Telefoon Analyse : Diamond Selfie Lite 16 GB Archos

In presentatie 

Als het gaat om het vergelijken van smartphones met elkaar, heb je verschillende opties. Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. Dit model, de Diamond Selfie Lite 16 GB gebruikt Android, wat al een keuze is in de telefoonwereld.
 En nu u het weet, laten onze tests u weten of deze smartphone qua functies en functionaliteit geschikt is voor u.

 Het ontwerp van deze Melkweg is goed gedaan en komt overeen met de verwachtingen van de consument. Dit model is gemiddeld en voldoet aan de meeste van uw behoeften. Kortom, het is een goed product.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Speel
Foto’s of films maken

Diamond Selfie Lite 16 GB voor mobiliteit? 

Het beoogde gebruik van uw toekomstige telefoon is van het grootste belang. Als een telefoon voor u alleen bedoeld is om te bellen, dan heeft u waarschijnlijk geen smartphone nodig.
 Een model dat in je zak past: de Diamond Selfie Lite 16 GB. Een grootte van 5.0 inch die normaal zou zijn geweest in de vroege dagen van smartphones, maar nu niet meer.
 Een formaat dat niet uitnodigt tot vloeibaar gebruik op het internet. Stel je ook niet voor dat je in goede omstandigheden naar een film kijkt. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
 Daarnaast biedt het van huis uit Wifi technologie aan. Hierdoor kunt u gemakkelijk een verbinding maken met een comfortabele snelheid. Deze smartphone heeft GPS. Je weet waar je aan toe bent. Tenzij je in het midden van de woestijn bent.
 Het is soms handig om meerdere telefoons in één te hebben. En dit model kan meerdere Sims aan. Met andere woorden, de mogelijkheid om meerdere telefoonlijnen te gebruiken in dit toestel. En daarom zijn er verschillende operatoren op dit model. Een interessante optie in het buitenland.
 Merk ook op dat deze Diamond Selfie Lite 16 GB is uitgerust met een versterkt glas. Het display wordt zo beschermd tegen de meervoudige schokken die zich voordoen tijdens de levensduur van de telefoon. Zeldzaam zijn de apparaten die nooit zijn gevallen.
 Autonomie is een van de ergste kenmerken van dit model. Met een vermogen van 2300 mAh zult u gedwongen worden om vaker op te laden. Je zult er aan denken om een externe back-up van de batterij in de buurt te hebben.
 En aangezien Archos het niet nuttig vond om een snelle lading op dit model te zetten, zullen we moeten wachten. Dit is erg handig als de batterij van de smartphone leeg is en je haast hebt.
 

Is dit apparaat goed voor het luisteren naar muziek en het bekijken van video’s? 

Het gebruik van de telefoon overtreft nu dat van de televisie. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. U kunt ook overal naar doorlopende muziek luisteren. Ze zijn vrij krachtig en behoorlijk verbonden door streaming video. Maar niet alle smartphones doen het.

 We hadden graag gezien dat de Melkweg krachtiger was geweest aan de multimediale kant. Het is een van de ergste in dit gebied. Een 5.0 -inch scherm met overdreven levendige kleuren. Een resolutie die bovendien in 720 x 1280 staat. Het is nogal raadzaam om naar muziek te luisteren.
 Dit model profiteert van het scherm met Amoled. De contrasten zijn natuurlijker en zwart is zwart.
 Archos heeft dit product ook ontworpen voor audiogebruik. Een 3,5 mm-ingang om uw koptelefoon of luidsprekers aan te sluiten.
 Met behulp van de Bluetooth-functionaliteit kunt u uw telefoon koppelen met alle apparaten in uw huis (luidsprekers, TV…). De transmissie is vloeiend en het geluid is helder.
 Aan de geluidskant vinden we dat er geen stereoluidsprekers zijn.
 

Is het geschikt voor spelletjes? 

Spelletjes zijn prestatieverslindend. Batterijen worden elke dag op de proef gesteld door het gebruik van mobiel internet en applicaties. Om te kunnen spelen en een vloeiend beeld te hebben, moet je de CPU en GPU op zijn best hebben. Met andere woorden, de kracht van de technische componenten is essentieel om van de spelfasen te kunnen genieten.

 Uiteindelijk vonden we dat de kracht van deze Diamond Selfie Lite 16 GB minder is dan die van zijn concurrenten. De componenten beginnen tot op heden (Mediatek MT6753 (28 nm) processor), en de kwaliteit is minder goed. De kleuren zijn medium en de beelden zijn niet vloeiend.
 Een smartphone met RAM, maar het absolute minimum. U heeft slechts 16 GB voor uw video’s en muziek. In feite heeft Archos voor sommige gepassioneerde gebruikers een extra ruimte gecreëerd om meer toe te voegen.
 In het geval dat je veel speelt, ga je de trommels overbelasten. Helaas is het in het geval van dit model een van de ergste. Met een vermogen van 2300 mAH moet hij overdag worden opgeladen.
 Voor de mogelijke toepassingen van dit model werden prestaties en een goede weergave verwacht. Leescomfort op plaatsen waar het display niet goed werkt. Het zal niet gemakkelijk zijn om de gedownloade documenten te lezen. De precisie van het beeld, de kleuren; zoveel elementen die uw wens om te lezen op deze telefoon zullen beperken.
 Tot slot moet worden opgemerkt dat NFC (contactloos betalen) niet mogelijk is met deze smartphone.
 

Het gereedschap om foto’s, films te maken? 

In de loop der tijd zijn smartphones bijna net zo goed geworden als camera’s. De miljoenen pixels van de sensoren maken het mogelijk om foto’s van hoge kwaliteit te maken. Er moet rekening worden gehouden met andere belangrijke criteria, zoals zoom, HDR-functie, Flitsled, Panoramamamodus. Het is ook belangrijk om foto’s te kunnen delen die met één klik zijn genomen. Archos ontwerpt al lange tijd smartphones met fotosensoren van topkwaliteit.

 Het bedrijf heeft in dit geval het absolute minimum gedaan. Dit model heeft dus maar één doel.
 De 16 Mp resolutie van dit model is interessant. U kunt er zeker van zijn dat u foto’s en video’s van goede kwaliteit maakt. Merk op dat het niet de HDR-functie heeft die de beelden zou hebben verbeterd.
 De componenten van het apparaat staan kwaliteitseigenaren toe. Indien nodig kunt u de beelden zelfs retoucheren met de embedded software. U kunt zien op welk punt elk punt in het beeld correct is vastgelegd. Dit model is met slechts 16 GB een van de minst ruimtevragende modellen. Dat betekent dat je keuzes moet maken tussen video’s, foto’s en applicaties. Om het duidelijk te zeggen, je zult regelmatig ruimte moeten maken of je geheugen zal verzadigd zijn.
 

Hoe zit het met de Melkweg? 

Het ontwerp van deze Melkweg is goed gedaan en komt overeen met de verwachtingen van de consument. Goed presterend, bereikt het bijna het niveau van de beste. Kortom, het is een goed product.