De mobiele telefoon voor reizigers: Motorola G8 Play 32 GB

Als preambule van deze test 

Uit alle mogelijke keuzes wordt het moeilijk om de smartphone te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Afhankelijk van het gebruik dat ervan zal worden gemaakt, is het verplicht om meerdere modellen met elkaar te vergelijken. De G8 Play 32 GB in dit artikel maakt gebruik van een Android-besturingssysteem, met alle gevolgen van dien.
 Laten we nu eens kijken naar de resultaten van onze situationele testen.

 Motorola stelt ons hier een uitgebalanceerde telefoon ter beschikking. Goed presterend, bereikt het bijna het niveau van de beste. Al met al een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 

Deze telefoon is comfortabel voor
Mobiel gebruik
Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk films
3D-spellen
Foto’s of films maken

G8 Play 32 GB voor mobiliteit? 

Het beoogde gebruik van uw toekomstige telefoon is van het grootste belang. U gebruikt het om te telefoneren, maar ook om te surfen en te zoeken naar informatie op het internet.
 De Melkweg is bijna een model. Met zijn 6.2 inch is het een van de kleinste modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.
 Het zal moeilijker zijn om op dit kleine gebied te klikken. Stel je ook niet voor dat je in goede omstandigheden naar een film kijkt. Het primaire gebruik van deze telefoon zou zijn om te bellen…
 Het apparaat is uitgerust met Wifi. Handig als u de overdraagbaarheid (in het buitenland) heeft afgesneden en in contact wilt blijven met uw dierbaren. Deze smartphone wordt geleverd met GPS. Je weet waar je aan toe bent. Tenzij je in het midden van de woestijn bent.
 Op deze smartphone kunnen meerdere Sims worden geactiveerd. Dit betekent dat het mogelijk is om meerdere actieve abonnementen in het apparaat te hebben. Dat wil zeggen, verschillende operatoren tegelijkertijd. Dit zal handig zijn voor degenen die regelmatig reizen.
 Het is belangrijk op te merken dat dit model geen versterkt glas bevat. Geen bescherming tegen krassen of schokken die tijdens de levensduur van alle smartphones kunnen ontstaan. Het is een goed idee om een aanpasbare schermbeschermer aan te schaffen als aanvulling. In termen van autonomie is deze telefoon in het gemiddelde met een 4000 mAH-batterij, vergelijkbaar met concurrerende modellen. Het zal niet nodig zijn om op te laden gedurende de dag.
 Concluderend over het opladen van de batterij, heeft Motorola niets veranderd ten opzichte van de vorige modellen, wat betekent dat er geen snelle lading is. Jammer, het is een zeer interessante functie vandaag.
 

Analyse van multimediale functies. 

Het gebruik van de telefoon overtreft nu dat van de televisie. Het is een handig hulpmiddel geworden. Het vervangt zelfs de radio, of om naar muziek te luisteren. Ze zijn vrij krachtig en behoorlijk verbonden door streaming video. Voorzichtig, dat betekent niet dat een smartphone volstaat.

 Het is niet verwonderlijk dat dit model niet echt voor multimedia is gemaakt. Hij is een van de slechtste in het vak. Het scherm is niet groot genoeg om van een video te genieten, laat staan van een film. Ter informatie: de resolutie is 720 x 1520. U kunt het echter wel gebruiken om naar uw muziekafspeellijst te luisteren.
 De on-board technologie op het schermniveau is de LCD IPS. Het licht van de achtergrondverlichting varieert afhankelijk van de oriëntatie van de pixels waardoor een bredere kijkhoek mogelijk is.
 Motorola heeft dit product ook ontworpen voor audiogebruik. U heeft een ingang voor de 3,5mm-stekker van uw koptelefoon.
 Met de geïnstalleerde OS-versie ondersteunt de telefoon draadloze hifi-audio via Bluetooth. Een technologie die zorgt voor kwaliteitsgeluid.
 Tot slot betreuren we de afwezigheid van stereoluidsprekers.
 

De Motorola telefoon, voor videospelletjes? 

Spelletjes zijn prestatieverslindend. Batterijen worden elke dag op de proef gesteld door het gebruik van mobiel internet en applicaties. Voor een vlotte en responsieve weergave op 3D-videogames is het noodzakelijk om een goede processor te combineren met een goede grafische processor. Kortom, technologie en de nieuwste generatie componenten zorgen voor een betere speelbaarheid.

 Wat uit onze tests naar voren kwam is dat de G8 Play 32 GB een laag vermogen heeft. De componenten beginnen tot op heden (Mediatek MT6771 Helio P70M (12nm) processor), en de kwaliteit is minder goed. De weergave op beeldniveau is inferieur aan de concurrentie.
 Voor wat betreft RAM, ben je op het minimaal vereiste niveau op een smartphone. Dit model heeft 32 GB, wat laag is. En omdat Motorola voorspelde dat sommige van jullie veeleisende gamers zouden zijn, hebben jullie de mogelijkheid om het beschikbare geheugen uit te breiden.
 Afgezien van het feit dat er enkele uren wordt gespeeld, is de batterij vrij goed gedimensioneerd. Dit model staat in het midden van de categorie. Met 4000 mAH is het mogelijk om de hele dag aangesloten te blijven.
 We hadden graag een hoger niveau gezien voor het weergeven van toepassingen. Een ondergemiddelde configuratie met een gereduceerde schermafmeting van 6.2 inch. Dat maakt het moeilijker om te lezen. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 Houd er rekening mee dat dit model geen contactloze betalingen toestaat.
 

Analyse van audio- en videofuncties 

De kwaliteit van de smartphones maakt het mogelijk om foto’s te maken, evenals vele camera’s. Fabrikanten communiceren al lange tijd over de miljoenen pixels waarmee hun apparaten zijn uitgerust. De mogelijkheid om te stabiliseren op het moment van de opname of de Burst-modus zijn ook belangrijke punten. Ook de mogelijke retouches via een applicatie is interessant. Over het algemeen heeft Motorola een erkende knowhow voor smartphones ontwikkeld.

 De functies van de cameralens zijn perfect aangesloten op het Android-systeemonderdeel. Dus je hebt 3 doelstellingen aanwezig op deze smartphone.
 Verwacht geen mooie foto op deze Melkweg; een lagere fotoresolutie dan de concurrentie. Met een definitie van slechts 13 Mp heb je beelden van lagere kwaliteit. Voor een nauwkeurigere beeldweergave is het voorzien van HDR-beelden (High Dynamic Range).
 De technische specificaties zijn perfect voor egoïsten. Indien nodig kunt u de beelden zelfs retoucheren met de embedded software. Deze Melkweg is echt gemakkelijk toegankelijk voor het retoucheergedeelte van de beelden.
 Deze telefoon biedt zeer weinig ruimte: 32 GB; dit is de kleinste telefoon die beschikbaar is. Beperkte ruimte om uw vakantiefoto’s en -films op te slaan. Het zal nodig zijn om uw inhoud zeer snel over te brengen naar andere back-up ruimtes.
 

De G8 Play 32 GB ter afsluiting 

Onze tests hebben aangetoond dat deze G8 Play 32 GB voor het merendeel van de gevallen voldoende is. Het is gemiddeld, maar toch een zeer goed product. Kortom, het is een goed product.