Telefoon Analyse : Pixel 4a 128 GB Google

Als inleiding op deze analyse 

Elke maand komen er een heleboel mobiele telefoons uit, en je wordt vrij snel overweldigd.
 Afhankelijk van het gebruik dat ervan zal worden gemaakt, is het verplicht om meerdere modellen met elkaar te vergelijken. De Pixel 4a 128 GB in dit artikel maakt gebruik van een Android-besturingssysteem, met alle gevolgen van dien.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Google stelt ons hier een uitgebalanceerde telefoon ter beschikking. Goed presterend, bereikt het bijna het niveau van de beste. Al met al een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 

Deze telefoon is comfortabel voor
Uw multimediabehoeften
Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Speel
Foto’s of films maken

Pixel 4a 128 GB voor mobiliteit? 

Het belangrijkste voordeel van een smartphone is dat hij overal bereikbaar is en dus mobiel is. Als een telefoon voor u alleen bedoeld is om te bellen, dan heeft u waarschijnlijk geen smartphone nodig.
 De Melkweg is bijna een model. Met zijn 5.81 inch is het een van de kleinste modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.
 Het is duidelijk dat het met deze omvang niet eenvoudig is om op het net te surfen. Vergeet de video’s ook. Al met al, perfect voor een telefoontje.
 Bovendien kunt u via de Wlan-optie verbinding maken met wifi-terminals. Dit betekent dat de verbinding gemakkelijker wordt tijdens het surfen op het internet. Deze smartphone wordt geleverd met GPS. Uw reizen worden vergemakkelijkt, zelfs in het buitenland. Belangrijk als je weg bent van huis.
 Sommige smartphones kunnen er meer dan één verbergen. Dit betekent dat het mogelijk is om meerdere actieve abonnementen in het apparaat te hebben. En daarom zijn er verschillende operatoren op dit model. Het kan interessant zijn als je naar het buitenland reist.
 Interessant aan dit model is de aanwezigheid van gewapend glas. Verzekering tegen ongevallen zoals schokken of krassen. Dit kan gebeuren als je veel moet bewegen met je smartphone.
 Een negatief punt is echter de accucapaciteit. De 3140 mAh zal nauwelijks genoeg zijn om een dag te duren, tussen gesprekken, sms’en of spelletjes door. Dit vereist organisatie en het altijd beschikbaar hebben van een back-up lader.
 Bovendien heeft Google aan dit model een optie voor snel opladen toegevoegd. In één woord, snelladen betekent een batterij die in minder tijd wordt bijgevuld.
 

Een apparaat om films te kijken en naar muziek te luisteren? 

Het gebruik van de telefoon overtreft nu dat van de televisie. Het is een handig hulpmiddel geworden. Je kunt ook gewoon naar muziek luisteren. Dankzij de steeds grotere toegang tot de netwerken en de gebruiksvriendelijke toepassingen is het heel eenvoudig geworden om een streaming-film (Netflix, YouTube of Disney) te bekijken op een telefoonscherm. De eerste smartphone die langskomt, past echter niet noodzakelijkerwijs.

 Aan de multimedia kant is de Pixel 4a 128 GB goed gedaan. Hij staat op gelijke voet met de beste concurrenten. Een 5.81 -inch scherm en voldoende pixels (1080 x 2340 pixels). Een apparaat van goede kwaliteit voor het bekijken van video’s. Wetende bovendien dat de resolutie op niveau 1080 x 2340 ligt.
 We hebben steeds vaker Oled-schermen op veel high-end smartphones. Dat is hier het geval.
 Google heeft dit product ook ontworpen voor audiogebruik. U heeft een ingang voor de 3,5mm-stekker van uw koptelefoon.
 Met de geïnstalleerde OS-versie ondersteunt de telefoon draadloze hifi-audio via Bluetooth. Een technologie die zorgt voor kwaliteitsgeluid.
 Tot slot heeft deze smartphone een paar stereoluidsprekers meegeleverd, en het is een van de weinige op de markt die deze functie met een uitstekende geluidskwaliteit biedt. De kwaliteit is er, zowel in de hoogte- als in de dieptepunten.
 

De Google telefoon, voor videospelletjes? 

Smartphonegames hebben nu stroom nodig. Spelletjes, maar ook toepassingen vereisen batterijen. Om te kunnen spelen en een vloeiend beeld te hebben, moet je de CPU en GPU op zijn best hebben. Kortom, technologie en de nieuwste generatie componenten zorgen voor een betere speelbaarheid.

 Onze test toont aan dat deze Melkweg aan de top van de ranglijst staat. De door de fabrikant geïnstalleerde elementen zijn serieus. Hier is dit model uitgerust met een Qualcomm SDM730 Snapdragon 730G (8 nm) met een rekeneenheid voor grafieken. Deze chip biedt een betere prestatie in termen van visuele en video vloeibaarheid.
 Wat de opslag betreft, mogen we nu meer verwachten. Geen zorgen met dit goed geleverde model; er is 128 GB geïnstalleerd. En helaas dacht Google dat het niet nuttig zou zijn om een geheugenuitbreiding toe te voegen naast de oorspronkelijke geheugenlocatie.
 In het geval dat je veel speelt, ga je de trommels overbelasten. Helaas is het in het geval van dit model een van de ergste. Met een vermogen van 3140 mAH moet hij overdag worden opgeladen.
 We hebben steeds meer toepassingen op onze smartphones, en ze hebben een display nodig dat de uitdaging aangaat. Het laat een goed leescomfort toe. Het is een interessant model en groot genoeg met zijn 5.81 inch. In gewoon Engels zijn de beelden helder en scrollen ze vloeiend.
 Tot slot, voor de sensoren die op deze smartphone zijn geïnstalleerd, heb je hier de aanwezigheid van NFC. Een manier om met deze smartphone te betalen.
 

Hoe zit het met de video’s? 

Mensen gebruiken al een tijdje smartphones… om foto’s te maken. Fabrikanten communiceren al lange tijd over de miljoenen pixels waarmee hun apparaten zijn uitgerust. Dit is echter niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden. De bewerkings- en uitwisselingsopties moeten ook worden geanalyseerd. Over het algemeen heeft Google een erkende knowhow voor smartphones ontwikkeld.

 Het is een verrassing van Google. In feite is er maar één camera op deze telefoon.
 De schermresolutie van deze Pixel 4a 128 GB behoort tot de laagste op de markt. Een fotoresolutie van 8 Mp wat een laag kwaliteitsresultaat geeft. De componenten van het apparaat staan kwaliteitseigenaren toe. Je kunt al je foto’s opnieuw verwerken nadat je ze hebt genomen. De sensor van deze Pixel 4a 128 GB is van goede kwaliteit en zal het retoucheren van foto’s vergemakkelijken.
 Dit model is ontworpen met 128 GB aan opslagruimte. Dit is een van de grootste hoeveelheden opslagruimte die u kunt hebben op standaardtelefoons.
 Perfect om te downloaden. Maar ook voor films en foto’s. En dankzij deze grote hoeveelheid opslagruimte heeft u niet genoeg van uw vakantie om het geheugen volledig te vullen.
 

Kortom, de Melkweg, de juiste keuze? 

Deze Melkweg voldoet aan het merendeel van de gebruikssituaties. Het is een zeer goed model. Kortom, het is een goed product.