Telefoon Analyse : Y50 8 GB Wiko

Als preambule van deze test 

Als het gaat om het vergelijken van smartphones met elkaar, heb je verschillende opties. Voor zwaar of incidenteel gebruik zullen de te kiezen modellen niet dezelfde zijn. Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Wiko voor Android.
 Laten we nu eens kijken naar de resultaten van onze situationele testen.

 Na onze tests zien we dat deze Y50 8 GB niet voor alle gevallen goed is. Het is een model dat vooral bedoeld is voor het oplossen van problemen. Kortom, als je ervoor kiest, zal het vooral voor de prijs zijn.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Videospelletjes spelen
Fotograferen of filmen

De Melkweg, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

De kwestie van de mobiliteit is belangrijk als het gaat om een smartphone. U gebruikt het om te telefoneren, maar ook om te surfen en te zoeken naar informatie op het internet.
 Die Y50 8 GB ziet er echt klein uit. In feite is het een van de kleinste (5 inch) in vergelijking met andere smartphones.
 Dat betekent dat het niet praktisch is om op het internet te surfen. Vergeet de video’s ook. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
 Het apparaat is uitgerust met Wifi. U kunt overal genieten van kwaliteitsvolle webtoegang, zelfs aan de andere kant van de wereld. Deze smartphone wordt geleverd met GPS. Uw reizen worden vergemakkelijkt, zelfs in het buitenland. Effectieve functionaliteit bijna overal.
 Dit op model, kunt u meer dan één telefoonnummer hebben. Met andere woorden, het hebben van meerdere abonnementen met hetzelfde apparaat. En daarom zijn er verschillende operatoren op dit model. Het kan interessant zijn als je naar het buitenland reist.
 Geen bescherming op het scherm van deze Melkweg. Met andere woorden, de krassen of de schokken die ons allen overkomen, zullen onvermijdelijk verschijnen. Het is een goed idee om een aanpasbare schermbeschermer aan te schaffen als aanvulling. Helaas is het aan de batterijzijde niet zo goed. De 2200 mAh zal nauwelijks genoeg zijn om een dag te duren, tussen gesprekken, sms’en of spelletjes door. Uit voorzorg is het mogelijk dat u een externe batterij in de buurt heeft.
 Wiko heeft er niet voor gekozen om de snellaadfunctie op dit model te installeren. Dit is erg handig als de batterij van de smartphone leeg is en je haast hebt.
 

Het juiste model voor multimediagebruik? 

Voor velen beginnen telefoons de tv-toestellen te vervangen. Het is een apparaat dat altijd bij de hand is. U kunt ook overal naar doorlopende muziek luisteren. Ze zijn vrij krachtig en behoorlijk verbonden door streaming video. Voorzichtig, dat betekent niet dat een smartphone volstaat.

 We hadden graag gezien dat de Melkweg krachtiger was geweest aan de multimediale kant. Hij is een van de slechtste in het vak. Het 5-inch scherm is slecht geschikt om te oefenen. Ter informatie: de resolutie is 480 x 854. U kunt het echter wel gebruiken om naar uw muziekafspeellijst te luisteren.
 Uitgerust met een LCD-scherm komt deze smartphone overeen met een standaardtype op de huidige markt. Deze technologie biedt een goed visueel resultaat.
 Voor het audiogedeelte wilde Wiko het goed doen. U heeft een ingang voor de 3,5mm-stekker van uw koptelefoon.
 Om het geluid van de telefoon over te brengen, heeft u de optie via bluetooth. Een technologie die zorgt voor kwaliteitsgeluid.
 Aan de geluidskant vinden we dat er geen stereoluidsprekers zijn.
 

Is het geschikt voor spelletjes? 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Spelletjes, maar ook toepassingen vereisen batterijen. Voor een vlotte en responsieve weergave op 3D-videogames is het noodzakelijk om een goede processor te combineren met een goede grafische processor. Kortom, hoe geavanceerder de componenten zijn, hoe beter de gameplay zal zijn.

 Uiteindelijk vonden we dat de kracht van deze Y50 8 GB minder is dan die van zijn concurrenten. De MediaTek MT6739WA processor is niet erg krachtig en de GPU is niet op het verwachte niveau. De kleuren zijn medium en de beelden zijn niet vloeiend.
 Een smartphone met RAM, maar het absolute minimum. Dit model heeft 8 GB, wat laag is. Maar sommigen van jullie zullen meer nodig hebben; daarom heeft Wiko een vrij slot voor een geheugenkaart achtergelaten.
 In het geval dat je veel speelt, ga je de trommels overbelasten. Helaas is het in het geval van dit model een van de ergste. Door de kracht van 2200 mAH kun je er niet de hele dag van genieten.
 We hadden graag een hoger niveau gezien voor het weergeven van toepassingen. Leescomfort op plaatsen waar het display niet goed werkt. Dat maakt het moeilijker om te lezen. De beelden zijn van mindere kwaliteit, ze kunnen soms pixelachtig zijn en geven een uiteindelijke weergave die pijnlijk is voor de ogen.
 Tot slot, en helaas, laat dit model geen contactloze betalingen toe.
 

Wat betreft het gebruik van audio of video? 

De kwaliteit van de smartphones maakt het mogelijk om foto’s te maken, evenals vele camera’s. Fabrikanten communiceren al lange tijd over de miljoenen pixels waarmee hun apparaten zijn uitgerust. Maar dit kenmerk is niet alles. De bewerkings- en uitwisselingsopties moeten ook worden geanalyseerd. Wiko heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen van kwaliteitsproducten.

 Het bedrijf heeft in dit geval het absolute minimum gedaan. Dit model heeft dus maar één doel.
 De schermresolutie van deze Y50 8 GB behoort tot de laagste op de markt. Met een definitie van slechts 5 Mp heb je beelden van lagere kwaliteit. Het heeft echter geen HDR-technologie.
 Wat de egoïsten betreft, is dit model gespeend van de technologie die de foto’s verfraait. De bewerkingsfunctie is verouderd. U zult perfect foto’s kunnen maken, maar verwacht geen hoge kwaliteit.
 Dit apparaat bevat slechts 8 GB aan opslagruimte; minder dan de meeste. Vergeet uw muziek en films, naast uw vele toepassingen. Met dit beschikbare bedrag moet u snel sorteren wat u wilt bewaren en de rest verwijderen.
 

De Y50 8 GB ter afsluiting 

Na onze tests zien we dat deze Y50 8 GB niet voor alle gevallen goed is. Het kan een tijdelijke keuze zijn of een tijdelijke oplossing. Tot slot, het is een dure keuze.