Telefoon Analyse : Galaxy J3 16 GB Samsung

In presentatie 

Elke maand komen er een heleboel mobiele telefoons uit, en je wordt vrij snel overweldigd.
 Voor zwaar of incidenteel gebruik zullen de te kiezen modellen niet dezelfde zijn. De Galaxy J3 16 GB in dit artikel maakt gebruik van een Android-besturingssysteem, met alle gevolgen van dien.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Samsung stelt ons hier een uitgebalanceerde telefoon ter beschikking. Dit model is gemiddeld en voldoet aan de meeste van uw behoeften. Al met al een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Gaming
Fotograferen of filmen

De Galaxy J3 16 GB aangepast voor internetgebruik en reizen ? 

Het beoogde gebruik van uw toekomstige telefoon is van het grootste belang. Als een telefoon voor u alleen bedoeld is om te bellen, dan heeft u waarschijnlijk geen smartphone nodig.
 Galaxy J3 16 GB is erg klein. In feite is het een van de kleinste (5.0 inch) in vergelijking met andere smartphones.
 Een formaat dat niet uitnodigt tot vloeibaar gebruik op het internet. Vergeet de video’s ook. Het is een model gemaakt voor telefoneren, voornamelijk.
 Daarnaast biedt het van huis uit Wifi technologie aan. U kunt overal genieten van kwaliteitsvolle webtoegang, zelfs aan de andere kant van de wereld.  Deze telefoon is uitgerust met een GPS-chip. Je weet waar je aan toe bent. Tenzij je op de bodem van een grot zit, kun je op elk moment weten waar je bent.
 Op deze smartphone kunnen meerdere Sims worden geactiveerd. Met andere woorden, het hebben van meerdere abonnementen met hetzelfde apparaat. Met dit model kunt u verschillende operatoren beheren. Het kan interessant zijn als je naar het buitenland reist.
 Detail dat ontbreekt op deze Galaxy J3 16 GB is de afwezigheid van gewapend glas. Geen bescherming tegen krassen of schokken die tijdens de levensduur van alle smartphones kunnen ontstaan. U zult een plan moeten maken voor de aankoop van een beschermende folie.
 Een negatief punt is echter de accucapaciteit. Met slechts 2600 mAh, zal het moeilijk zijn om een volledige dag mee te gaan. Je zult er aan denken om een externe back-up van de batterij in de buurt te hebben.
 Wat betreft de kwestie van het opladen, heeft Samsung gedaan in de economie, dat wil zeggen zonder de snelle lading. Gemakkelijk te gebruiken, het zou het mogelijk hebben gemaakt om snel te herladen.
 

Een apparaat om films te kijken en naar muziek te luisteren? 

Voor velen beginnen telefoons de tv-toestellen te vervangen. Het is een handig hulpmiddel geworden. U kunt ook overal naar doorlopende muziek luisteren. Met toegang tot het netwerk kunt u een videostream bekijken wanneer u daar zin in heeft. Maar niet alle smartphones doen het.

 We hadden graag gezien dat de Melkweg krachtiger was geweest aan de multimediale kant. Hij doet het niet zo goed als de meeste van zijn concurrenten. Het 5.0 -inch scherm is slecht geschikt om te oefenen. Een resolutie die bovendien in 720 x 1280 staat. Het is nogal raadzaam om naar muziek te luisteren.
 Dit model profiteert van het scherm met Amoled. De contrasten zijn natuurlijker en zwart is zwart.
 Aan de audiokant wilde Samsung het goed doen. U heeft een ingang voor de 3,5mm-stekker van uw koptelefoon.
 Dankzij de Bluetooth-technologie kunt u naar muziek luisteren met aangesloten apparaten. Het geluidsresultaat is van een goed niveau.
 En, aan de mooie maar ontbrekende functionaliteitskant, hebben we de stereoluidsprekers; het monogeluid is ondieper.
 

Samsung’s smartphone: een goede keuze voor het voeren van videogesprekken? 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. Om te kunnen spelen en een vloeiend beeld te hebben, moet je de CPU en GPU op zijn best hebben. Met andere woorden, de kracht van de technische componenten is essentieel om van de spelfasen te kunnen genieten.

 Uiteindelijk vonden we dat de kracht van deze Galaxy J3 16 GB minder is dan die van zijn concurrenten. De componenten beginnen tot op heden (Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 (28 nm) processor), en de kwaliteit is minder goed. Het visuele resultaat is lager dan bij andere smartphones in deze categorie.
 Wat betreft RAM is dit model op zijn zachtst gezegd licht van gewicht. Deze telefoon is standaard slechts 16 GB; dat is waarschijnlijk eerlijk. Maar sommigen van jullie zullen meer nodig hebben; daarom heeft Samsung een vrij slot voor een geheugenkaart achtergelaten.
 Vergeet de lange video game sessies op dit model. Bovendien is dit model een van de minst efficiënte op dit moment. Door de kracht van 2600 mAH kun je er niet de hele dag van genieten.
 Net als bij spellen is deze smartphone niet bedoeld om veel toepassingen te hebben. De componenten laten geen kwaliteitsweergave toe. Dat maakt het moeilijker om te lezen. Ook al blijft het leesbaar, de helderheid van het beeld en de weergave liggen onder het niveau van de concurrentie.
 En om af te ronden op het functionele gedeelte, merken we de aanwezigheid van de NFC op. Een handige functie als het gaat om het doen van contactloze betalingen, gewoon met behulp van uw telefoon.
 

Efficiëntie voor audio en video 

De fotofunctie is een essentieel gebruik van smartphones geworden en heeft sinds de eerste generaties grote stappen gezet. Ze hebben miljoenen pixels die de details perfect vastleggen. De mogelijkheid om te stabiliseren op het moment van de opname of de Burst-modus zijn ook belangrijke punten. Ook de mogelijke retouches via een applicatie is interessant. Samsung ontwerpt al lange tijd smartphones met fotosensoren van topkwaliteit.

 Het bedrijf heeft in dit geval het absolute minimum gedaan. Er zit inderdaad maar één lens op deze telefoon.
 De schermresolutie van deze Galaxy J3 16 GB behoort tot de laagste op de markt. Een definitie in 8 Mp, die noodzakelijkerwijs minder goed is dan bij de topmodellen. En als laatste punt over de beeldopties, er is geen HDR in dit model.
 Met dit model beperkt u zich tot egoïsme, vanwege de slechte kwaliteit van de weergave. Het herbewerken van foto’s is niet intuïtief. Deze Melkweg is goed voor het telefoneren, maar niet voor het retoucheren van beelden.
 Dit model is met slechts 16 GB een van de minst ruimtevragende modellen. Vergeet uw muziek en films, naast uw vele toepassingen. Om het duidelijk te zeggen, je zult regelmatig ruimte moeten maken of je geheugen zal verzadigd zijn.
 

Hoe zit het met de Melkweg? 

Onze tests hebben aangetoond dat deze Galaxy J3 16 GB voor het merendeel van de gevallen voldoende is. Het is gemiddeld, maar toch een zeer goed product. Kortom, het is een goed product.