Telefoon Analyse : Galaxy A01 Core 32 GB Samsung

En om te beginnen… 

Uit alle mogelijke keuzes wordt het moeilijk om de smartphone te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Nieuwe technologie of basismodel – wat is het verschil? Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Samsung voor Android.
 Laten we nu eens kijken naar de resultaten van onze situationele testen.

 Deze Galaxy A01 Core 32 GB is niet goed voor alle toepassingen. Hij staat onderaan onze ranglijst. Kortom, als je ervoor kiest, zal het vooral voor de prijs zijn.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk films
Gaming
Fotograferen of filmen

De Melkweg, genoeg voor internetgebruik? 

Het beoogde gebruik van uw toekomstige telefoon is van het grootste belang. Mobiliteit om te surfen op het internet, zelfs op vakantie.
 Die Galaxy A01 Core 32 GB ziet er echt klein uit. Een grootte van 5.3 inch die normaal zou zijn geweest in de vroege dagen van smartphones, maar nu niet meer.
 Het zal moeilijker zijn om op dit kleine gebied te klikken. Vergeet de video’s ook. Het is een model gemaakt voor telefoneren, voornamelijk.
 Bovendien kunt u via de Wlan-optie verbinding maken met wifi-terminals. Hierdoor kunt u gemakkelijk een verbinding maken met een comfortabele snelheid. Deze smartphone wordt geleverd met GPS. Geen kaart meer nodig om een stad of een land te doorkruisen. Belangrijk als je weg bent van huis.
 Op deze smartphone kunnen meerdere Sims worden geactiveerd. Met andere woorden, het hebben van meerdere abonnementen met hetzelfde apparaat. Dit zal zelfs mogelijk zijn met concurrerende exploitanten. Het kan interessant zijn als je naar het buitenland reist.
 Detail dat ontbreekt op deze Galaxy A01 Core 32 GB is de afwezigheid van gewapend glas. Het is moeilijk te voorspellen dat een apparaat nooit zal vallen.
 U zult een plan moeten maken voor de aankoop van een beschermende folie.
 Vanwege de batterij is de actieradius van dit model een van de slechtste. Met een vermogen van 3000 mAh zult u gedwongen worden om vaker op te laden. Je zult er aan denken om een externe back-up van de batterij in de buurt te hebben.
 Concluderend over het opladen van de batterij, heeft Samsung niets veranderd ten opzichte van de vorige modellen, wat betekent dat er geen snelle lading is. Jammer, het is een zeer interessante functie vandaag.
 

Is dit apparaat goed voor het luisteren naar muziek en het bekijken van video’s? 

Smartphones zijn de nieuwe televisies geworden. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. Hetzelfde geldt voor het luisteren naar muziek. Met toegang tot het netwerk kunt u een videostream bekijken wanneer u daar zin in heeft. Maar niet alle telefoons zijn geschikt voor dit doel.

 We hadden graag gezien dat de Melkweg krachtiger was geweest aan de multimediale kant. Hij doet het niet zo goed als de meeste van zijn concurrenten. Een 5.3 -inch scherm met overdreven levendige kleuren. De resolutie is laag: 720 x 1480. Op de grens zal het geschikt zijn om naar muziek te luisteren.
 Samsung heeft dit product ook ontworpen voor audiogebruik. U heeft een ingang voor de 3,5mm-stekker van uw koptelefoon.
 Om het geluid van de telefoon over te brengen, heeft u de optie via bluetooth. Een technologie die zorgt voor kwaliteitsgeluid.
 Aan de geluidskant vinden we dat er geen stereoluidsprekers zijn.
 

De juiste keuze om online te spelen? 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Spelletjes, maar ook toepassingen vereisen batterijen. De processor en de grafische chip moeten ook van hoge kwaliteit zijn om het beeld vloeiend te maken. Met andere woorden, de kracht van de technische componenten is essentieel om van de spelfasen te kunnen genieten.

 Uiteindelijk vonden we dat de kracht van deze Galaxy A01 Core 32 GB minder is dan die van zijn concurrenten. De Mediatek MT6739 (28 nm) processor is zwak en de grafische verwerkingseenheid is van een lagere kwaliteit dan we hadden gewild. Het visuele resultaat is lager dan bij andere smartphones in deze categorie.
 In termen van opslag geheugen, is het in het ergste geval. U heeft slechts 32 GB voor uw video’s en muziek. In de wetenschap dat sommige gebruikers meer ruimte nodig hebben, heeft Samsung een vrije ruimte voor een extensie beschikbaar gesteld.
 Vergeet de lange video game sessies op dit model. Het uithoudingsvermogen van dit model is een van de zwakste. Met een vermogen van 3000 mAH moet hij overdag worden opgeladen.
 We hadden graag een hoger niveau gezien voor het weergeven van toepassingen. De componenten laten geen kwaliteitsweergave toe. Dit is een instapmodel: 311* pixels per inch. De beelden zijn van mindere kwaliteit, ze kunnen soms pixelachtig zijn en geven een uiteindelijke weergave die pijnlijk is voor de ogen.
 Houd er rekening mee dat dit model geen contactloze betalingen toestaat.
 

Wat betreft het gebruik van audio of video? 

In de loop der tijd zijn smartphones bijna net zo goed geworden als camera’s. Dit heeft te maken met de miljoenen pixels waarmee ze zijn uitgerust. Er moet rekening worden gehouden met andere belangrijke criteria, zoals zoom, HDR-functie, Flitsled, Panoramamamodus. De bewerkings- en uitwisselingsopties moeten ook worden geanalyseerd. Samsung heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen van kwaliteitsproducten.

 Aan de andere kant is het een beetje licht voor het camera-onderdeel. Er zit inderdaad maar één lens op deze telefoon.
 De schermresolutie van deze Galaxy A01 Core 32 GB behoort tot de laagste op de markt. Met een definitie van slechts 8 Mp heb je beelden van lagere kwaliteit. We raden dit apparaat niet aan aan iedereen die regelmatig met zijn of haar smartphone zelfproblemen heeft. De bewerkingsfunctie is verouderd. U zult perfect foto’s kunnen maken, maar verwacht geen hoge kwaliteit.
 Dit apparaat bevat slechts 32 GB aan opslagruimte; minder dan de meeste. Niet genoeg om een back-up te maken van al uw videobestanden of muziek. Om het duidelijk te zeggen, je zult regelmatig ruimte moeten maken of je geheugen zal verzadigd zijn.
 

De Galaxy A01 Core 32 GB – in een notendop 

Na onze tests zien we dat deze Galaxy A01 Core 32 GB niet voor alle gevallen goed is. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Alleen de goed geplaatste prijs is interessant; het kan een tijdelijke keuze zijn.