Telefoon Analyse : Zenfone ZE620KL 64 GB Asus

Als inleiding op deze analyse 

Uit alle mogelijke keuzes wordt het moeilijk om de smartphone te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Asus voor Android.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Asus stelt ons hier een uitgebalanceerde telefoon ter beschikking. Dit model is gemiddeld en voldoet aan de meeste van uw behoeften. Kortom, het is een product met een aantrekkelijke prijs.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Gaming
Foto’s of films maken

Is de Melkweg compatibel met nomadisch gebruik? 

Uw smartphone moet u te allen tijde kunnen begeleiden. U gebruikt het om te telefoneren, maar ook om te surfen en te zoeken naar informatie op het internet.
 Een model dat in je zak past: de Zenfone ZE620KL 64 GB. Een bescheiden 6.2 -inch scherm, dat daarentegen makkelijker in een zak past en makkelijker vast te houden is.
 Het is duidelijk dat het met deze omvang niet eenvoudig is om op het net te surfen. Films kijken zal minder leuk zijn. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
 Merk ook op dat er wifi beschikbaar zal zijn om u te vergezellen. Dit betekent dat de verbinding gemakkelijker wordt tijdens het surfen op het internet. Er zit GPS op deze telefoon. Je weet waar je aan toe bent. Tenzij je op de bodem van een grot zit, kun je op elk moment weten waar je bent.
 Op deze smartphone kunnen meerdere Sims worden geactiveerd. Met andere woorden, het hebben van meerdere abonnementen met hetzelfde apparaat. Met dit model kunt u verschillende operatoren beheren. Het kan interessant zijn als je naar het buitenland reist.
 Merk ook op dat deze Zenfone ZE620KL 64 GB is uitgerust met een versterkt glas. Het display wordt zo beschermd tegen de meervoudige schokken die zich voordoen tijdens de levensduur van de telefoon. Een bescherming die onvermijdelijk is geworden als we weten dat het vervangen van schermen kostbaar en complex is.
 Vanwege de batterij is de actieradius van dit model een van de slechtste. Met een vermogen van 3300 mAh zult u gedwongen worden om vaker op te laden. Je zult er aan denken om een externe back-up van de batterij in de buurt te hebben.
 Asus heeft er niet voor gekozen om de snellaadfunctie op dit model te installeren. Toch is het bijna onmisbaar geworden, door de snelheid waarmee de batterijen nu leeglopen.
 

Is dit apparaat goed voor het luisteren naar muziek en het bekijken van video’s? 

Voor velen beginnen telefoons de tv-toestellen te vervangen. Het is een apparaat dat altijd bij de hand is. Je kunt ook gewoon naar muziek luisteren. Dankzij de steeds grotere toegang tot de netwerken en de gebruiksvriendelijke toepassingen is het heel eenvoudig geworden om een streaming-film (Netflix, YouTube of Disney) te bekijken op een telefoonscherm. Maar niet alle telefoons zijn geschikt voor dit doel.

 Deze Zenfone ZE620KL 64 GB biedt een goede weergave van het multimediagedeelte. Het is vergelijkbaar met concurrerende producten. Een 6.2 -inch scherm en voldoende pixels (1080 x 2246 pixels). Perfect geschikt voor het bekijken van video’s op het internet. Met een goede schermresolutie van 1080 x 2246.
 Dit model heeft een IPS LCD-scherm. Het visuele resultaat is zeer goed, ongeacht vanuit welke hoek u naar het scherm kijkt.
 Voor het audiogedeelte wilde Asus het goed doen. De 3,5 mm jack ingang maakt het mogelijk om een hoofdtelefoon en/of een microfoon aan te sluiten.
 Met de geïnstalleerde OS-versie ondersteunt de telefoon draadloze hifi-audio via Bluetooth. Een technologie die zorgt voor kwaliteitsgeluid.
 En, aan de mooie maar ontbrekende functionaliteitskant, hebben we de stereoluidsprekers; het monogeluid is ondieper.
 

Asus’s smartphone: een goede keuze voor het voeren van videogesprekken? 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Spelletjes, maar ook toepassingen vereisen batterijen. Om te kunnen spelen en een vloeiend beeld te hebben, moet je de CPU en GPU op zijn best hebben. Kortom, technologie en de nieuwste generatie componenten zorgen voor een betere speelbaarheid.

 Wat uit onze tests naar voren kwam is dat de Zenfone ZE620KL 64 GB een laag vermogen heeft. De Qualcomm SDM636 Snapdragon 636 (14 nm) processor is zwak en de grafische verwerkingseenheid is van een lagere kwaliteit dan we hadden gewild. De kleuren zijn medium en de beelden zijn niet vloeiend.
 Qua geheugen staat dit model in het midden. Dat is 64 GB beschikbaar. In feite heeft Asus voor sommige gepassioneerde gebruikers een extra ruimte gecreëerd om meer toe te voegen.
 In het geval dat je veel speelt, ga je de trommels overbelasten. Het uithoudingsvermogen van dit model is een van de zwakste. Het vermogen van 3300 mAH vereist dat u gedurende de dag oplaadt.
 Wat betreft de functies die van belang zijn voor toepassingen, komen we dicht in de buurt van de functies die van belang zijn voor videogames. Leescomfort komt voor deze prijs. Door het ontwerp en de grootte van het 6.2 -inch scherm is het resultaat van een goed niveau. Alle documenten die u hebt gedownload, worden op de juiste manier op het scherm weergegeven.
 En om af te ronden op het functionele gedeelte, merken we de aanwezigheid van de NFC op. Dit element maakt contactloze betaling mogelijk, identiek aan uw creditcard.
 

Voor audio- of videogebruik? 

De fotofunctie is een essentieel gebruik van smartphones geworden en heeft sinds de eerste generaties grote stappen gezet. De miljoenen pixels van de sensoren maken het mogelijk om foto’s van hoge kwaliteit te maken. Dit is echter niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden. Ook de mogelijke retouches via een applicatie is interessant. Asus heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen van kwaliteitsproducten.

 Het bedrijf heeft in dit geval het absolute minimum gedaan. Dit model heeft dus maar één doel.
 Verwacht geen mooie foto op deze Melkweg; een lagere fotoresolutie dan de concurrentie. Een beeldresolutie van 12 Mp die een matig resultaat zal geven. Het heeft echter geen HDR-technologie.
 De technische specificaties zijn perfect voor egoïsten. Indien nodig kunt u de beelden zelfs retoucheren met de embedded software. Deze Melkweg is echt gemakkelijk toegankelijk voor het retoucheergedeelte van de beelden.
 Deze smartphone heeft 64 GB, die zich in het midden van het opslagbereik van concurrerende modellen bevindt. Deze ruimte zal correct zijn om uw beeld- en geluidsbestanden op te slaan. De hoeveelheid opslag zal voldoende zijn om aan uw klassieke behoeften te voldoen.
 

De Melkweg, een goede keuze voor het juiste gebruik 

Onze tests hebben aangetoond dat deze Zenfone ZE620KL 64 GB voor het merendeel van de gevallen voldoende is. Het is een zeer goed model. Met een goed geplaatste prijs is het een verstandige keuze.