Telefoon Analyse : Xperia L1 16 GB Sony

Als preambule van deze test 

Elke maand komen er een heleboel mobiele telefoons uit, en je wordt vrij snel overweldigd.
 Afhankelijk van het gebruik dat ervan zal worden gemaakt, is het verplicht om meerdere modellen met elkaar te vergelijken. De Xperia L1 16 GB in dit artikel maakt gebruik van een Android-besturingssysteem, met alle gevolgen van dien.
 Laten we nu eens kijken naar de resultaten van onze situationele testen.

 Helaas bleek uit onze analyse dat dit product minder was dan je van een smartphone zou verwachten. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Kortom, als je ervoor kiest, zal het vooral voor de prijs zijn.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk de video’s
Speel
Foto’s of films maken

De Xperia L1 16 GB aangepast voor internetgebruik en reizen ? 

Het belangrijkste voordeel van een smartphone is dat hij overal bereikbaar is en dus mobiel is. Mobiliteit om te surfen op het internet, zelfs op vakantie.
 Een model dat in je zak past: de Xperia L1 16 GB. Met zijn 5.5 inch is het een van de kleinste modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.
 Een formaat dat niet uitnodigt tot vloeibaar gebruik op het internet. Vergeet de video’s ook. Het primaire gebruik van deze telefoon zou zijn om te bellen…
 Merk ook op dat er wifi beschikbaar zal zijn om u te vergezellen. U kunt overal genieten van kwaliteitsvolle webtoegang, zelfs aan de andere kant van de wereld. Er zit GPS op deze telefoon. Geen kaart meer nodig om een stad of een land te doorkruisen. Tenzij je in het midden van de woestijn bent.
 Sommige smartphones kunnen er meer dan één verbergen. Met andere woorden, de mogelijkheid om meerdere telefoonlijnen te gebruiken in dit toestel. Dat wil zeggen, verschillende operatoren tegelijkertijd. Dit zal handig zijn voor degenen die regelmatig reizen.
 Het is belangrijk op te merken dat dit model geen versterkt glas bevat. Het is moeilijk te voorspellen dat een apparaat nooit zal vallen.
 Een mogelijke oplossing tegen lagere kosten is de toevoeging van een transparante geharde glasfolie, zonder de tactiele reactiviteit van het scherm te wijzigen.
 Vanwege de batterij is de actieradius van dit model een van de slechtste. Er is slechts 2620 mAh, wat laag is voor normaal gebruik. Uit voorzorg is het mogelijk dat u een externe batterij in de buurt heeft.
 Concluderend over het opladen van de batterij, heeft Sony niets veranderd ten opzichte van de vorige modellen, wat betekent dat er geen snelle lading is. Toch is het bijna onmisbaar geworden, door de snelheid waarmee de batterijen nu leeglopen.
 

Is dit apparaat goed voor het luisteren naar muziek en het bekijken van video’s? 

Voor velen beginnen telefoons de tv-toestellen te vervangen. Het is een apparaat dat altijd bij de hand is. U kunt ook overal naar doorlopende muziek luisteren. Met toegang tot het netwerk kunt u een videostream bekijken wanneer u daar zin in heeft. Maar niet alle smartphones doen het.

 Dit is geen model dat is ontworpen voor multimedia. Hij staat onderaan onze ranglijst. Het is moeilijk om een video te bekijken. De resolutie is laag: 720 x 1280. Op de grens zal het geschikt zijn om naar muziek te luisteren.
 Dit omvat een IPS LCD-scherm. Het resultaat is minder lichtverstrooiing, wat resulteert in een bredere kijkhoek en diepere tonen.
 Sony heeft getracht de audiobeleving te verbeteren. Een 3,5 mm-ingang om uw koptelefoon of luidsprekers aan te sluiten.
 Met de geïnstalleerde OS-versie ondersteunt de telefoon draadloze hifi-audio via Bluetooth. De transmissie is vloeiend en het geluid is helder.
 Aan de geluidskant vinden we dat er geen stereoluidsprekers zijn.
 

De juiste keuze om online te spelen? 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Dit houdt in dat de batterijen moeten kunnen meekomen. Om te kunnen spelen en een vloeiend beeld te hebben, moet je de CPU en GPU op zijn best hebben. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Onze tests zetten deze Melkweg onderaan de lijst in termen van vermogen. De componenten beginnen tot op heden (Mediatek MT6737T (28 nm) processor), en de kwaliteit is minder goed. De weergave op beeldniveau is inferieur aan de concurrentie.
 Wat betreft RAM is dit model op zijn zachtst gezegd licht van gewicht. Dit model heeft 16 GB, wat laag is. In feite heeft Sony voor sommige gepassioneerde gebruikers een extra ruimte gecreëerd om meer toe te voegen.
 Houd er rekening mee dat bij intensief gebruik de batterij het niet kan houden. Het uithoudingsvermogen van dit model is een van de zwakste. Door de kracht van 2620 mAH kun je er niet de hele dag van genieten.
 Net als bij spellen is deze smartphone niet bedoeld om veel toepassingen te hebben. Leescomfort op plaatsen waar het display niet goed werkt. Dit is een instapmodel: 267* pixels per inch. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 En om af te ronden op het functionele gedeelte, merken we de aanwezigheid van de NFC op. Een manier om met deze smartphone te betalen.
 

Voor audio- of videogebruik? 

Mensen gebruiken al een tijdje smartphones… om foto’s te maken. Ze hebben miljoenen pixels die de details perfect vastleggen. Maar dit kenmerk is niet alles. Ook de mogelijke retouches via een applicatie is interessant. Sony ontwerpt al lange tijd smartphones met fotosensoren van topkwaliteit.

 Er is weinig vooruitgang geboekt door Sony. Er is dus maar één lens, te installeren op dit model.
 De resolutie van dit model is niet erg efficiënt. Een definitie in 13 Mp, die noodzakelijkerwijs minder goed is dan bij de topmodellen. Helaas voor beeldliefhebbers heeft het geen HDR.
 Met dit model beperkt u zich tot egoïsme, vanwege de slechte kwaliteit van de weergave. Het herbewerken van foto’s is niet intuïtief. De sensor van deze Xperia L1 16 GB is van zeer gemiddelde kwaliteit en zal u ontmoedigen om deze smartphone te gebruiken voor dit soort oefeningen.
 Dit model is met slechts 16 GB een van de minst ruimtevragende modellen. Vergeet uw muziek en films, naast uw vele toepassingen. En dan adviseren wij u om externe back-up oplossingen aan te bieden.
 

Eindelijk, de Melkweg… 

Na onze tests zien we dat deze Xperia L1 16 GB niet voor alle gevallen goed is. Het kan een tijdelijke keuze zijn of een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk is het een tweede keus naast je hoofd smartphone.