De efficiënte smartphone op reis : A12 32 GB van Oppo

Als preambule van deze test 

Uit alle mogelijke keuzes wordt het moeilijk om de smartphone te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Afhankelijk van het gebruik dat ervan zal worden gemaakt, is het verplicht om meerdere modellen met elkaar te vergelijken. Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Oppo voor Android.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Onze tests hebben aangetoond dat deze A12 32 GB voor het merendeel van de gevallen voldoende is. Het is een zeer goed model. Al met al een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 

Deze telefoon is comfortabel voor
Mobiel gebruik
Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk de video’s
3D-spellen
Foto’s maken of filmen

De Melkweg, genoeg voor internetgebruik? 

De kwestie van de mobiliteit is belangrijk als het gaat om een smartphone. Mobiliteit om te surfen op het internet, zelfs op vakantie.
 A12 32 GB is erg klein. Een grootte van 6.22 inch die normaal zou zijn geweest in de vroege dagen van smartphones, maar nu niet meer.
 Het is duidelijk dat het met deze omvang niet eenvoudig is om op het net te surfen. Stel je ook niet voor dat je in goede omstandigheden naar een film kijkt. Al met al, perfect voor een telefoontje.
 Het apparaat is uitgerust met Wifi. U kunt overal genieten van kwaliteitsvolle webtoegang, zelfs aan de andere kant van de wereld.  Deze telefoon is uitgerust met een GPS-chip. Uw reizen worden vergemakkelijkt, zelfs in het buitenland. Effectieve functionaliteit bijna overal.
 Dit op model, kunt u meer dan één telefoonnummer hebben. Met andere woorden, het hebben van meerdere abonnementen met hetzelfde apparaat. Dit zal zelfs mogelijk zijn met concurrerende exploitanten. Dit zal handig zijn voor degenen die regelmatig reizen.
 Detail bovendien wordt deze A12 32 GB verkocht met het glas van het versterkte scherm. Deze functie zorgt voor een kras- en stootvast scherm. Het is bijna een noodzaak geworden, omdat de kans op beschadiging van zijn scherm zo groot is.
 De 4230 mAh batterij ligt binnen het gemiddelde. Het zal mogelijk zijn om een volledige dag tussen de ladingen door te brengen.
 Wat betreft de kwestie van het opladen, heeft Oppo gedaan in de economie, dat wil zeggen zonder de snelle lading. Gemakkelijk te gebruiken, het zou het mogelijk hebben gemaakt om snel te herladen.
 

De juiste keuze voor het bekijken van films? 

Het gebruik van de telefoon overtreft nu dat van de televisie. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. Je kunt ook gewoon naar muziek luisteren. Door de kracht van de smartphones en hun connectiviteit kunt u kijken wat u wilt. Maar niet alle smartphones doen het.

 Dit is geen model dat is ontworpen voor multimedia. Hij staat onderaan onze ranglijst. Het scherm is niet groot genoeg om van een video te genieten, laat staan van een film. De resolutie is laag: 720 x 1520. U kunt het echter wel gebruiken om naar uw muziekafspeellijst te luisteren.
 Dit model heeft een IPS LCD-scherm. Het visuele resultaat is zeer goed, ongeacht vanuit welke hoek u naar het scherm kijkt.
 Oppo heeft getracht de audiobeleving te verbeteren. Dit model heeft een 3.5mm jack ingang, en laat uw telefoon toe om muziek van goede kwaliteit af te spelen.
 Om het geluid van de telefoon over te brengen, heeft u de optie via bluetooth. De transmissie is vloeiend en het geluid is helder.
 En, aan de mooie maar ontbrekende functionaliteitskant, hebben we de stereoluidsprekers; het monogeluid is ondieper.
 

De Oppo smartphone voor online of lokale games 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. De processor en de grafische chip moeten ook van hoge kwaliteit zijn om het beeld vloeiend te maken. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Uiteindelijk vonden we dat de kracht van deze A12 32 GB minder is dan die van zijn concurrenten. De Mediatek MT6765 Helio P35 (12nm) processor is een oudere generatie. De kleuren zijn medium en de beelden zijn niet vloeiend.
 In termen van opslag geheugen, is het in het ergste geval. U heeft slechts 32 GB voor uw video’s en muziek. Maar sommigen van jullie zullen meer nodig hebben; daarom heeft Oppo een vrij slot voor een geheugenkaart achtergelaten.
 Het normale gebruik van deze smartphone is aangepast aan de mate van autonomie. Dit model is identiek aan wat u bij de wedstrijd zult aantreffen. Het 4230 mAH vermogen hoeft overdag niet te worden opgeladen.
 Voor de mogelijke toepassingen van dit model werden prestaties en een goede weergave verwacht. De componenten laten geen kwaliteitsweergave toe. Het zal niet gemakkelijk zijn om de gedownloade documenten te lezen. De beelden zijn van mindere kwaliteit, ze kunnen soms pixelachtig zijn en geven een uiteindelijke weergave die pijnlijk is voor de ogen.
 Houd er rekening mee dat dit model geen contactloze betalingen toestaat.
 

Efficiëntie voor audio en video 

In de loop der tijd zijn smartphones bijna net zo goed geworden als camera’s. Dit heeft te maken met de miljoenen pixels waarmee ze zijn uitgerust. Maar dit kenmerk is niet alles. De mogelijkheid om de verkregen foto’s te retoucheren wordt op prijs gesteld. Oppo ontwerpt al lange tijd smartphones met fotosensoren van topkwaliteit.

 Het bedrijf heeft in dit geval het absolute minimum gedaan. In feite is er maar één camera op deze telefoon.
 Deze A12 32 GB heeft een fotoresolutie van 13 Mp, identiek aan zijn concurrenten. In feite is het genoeg om een paar mooie foto’s of een paar vakantiefilmpjes te maken. Het is niet het beste apparaat voor het maken van egoïsme. Het herbewerken van foto’s is niet intuïtief. Deze Melkweg is goed voor het telefoneren, maar niet voor het retoucheren van beelden.
 Deze smartphone heeft slechts 32 GB; dat is heel weinig opslagruimte. Dat betekent dat je keuzes moet maken tussen video’s, foto’s en applicaties. Het zal nodig zijn om uw inhoud zeer snel over te brengen naar andere back-up ruimtes.
 

Eindelijk, de Melkweg… 

Het ontwerp van deze Melkweg is goed gedaan en komt overeen met de verwachtingen van de consument. Het is gemiddeld, maar toch een zeer goed product. Kortom, het is een goed product.