Telefoon Analyse : A5 64 GB Oppo

In enkele woorden 

Hoe gaat u uw Smartphone gebruiken? Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. Dit model, de A5 64 GB gebruikt Android, wat al een keuze is in de telefoonwereld.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Onze tests hebben aangetoond dat deze A5 64 GB voor het merendeel van de gevallen voldoende is. Goed presterend, bereikt het bijna het niveau van de beste. Al met al een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
3D-spellen
Foto’s of films maken

De Melkweg, genoeg voor internetgebruik? 

Het belangrijkste voordeel van een smartphone is dat hij overal bereikbaar is en dus mobiel is. Naast de telefoonfunctie verwachten we dat het net zo goed is voor het surfen op het internet en bruikbaar is tijdens het reizen.
 Een model dat in je zak past: de A5 64 GB. Een grootte van 6 inch die normaal zou zijn geweest in de vroege dagen van smartphones, maar nu niet meer.
 Dat betekent dat het niet praktisch is om op het internet te surfen. Stel je ook niet voor dat je in goede omstandigheden naar een film kijkt. Al met al, perfect voor een telefoontje.
 Bovendien kunt u via de Wlan-optie verbinding maken met wifi-terminals. Dit betekent dat de verbinding gemakkelijker wordt tijdens het surfen op het internet.  Deze telefoon is uitgerust met een GPS-chip. Uw reizen worden vergemakkelijkt, zelfs in het buitenland. Tenzij je op de bodem van een grot zit, kun je op elk moment weten waar je bent.
 Op deze smartphone kunnen meerdere Sims worden geactiveerd. Met andere woorden, de mogelijkheid om meerdere telefoonlijnen te gebruiken in dit toestel. Met dit model kunt u verschillende operatoren beheren. Deze functie zal nuttig zijn voor reizigers onder u, die in staat zullen zijn om een prepaid SIM-kaart te integreren van het land waar ze zich bevinden, zonder dat ze de hoofdkaart hoeven te verwijderen.
 Detail bovendien wordt deze A5 64 GB verkocht met het glas van het versterkte scherm. Verzekering tegen ongevallen zoals schokken of krassen. Zeldzaam zijn de apparaten die nooit zijn gevallen.
 Autonomie is een van de ergste kenmerken van dit model. Met een vermogen van 3200 mAh zult u gedwongen worden om vaker op te laden. Uit voorzorg is het mogelijk dat u een externe batterij in de buurt heeft.
 En aangezien Oppo het niet nuttig vond om een snelle lading op dit model te zetten, zullen we moeten wachten. Jammer, het is een zeer interessante functie vandaag.
 

Interessant voor de video’s? 

Smartphones zijn de nieuwe televisies geworden. Het is een handig hulpmiddel geworden. Het vervangt zelfs de radio, of om naar muziek te luisteren. Ze zijn vrij krachtig en behoorlijk verbonden door streaming video. Maar niet alle smartphones doen het.

 De A5 64 GB biedt een zeer correcte weergave wat betreft lees- en luistercomfort. Het is gemiddeld voor zowel lees- als luistercomfort. Het 6-inch scherm biedt een kwalitatief goed resultaat. Een apparaat van goede kwaliteit voor het bekijken van video’s. Wetende bovendien dat de resolutie op niveau 1080 x 2160 ligt.
 Dit omvat een IPS LCD-scherm. Het resultaat is minder lichtverstrooiing, wat resulteert in een bredere kijkhoek en diepere tonen.
 Voor het audiogedeelte wilde Oppo het goed doen. De 3,5 mm jack ingang maakt het mogelijk om een hoofdtelefoon en/of een microfoon aan te sluiten.
 Om het geluid van de telefoon over te brengen, heeft u de optie via bluetooth. Het resultaat is zeer aangenaam voor het oor.
 Aan de geluidskant vinden we dat er geen stereoluidsprekers zijn.
 

De juiste keuze om online te spelen? 

Voor spelletjes heb je prestaties nodig. Spelletjes, maar ook toepassingen vereisen batterijen. Om te kunnen spelen en een vloeiend beeld te hebben, moet je de CPU en GPU op zijn best hebben. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Uiteindelijk vonden we dat de kracht van deze A5 64 GB minder is dan die van zijn concurrenten. De Mediatek MT6763T Helio P23 (16 nm) processor is zwak en de grafische verwerkingseenheid is van een lagere kwaliteit dan we hadden gewild. Dat maakt het net passeerbaar.
 We zitten op het standaard niveau wat betreft RAM. Met andere woorden, we zitten op 64 GB intern. In feite heeft Oppo voor sommige gepassioneerde gebruikers een extra ruimte gecreëerd om meer toe te voegen.
 Vergeet de lange video game sessies op dit model. Bovendien is dit model een van de minst efficiënte op dit moment. Het vermogen van 3200 mAH vereist dat u gedurende de dag oplaadt.
 De meeste applicaties die we vandaag de dag downloaden, vereisen prestaties. Het is aangenaam in termen van leescomfort. Dit model heeft een goed configuratieniveau, met een 6-inch scherm. Alle documenten worden dus duidelijk weergegeven.
 Tot slot, en helaas, laat dit model geen contactloze betalingen toe.
 

Efficiëntie voor audio en video 

De kwaliteit van de smartphones maakt het mogelijk om foto’s te maken, evenals vele camera’s. Dit heeft te maken met de miljoenen pixels waarmee ze zijn uitgerust. Dit is echter niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden. Het is ook belangrijk om foto’s te kunnen delen die met één klik zijn genomen. Oppo staat bekend om de kwaliteit van zijn sensoren en het ontwerp van zijn smartphones.

 Het is een verrassing van Oppo. In feite is er maar één camera op deze telefoon.
 De 16 Mp resolutie van dit model is interessant. De resultaten van uw vakantiefilms zullen van zeer goede kwaliteit zijn. En als laatste punt over de beeldopties, er is geen HDR in dit model.
 Over de foto van de egoïsten, het is hetzelfde. De beeldresolutie is op het hoogste niveau. Het is zelfs mogelijk om afbeeldingen te retoucheren via de software-opties. De camera in deze Melkweg maakt het mogelijk om eenvoudig beelden vast te leggen en te retoucheren.
 Deze telefoon biedt 64 GB aan bruikbare ruimte. Genoeg ruimte om uw video’s en foto’s op te slaan. En met dit beschikbare bedrag heeft u tijd om uit te zoeken wat u niet wilt bewaren en wat u naar uw computer of naar de cloud moet overbrengen.
 

Eindelijk, de Melkweg… 

Deze A5 64 GB maakt bijna elk gebruik mogelijk zonder problemen.
 Goed presterend, bereikt het bijna het niveau van de beste. Met een goed geplaatste prijs is het een verstandige keuze.