Telefoon Analyse : Diamond Omega 64 GB Archos

Als inleiding op deze analyse 

Uit alle mogelijke keuzes wordt het moeilijk om de smartphone te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Voor zwaar of incidenteel gebruik zullen de te kiezen modellen niet dezelfde zijn. Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Archos voor Android.
 En nu u het weet, laten onze tests u weten of deze smartphone qua functies en functionaliteit geschikt is voor u.

 Onze tests hebben aangetoond dat deze Diamond Omega 64 GB voor het merendeel van de gevallen voldoende is. Dit model is gemiddeld en voldoet aan de meeste van uw behoeften. Al met al een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Videospelletjes spelen
Fotograferen of filmen

De Melkweg, genoeg voor internetgebruik? 

Het beoogde gebruik van uw toekomstige telefoon is van het grootste belang. Naast de telefoonfunctie verwachten we dat het net zo goed is voor het surfen op het internet en bruikbaar is tijdens het reizen.
 Een model dat in je zak past: de Diamond Omega 64 GB. Een grootte van 5.73 inch die normaal zou zijn geweest in de vroege dagen van smartphones, maar nu niet meer.
 Dat betekent dat het niet praktisch is om op het internet te surfen. Nog minder goed voor het bekijken van een film. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
 Merk ook op dat er wifi beschikbaar zal zijn om u te vergezellen. Hierdoor kunt u gemakkelijk een verbinding maken met een comfortabele snelheid. Deze smartphone wordt geleverd met GPS. Geen kaart meer nodig om een stad of een land te doorkruisen. Tenzij je in het midden van de woestijn bent.
 Op deze smartphone kunnen meerdere Sims worden geactiveerd. Dit betekent dat u meerdere pakketten tegelijk kunt beheren. En daarom zijn er verschillende operatoren op dit model. Deze functie zal nuttig zijn voor reizigers onder u, die in staat zullen zijn om een prepaid SIM-kaart te integreren van het land waar ze zich bevinden, zonder dat ze de hoofdkaart hoeven te verwijderen.
 Bovendien heeft deze Diamond Omega 64 GB versterkt glas. Het display wordt zo beschermd tegen de meervoudige schokken die zich voordoen tijdens de levensduur van de telefoon. Dit kan gebeuren als je veel moet bewegen met je smartphone.
 Een negatief punt is echter de accucapaciteit. Met een vermogen van 3100 mAh zult u gedwongen worden om vaker op te laden. Uit voorzorg is het mogelijk dat u een externe batterij in de buurt heeft.
 En tot slot op het oplaadgedeelte, de snelle oplaadfunctie van Archos. In een paar minuten heb je de batterij bijna weer op snelheid.
 

Een apparaat om films te kijken en naar muziek te luisteren? 

Voor velen beginnen telefoons de tv-toestellen te vervangen. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. Je kunt ook gewoon naar muziek luisteren. Door de kracht van de smartphones en hun connectiviteit kunt u kijken wat u wilt. De eerste smartphone die langskomt, past echter niet noodzakelijkerwijs.

 Aan de multimedia kant is de Diamond Omega 64 GB goed gedaan. Hij staat op gelijke voet met de beste concurrenten. Het heeft een 5.73-inch scherm met een goede kleurweergave. Het zal u toelaten om te genieten van internetvideo’s. Met een goede schermresolutie van 1080 x 2040.
 Dit model heeft een IPS LCD-scherm. Het licht van de achtergrondverlichting varieert afhankelijk van de oriëntatie van de pixels waardoor een bredere kijkhoek mogelijk is.
 Om naar muziek te kunnen luisteren, heeft u een Bluetooth-hoofdtelefoon nodig. Geen muziek zoals deze, want deze telefoon heeft geen 3.5mm ingang voor headsets.
 Dankzij de Bluetooth-technologie kunt u naar muziek luisteren met aangesloten apparaten. Het geluidsresultaat is van een goed niveau.
 En tot slot, voor het geluid, waren we verbaasd om de stereo niet te vinden.
 

De juiste keuze om online te spelen? 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. Voor een vlotte en responsieve weergave op 3D-videogames is het noodzakelijk om een goede processor te combineren met een goede grafische processor. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Onze analyse toont aan dat dit sterrenstelsel gemiddeld is. Zelfs als de Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 (10 nm)-processor niet van de laatste generatie is, is hij krachtig. Het beeld is mooi en vloeiend.
 We zitten op het standaard niveau wat betreft RAM. Het is 64 GB die worden verstrekt. Bovendien zal het voor sommige gepassioneerde gebruikers licht zijn, vooral omdat er geen extra ruimte is om meer toe te voegen.
 In het geval dat je veel speelt, ga je de trommels overbelasten. Helaas is het in het geval van dit model een van de ergste. Zijn 3100 mAH vermogen zal u dwingen om op te laden voor het einde van de dag.
 De meeste applicaties die we vandaag de dag downloaden, vereisen prestaties. Het laat een goed leescomfort toe. Dit is een standaardmodel met een displaydichtheid van 403* pixels en een 5.73-inch scherm. In gewoon Engels zijn de beelden helder en scrollen ze vloeiend.
 Tot slot, voor de sensoren die op deze smartphone zijn geïnstalleerd, heb je hier de aanwezigheid van NFC. Dit element maakt contactloze betaling mogelijk, identiek aan uw creditcard.
 

Efficiëntie voor audio en video 

In de loop der tijd zijn smartphones bijna net zo goed geworden als camera’s. De miljoenen pixels van de sensoren maken het mogelijk om foto’s van hoge kwaliteit te maken. Er moet rekening worden gehouden met andere belangrijke criteria, zoals zoom, HDR-functie, Flitsled, Panoramamamodus. De mogelijkheid om de verkregen foto’s te retoucheren wordt op prijs gesteld. Archos heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen van kwaliteitsproducten.

 Het bedrijf heeft in dit geval het absolute minimum gedaan. Dit model heeft dus maar één doel.
 Als je erg gehecht bent aan de kwaliteit van de foto’s, kan het zijn dat je teleurgesteld wordt door deze Diamond Omega 64 GB. Een definitie in 12 Mp, die noodzakelijkerwijs minder goed is dan bij de topmodellen. En als laatste punt over de beeldopties, er is geen HDR in dit model.
 Wat de egoïsten betreft, is dit model gespeend van de technologie die de foto’s verfraait. De bewerkingsfunctie is verouderd. U zult perfect foto’s kunnen maken, maar verwacht geen hoge kwaliteit.
 Deze smartphone heeft 64 GB, die zich in het midden van het opslagbereik van concurrerende modellen bevindt. Genoeg ruimte om uw video’s en foto’s op te slaan. De hoeveelheid opslag zal voldoende zijn om aan uw klassieke behoeften te voldoen.
 

De Diamond Omega 64 GB ter afsluiting 

Deze Diamond Omega 64 GB maakt bijna elk gebruik mogelijk zonder problemen.
 Goed presterend, bereikt het bijna het niveau van de beste. Al met al een goede prijs/kwaliteit verhouding.