Telefoon Analyse : Xperia L3 32 GB Sony

In presentatie 

Hoe gaat u uw Smartphone gebruiken? Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. Dit model, de Xperia L3 32 GB gebruikt Android, wat al een keuze is in de telefoonwereld.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Na onze tests zien we dat deze Xperia L3 32 GB niet voor alle gevallen goed is. Hij staat onderaan onze ranglijst. Alleen de goed geplaatste prijs is interessant; het kan een tijdelijke keuze zijn.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk films
Speel
Fotograferen of filmen

De Xperia L3 32 GB aangepast voor internetgebruik en reizen ? 

Het belangrijkste voordeel van een smartphone is dat hij overal bereikbaar is en dus mobiel is. Mobiliteit om te surfen op het internet, zelfs op vakantie.
 Xperia L3 32 GB is erg klein. Een grootte van 5.7 inch die normaal zou zijn geweest in de vroege dagen van smartphones, maar nu niet meer.
 Dat betekent dat het niet praktisch is om op het internet te surfen. Vergeet de video’s ook. Het is een model gemaakt voor telefoneren, voornamelijk.
 Bovendien kunt u via de Wlan-optie verbinding maken met wifi-terminals. Dit betekent dat de verbinding gemakkelijker wordt tijdens het surfen op het internet. Er zit GPS op deze telefoon. Je weet waar je aan toe bent. Tenzij je in het midden van de woestijn bent.
 Sommige smartphones kunnen er meer dan één verbergen. Met andere woorden, het hebben van meerdere abonnementen met hetzelfde apparaat. Dat wil zeggen, verschillende operatoren tegelijkertijd. Dit zal handig zijn voor degenen die regelmatig reizen.
 Merk ook op dat deze Xperia L3 32 GB is uitgerust met een versterkt glas. Het display wordt zo beschermd tegen de meervoudige schokken die zich voordoen tijdens de levensduur van de telefoon. Een bescherming die onvermijdelijk is geworden als we weten dat het vervangen van schermen kostbaar en complex is.
 Autonomie is een van de ergste kenmerken van dit model. Met slechts 3300 mAh, zal het moeilijk zijn om een volledige dag mee te gaan. Houd uw lader bij de hand.
 Sony heeft dit model uitgerust met de snelle laadfunctie. In een paar minuten heb je de batterij bijna weer op snelheid.
 

Is dit apparaat goed voor het luisteren naar muziek en het bekijken van video’s? 

Voor velen beginnen telefoons de tv-toestellen te vervangen. Een handig apparaat voor het bekijken van video’s. Hetzelfde geldt voor het luisteren naar muziek. Door de kracht van de smartphones en hun connectiviteit kunt u kijken wat u wilt. Maar niet alle smartphones doen het.

 We hadden graag gezien dat de Melkweg krachtiger was geweest aan de multimediale kant. Het is een van de ergste in dit gebied. Een 5.7 -inch scherm met overdreven levendige kleuren. De resolutie is laag: 720 x 1440. U kunt het echter wel gebruiken om naar uw muziekafspeellijst te luisteren.
 Het scherm van dit model is omgeschakeld naar LCD IPS (In-Plane Switching). Het visuele resultaat is zeer goed, ongeacht vanuit welke hoek u naar het scherm kijkt.
 Aan de audiokant wilde Sony het goed doen. De 3,5 mm jack ingang maakt het mogelijk om een hoofdtelefoon en/of een microfoon aan te sluiten.
 Met behulp van de Bluetooth-functionaliteit kunt u uw telefoon koppelen met alle apparaten in uw huis (luidsprekers, TV…). Een technologie die zorgt voor kwaliteitsgeluid.
 En, aan de mooie maar ontbrekende functionaliteitskant, hebben we de stereoluidsprekers; het monogeluid is ondieper.
 

Het juiste model om mee te spelen? 

Voor spelletjes heb je prestaties nodig. Dit houdt in dat de batterijen moeten kunnen meekomen. Bij 3D-spellen zorgen de juiste processor en de kwaliteit van de grafische chip voor een soepele weergave. Kortom, technologie en de nieuwste generatie componenten zorgen voor een betere speelbaarheid.

 Wat uit onze tests naar voren kwam is dat de Xperia L3 32 GB een laag vermogen heeft. De Mediatek MT6762 Helio P22 (12 nm) processor is een oudere generatie. Het visuele resultaat is lager dan bij andere smartphones in deze categorie.
 Voor wat betreft RAM, ben je op het minimaal vereiste niveau op een smartphone. Dit model heeft 32 GB, wat laag is. In de wetenschap dat sommige gebruikers meer ruimte nodig hebben, heeft Sony een vrije ruimte voor een extensie beschikbaar gesteld.
 Houd er rekening mee dat bij intensief gebruik de batterij het niet kan houden. Het uithoudingsvermogen van dit model is een van de zwakste. Door de kracht van 3300 mAH kun je er niet de hele dag van genieten.
 Voor de mogelijke toepassingen van dit model werden prestaties en een goede weergave verwacht. De componenten laten geen kwaliteitsweergave toe. Het instapmodel met een kleiner dan gemiddeld scherm geeft een teleurstellend resultaat. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 Tot slot, voor de sensoren die op deze smartphone zijn geïnstalleerd, heb je hier de aanwezigheid van NFC. Een manier om met deze smartphone te betalen.
 

Wat betreft het gebruik van audio of video? 

In de loop der tijd zijn smartphones bijna net zo goed geworden als camera’s. Ze hebben miljoenen pixels die de details perfect vastleggen. Maar dit kenmerk is niet alles. Ook de mogelijke retouches via een applicatie is interessant. Sony staat bekend om de kwaliteit van zijn sensoren en het ontwerp van zijn smartphones.

 Het is een verrassing van Sony. Dit model heeft dus maar één doel.
 Als je erg gehecht bent aan de kwaliteit van de foto’s, kan het zijn dat je teleurgesteld wordt door deze Xperia L3 32 GB. Met een definitie van slechts 13 Mp heb je beelden van lagere kwaliteit. En als laatste punt over de beeldopties, er is geen HDR in dit model.
 De technische specificaties zijn perfect voor egoïsten. Indien nodig kunt u de beelden zelfs retoucheren met de embedded software. U kunt zien op welk punt elk punt in het beeld correct is vastgelegd. Deze smartphone heeft slechts 32 GB; dat is heel weinig opslagruimte. Dat betekent dat je keuzes moet maken tussen video’s, foto’s en applicaties. En dan adviseren wij u om externe back-up oplossingen aan te bieden.
 

De Xperia L3 32 GB ter afsluiting 

Na onze tests zien we dat deze Xperia L3 32 GB niet voor alle gevallen goed is. Dit model is zeer ver van de top van het assortiment, en kan uiteindelijk voldoen aan de behoefte aan een eerste telefoon voor een kind. Tot slot, het is een dure keuze.