Telefoon Analyse : Note 8 16 GB Ulefone

En om te beginnen… 

Hoe gaat u uw Smartphone gebruiken? Voor zwaar of incidenteel gebruik zullen de te kiezen modellen niet dezelfde zijn. Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Ulefone voor Android.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Het ontwerp van deze Melkweg komt overeen met een instapmodel. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Kortom, als je ervoor kiest, zal het vooral voor de prijs zijn.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Multimediagebruik
Speel
Foto’s maken of filmen

De Note 8 16 GB aangepast voor internetgebruik en reizen ? 

Het beoogde gebruik van uw toekomstige telefoon is van het grootste belang. Als een telefoon voor u alleen bedoeld is om te bellen, dan heeft u waarschijnlijk geen smartphone nodig.
 De Melkweg is bijna een model. In feite is het een van de kleinste (5.5 inch) in vergelijking met andere smartphones.
 Dat betekent dat het niet praktisch is om op het internet te surfen. Stel je ook niet voor dat je in goede omstandigheden naar een film kijkt. Het is een model gemaakt voor telefoneren, voornamelijk.
 Het apparaat is uitgerust met Wifi. U kunt overal genieten van kwaliteitsvolle webtoegang, zelfs aan de andere kant van de wereld. Er zit GPS op deze telefoon. Geen kaart meer nodig om een stad of een land te doorkruisen. Tenzij je in het midden van de woestijn bent.
 Dit op model, kunt u meer dan één telefoonnummer hebben. Met andere woorden, de mogelijkheid om meerdere telefoonlijnen te gebruiken in dit toestel. Met dit model kunt u verschillende operatoren beheren. Deze functie zal nuttig zijn voor reizigers onder u, die in staat zullen zijn om een prepaid SIM-kaart te integreren van het land waar ze zich bevinden, zonder dat ze de hoofdkaart hoeven te verwijderen.
 Het is belangrijk op te merken dat dit model geen versterkt glas bevat. Met andere woorden, de krassen of de schokken die ons allen overkomen, zullen onvermijdelijk verschijnen. Een mogelijke oplossing tegen lagere kosten is de toevoeging van een transparante geharde glasfolie, zonder de tactiele reactiviteit van het scherm te wijzigen.
 Helaas is het aan de batterijzijde niet zo goed. Met slechts 2700 mAh, zal het moeilijk zijn om een volledige dag mee te gaan. Je zult er aan denken om een externe back-up van de batterij in de buurt te hebben.
 Ulefone heeft er niet voor gekozen om de snellaadfunctie op dit model te installeren. Gemakkelijk te gebruiken, het zou het mogelijk hebben gemaakt om snel te herladen.
 

Interessant voor de video’s? 

Het gebruik van de telefoon overtreft nu dat van de televisie. Een handig apparaat voor het bekijken van video’s. Het vervangt zelfs de radio, of om naar muziek te luisteren. Met toegang tot het netwerk kunt u een videostream bekijken wanneer u daar zin in heeft. De eerste smartphone die langskomt, past echter niet noodzakelijkerwijs.

 We hadden graag gezien dat de Melkweg krachtiger was geweest aan de multimediale kant. Hij doet het niet zo goed als de meeste van zijn concurrenten. Een 5.5-inch scherm met overdreven levendige kleuren. De resolutie is laag: 442 x 960. U kunt het echter wel gebruiken om naar uw muziekafspeellijst te luisteren.
 Dit model heeft een IPS LCD-scherm. Dat wil zeggen dat het zeer goede kleuren en zeer brede kijkhoeken biedt.
 Ulefone heeft getracht de audiobeleving te verbeteren. Een 3,5 mm-ingang om uw koptelefoon of luidsprekers aan te sluiten.
 Met de geïnstalleerde OS-versie ondersteunt de telefoon draadloze hifi-audio via Bluetooth. Een technologie die zorgt voor kwaliteitsgeluid.
 En tot slot, voor het geluid, waren we verbaasd om de stereo niet te vinden.
 

Is het geschikt voor spelletjes? 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. Bij 3D-spellen zorgen de juiste processor en de kwaliteit van de grafische chip voor een soepele weergave. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Wat uit onze tests naar voren kwam is dat de Note 8 16 GB een laag vermogen heeft. De Mediatek MT6580 (28 nm) processor is niet erg krachtig en de GPU is niet op het verwachte niveau. De weergave op beeldniveau is inferieur aan de concurrentie.
 Een smartphone met RAM, maar het absolute minimum. Dit model heeft 16 GB, wat laag is. In feite heeft Ulefone voor sommige gepassioneerde gebruikers een extra ruimte gecreëerd om meer toe te voegen.
 Houd er rekening mee dat bij intensief gebruik de batterij het niet kan houden. Het resultaat staat onderaan onze ranglijst. Met een vermogen van 2700 mAH moet hij overdag worden opgeladen.
 Voor de mogelijke toepassingen van dit model werden prestaties en een goede weergave verwacht. Een ondergemiddelde configuratie met een gereduceerde schermafmeting van 5.5 inch. Dit is een instapmodel: 192* pixels per inch. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 Houd er rekening mee dat dit model geen contactloze betalingen toestaat.
 

Analyse van audio- en videofuncties 

In de loop der tijd zijn smartphones bijna net zo goed geworden als camera’s. Fabrikanten communiceren al lange tijd over de miljoenen pixels waarmee hun apparaten zijn uitgerust. De mogelijkheid om te stabiliseren op het moment van de opname of de Burst-modus zijn ook belangrijke punten. Ook de mogelijke retouches via een applicatie is interessant. Ulefone staat bekend om de kwaliteit van zijn sensoren en het ontwerp van zijn smartphones.

 Er is weinig vooruitgang geboekt door Ulefone. Er is dus maar één lens, te installeren op dit model.
 Verwacht geen mooie foto op deze Melkweg; een lagere fotoresolutie dan de concurrentie. Met een definitie van slechts 5 Mp heb je beelden van lagere kwaliteit. We raden dit apparaat niet aan aan iedereen die regelmatig met zijn of haar smartphone zelfproblemen heeft. De bewerkingsfunctie is verouderd. Deze Melkweg is goed voor het telefoneren, maar niet voor het retoucheren van beelden.
 Dit model is met slechts 16 GB een van de minst ruimtevragende modellen. Vergeet uw muziek en films, naast uw vele toepassingen. Het zal nodig zijn om uw inhoud zeer snel over te brengen naar andere back-up ruimtes.
 

De Note 8 16 GB ter afsluiting 

Onze analyse toonde aan dat deze Melkweg niet voor alle doeleinden is gemaakt. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Alleen de goed geplaatste prijs is interessant; het kan een tijdelijke keuze zijn.