Telefoon Analyse : Desire 816 8 GB HTC

Voorwoord 

Als het gaat om het vergelijken van smartphones met elkaar, heb je verschillende opties. Afhankelijk van het gebruik dat ervan zal worden gemaakt, is het verplicht om meerdere modellen met elkaar te vergelijken. Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos HTC voor Android.
 En nu u het weet, laten onze tests u weten of deze smartphone qua functies en functionaliteit geschikt is voor u.

 HTC stelt ons hier een uitgebalanceerde telefoon ter beschikking. Het is een zeer goed model. Al met al een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Gaming
Foto’s of films maken

Hoe ziet mobiliteit eruit? 

Het belangrijkste voordeel van een smartphone is dat hij overal bereikbaar is en dus mobiel is. Als een telefoon voor u alleen bedoeld is om te bellen, dan heeft u waarschijnlijk geen smartphone nodig.
 Desire 816 8 GB is erg klein. Een bescheiden 5.5 -inch scherm, dat daarentegen makkelijker in een zak past en makkelijker vast te houden is.
 Een formaat dat niet uitnodigt tot vloeibaar gebruik op het internet. Nog minder goed voor het bekijken van een film. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
 Daarnaast biedt het van huis uit Wifi technologie aan. Handig als u de overdraagbaarheid (in het buitenland) heeft afgesneden en in contact wilt blijven met uw dierbaren. Deze smartphone heeft GPS. Je weet waar je aan toe bent. Belangrijk als je weg bent van huis.
 Geen locatie, geen multiple operator management. U kunt maar één actief plan hebben met deze telefoon. Het zal degenen die een lokaal pakket hebben en die hun telefoon meenemen op reis, dwingen om de kaart uit te nemen en in te zetten voor het land van bestemming.
 Detail dat ontbreekt op deze Desire 816 8 GB is de afwezigheid van gewapend glas. Geen bescherming tegen krassen of de schokken van het dagelijks leven. Als u voor dit model kiest, vergeet dan niet om een transparante geharde glasfolie te gebruiken, aangepast aan de vorm van het scherm.
 Een negatief punt is echter de accucapaciteit. De 2600 mAh zal nauwelijks genoeg zijn om een dag te duren, tussen gesprekken, sms’en of spelletjes door. Dit vereist organisatie en het altijd beschikbaar hebben van een back-up lader.
 Concluderend over het opladen van de batterij, heeft HTC niets veranderd ten opzichte van de vorige modellen, wat betekent dat er geen snelle lading is. Toch is het bijna onmisbaar geworden, door de snelheid waarmee de batterijen nu leeglopen.
 

Een apparaat om films te kijken en naar muziek te luisteren? 

Meer en meer van ons kijken naar onze telefoons ten koste van onze TV’s elke dag. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. U kunt ook overal naar doorlopende muziek luisteren. Door de kracht van de smartphones en hun connectiviteit kunt u kijken wat u wilt. Maar niet alle smartphones doen het.

 Met een laag leescomfort is de Desire 816 8 GB niet ontworpen voor multimedia. Hij is een van de slechtste in het vak. Het is moeilijk om een video te bekijken. De resolutie is laag: 720 x 1280. Op de grens zal het geschikt zijn om naar muziek te luisteren.
 Aan de audiokant wilde HTC het goed doen. U heeft een ingang voor de 3,5mm-stekker van uw koptelefoon.
 Met behulp van de Bluetooth-functionaliteit kunt u uw telefoon koppelen met alle apparaten in uw huis (luidsprekers, TV…). Het resultaat is zeer aangenaam voor het oor.
 Tot slot heeft deze smartphone een paar stereoluidsprekers meegeleverd, en het is een van de weinige op de markt die deze functie met een uitstekende geluidskwaliteit biedt. Het geluid blijft stabiel, zelfs als het volume hoger wordt gezet.
 

Is het geschikt voor spelletjes? 

Smartphonegames hebben nu stroom nodig. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. Om te kunnen spelen en een vloeiend beeld te hebben, moet je de CPU en GPU op zijn best hebben. Met andere woorden, de kracht van de technische componenten is essentieel om van de spelfasen te kunnen genieten.

 Uiteindelijk vonden we dat de kracht van deze Desire 816 8 GB minder is dan die van zijn concurrenten. De Qualcomm MSM8928 Snapdragon 400 (28 nm) processor is zwak en de grafische verwerkingseenheid is van een lagere kwaliteit dan we hadden gewild. De kleuren zijn medium en de beelden zijn niet vloeiend.
 Een smartphone met RAM, maar het absolute minimum. U heeft slechts 8 GB voor uw video’s en muziek. In de wetenschap dat sommige gebruikers meer ruimte nodig hebben, heeft HTC een vrije ruimte voor een extensie beschikbaar gesteld.
 In het geval dat je veel speelt, ga je de trommels overbelasten. Het uithoudingsvermogen van dit model is een van de zwakste. Met een vermogen van 2600 mAH moet hij overdag worden opgeladen.
 Voor de mogelijke toepassingen van dit model werden prestaties en een goede weergave verwacht. Leescomfort op plaatsen waar het display niet goed werkt. Dat maakt het moeilijker om te lezen. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 Tot slot, voor de sensoren die op deze smartphone zijn geïnstalleerd, heb je hier de aanwezigheid van NFC. Een manier om met deze smartphone te betalen.
 

Hoe zit het met de video’s? 

De fotofunctie is een essentieel gebruik van smartphones geworden en heeft sinds de eerste generaties grote stappen gezet. Ze hebben miljoenen pixels die de details perfect vastleggen. Maar dit kenmerk is niet alles. Het is ook belangrijk om foto’s te kunnen delen die met één klik zijn genomen. HTC heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen van kwaliteitsproducten.

 Aan de andere kant is het een beetje licht voor het camera-onderdeel. Er zit inderdaad maar één lens op deze telefoon.
 De resolutie van dit model is niet erg efficiënt. Een definitie in 13 Mp, die noodzakelijkerwijs minder goed is dan bij de topmodellen. Merk op dat het niet de HDR-functie heeft die de beelden zou hebben verbeterd.
 Met dit model beperkt u zich tot egoïsme, vanwege de slechte kwaliteit van de weergave. De bewerkingsfunctie is verouderd. De sensor van deze Desire 816 8 GB is van zeer gemiddelde kwaliteit en zal u ontmoedigen om deze smartphone te gebruiken voor dit soort oefeningen.
 Deze smartphone heeft slechts 8 GB; dat is heel weinig opslagruimte. Vergeet uw muziek en films, naast uw vele toepassingen. En dan adviseren wij u om externe back-up oplossingen aan te bieden.
 

De Desire 816 8 GB ter afsluiting 

Het ontwerp van deze Melkweg is goed gedaan en komt overeen met de verwachtingen van de consument. Het is een zeer goed model. En met een ingehouden prijskaartje is het eindelijk goed.