dit artikel voor u gemaakt is.

 Wiko stelt ons hier een uitgebalanceerde telefoon ter beschikking. Goed presterend, bereikt het bijna het niveau van de beste. Kortom, het is een goed product.
 

Deze telefoon is comfortabel voor
Mobiel gebruik
Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk films
Videospelletjes spelen
Foto’s of films maken

Is de Melkweg compatibel met nomadisch gebruik? 

Uw smartphone moet u te allen tijde kunnen begeleiden. Mobiliteit om te surfen op het internet, zelfs op vakantie.
 Y80 16 GB is erg klein. Met zijn 5.99 inch is het een van de kleinste modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.
 Dat betekent dat het niet praktisch is om op het internet te surfen. Nog minder goed voor het bekijken van een film. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
 Het apparaat is uitgerust met Wifi. Hierdoor kunt u gemakkelijk een verbinding maken met een comfortabele snelheid. Deze smartphone wordt geleverd met GPS. Uw reizen worden vergemakkelijkt, zelfs in het buitenland. Tenzij je in het midden van de woestijn bent.
 Sommige smartphones kunnen er meer dan één verbergen. Dit betekent dat u meerdere pakketten tegelijk kunt beheren. Dat wil zeggen, verschillende operatoren tegelijkertijd. Het kan interessant zijn als je naar het buitenland reist.
 Het is belangrijk op te merken dat dit model geen versterkt glas bevat. Met andere woorden, de krassen of de schokken die ons allen overkomen, zullen onvermijdelijk verschijnen. Het is een goed idee om een aanpasbare schermbeschermer aan te schaffen als aanvulling. In termen van autonomie is deze telefoon in het gemiddelde met een 4000 mAH-batterij, vergelijkbaar met concurrerende modellen. Perfect voor een dag tussen de gesprekken en de spelletjes door.
 Concluderend over het opladen van de batterij, heeft Wiko niets veranderd ten opzichte van de vorige modellen, wat betekent dat er geen snelle lading is. Jammer, het is een zeer interessante functie vandaag.
 

De juiste keuze voor het bekijken van films? 

Voor velen beginnen telefoons de tv-toestellen te vervangen. Het is een apparaat dat altijd bij de hand is. Het vervangt zelfs de radio, of om naar muziek te luisteren. Dankzij de steeds grotere toegang tot de netwerken en de gebruiksvriendelijke toepassingen is het heel eenvoudig geworden om een streaming-film (Netflix, YouTube of Disney) te bekijken op een telefoonscherm. Voorzichtig, dat betekent niet dat een smartphone volstaat.

 We hadden graag gezien dat de Melkweg krachtiger was geweest aan de multimediale kant. Hij staat onderaan onze ranglijst. Het 5.99 -inch scherm is slecht geschikt om te oefenen. Een resolutie die bovendien in 720 x 1440 staat. U kunt het echter wel gebruiken om naar uw muziekafspeellijst te luisteren.
 Dit model heeft een IPS LCD-scherm. Het licht van de achtergrondverlichting varieert afhankelijk van de oriëntatie van de pixels waardoor een bredere kijkhoek mogelijk is.
 Aan de audiokant wilde Wiko het goed doen. De 3,5 mm jack ingang maakt het mogelijk om een hoofdtelefoon en/of een microfoon aan te sluiten.
 Dankzij de Bluetooth-technologie kunt u naar muziek luisteren met aangesloten apparaten. Het geluidsresultaat is van een goed niveau.
 Tot slot betreuren we de afwezigheid van stereoluidsprekers.
 

De Wiko telefoon, voor videospelletjes? 

Spelletjes zijn prestatieverslindend. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. Voor een vlotte en responsieve weergave op 3D-videogames is het noodzakelijk om een goede processor te combineren met een goede grafische processor. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Na onze tests komen we erachter dat deze Melkweg in de laagste rangschikking staat. De Unisoc SC9863A (28nm) processor is een oudere generatie. De weergave op beeldniveau is inferieur aan de concurrentie.
 Wat betreft RAM is dit model op zijn zachtst gezegd licht van gewicht. Deze telefoon is standaard slechts 16 GB; dat is waarschijnlijk eerlijk. Maar sommigen van jullie zullen meer nodig hebben; daarom heeft Wiko een vrij slot voor een geheugenkaart achtergelaten.
 Het normale gebruik van deze smartphone is aangepast aan de mate van autonomie. Dit model is identiek aan wat u bij de wedstrijd zult aantreffen. Met 4000 mAH is het mogelijk om de hele dag aangesloten te blijven.
 Het zal nodig zijn om de applicaties die op deze smartphone zijn geïnstalleerd te beperken. De componenten laten geen kwaliteitsweergave toe. Het zal niet gemakkelijk zijn om de gedownloade documenten te lezen. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 Tot slot, en helaas, laat dit model geen contactloze betalingen toe.
 

Analyse van audio- en videofuncties 

In de loop der tijd zijn smartphones bijna net zo goed geworden als camera’s. Ze hebben miljoenen pixels die de details perfect vastleggen. Dit is echter niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden. De bewerkings- en uitwisselingsopties moeten ook worden geanalyseerd. Wiko ontwerpt al lange tijd smartphones met fotosensoren van topkwaliteit.

 Er is weinig vooruitgang geboekt door Wiko. In feite is er maar één camera op deze telefoon.
 De schermresolutie van deze Y80 16 GB behoort tot de laagste op de markt. Een definitie in 13 Mp, die noodzakelijkerwijs minder goed is dan bij de topmodellen. Het heeft echter geen HDR-technologie.
 Met dit model beperkt u zich tot egoïsme, vanwege de slechte kwaliteit van de weergave. De bewerkingsfunctie is verouderd. De sensor van deze Y80 16 GB is van zeer gemiddelde kwaliteit en zal u ontmoedigen om deze smartphone te gebruiken voor dit soort oefeningen.
 Deze smartphone heeft slechts 16 GB; dat is heel weinig opslagruimte. Dat betekent dat je keuzes moet maken tussen video’s, foto’s en applicaties. Het zal nodig zijn om uw inhoud zeer snel over te brengen naar andere back-up ruimtes.
 

Kortom, de Melkweg, de juiste keuze? 

Het ontwerp van deze Melkweg is goed gedaan en komt overeen met de verwachtingen van de consument. Dit model is gemiddeld en voldoet aan de meeste van uw behoeften. Kortom, het is een goed product.