Telefoon Analyse : 3+ 64 GB Fairphone

Voorwoord 

Als het gaat om het vergelijken van smartphones met elkaar, heb je verschillende opties. Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. Al op het niveau van het besturingssysteem van deze 3+ 64 GB: hier is het een Android met al het bijbehorende Fairphone ecosysteem.
 En nu u het weet, laten onze tests u weten of deze smartphone qua functies en functionaliteit geschikt is voor u.

 Het ontwerp van deze Melkweg is goed gedaan en komt overeen met de verwachtingen van de consument. Hij staat nu in het midden van het telefoonboek. Met een goed geplaatste prijs is het een verstandige keuze.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Videospelletjes spelen

3+ 64 GB voor mobiliteit? 

De kwestie van de mobiliteit is belangrijk als het gaat om een smartphone. Naast de telefoonfunctie verwachten we dat het net zo goed is voor het surfen op het internet en bruikbaar is tijdens het reizen.
 3+ 64 GB is erg klein. In feite is het een van de kleinste (5.65 inch) in vergelijking met andere smartphones.
 Het zal moeilijker zijn om op dit kleine gebied te klikken. Vergeet de video’s ook. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
 Daarnaast biedt het van huis uit Wifi technologie aan. Handig als u de overdraagbaarheid (in het buitenland) heeft afgesneden en in contact wilt blijven met uw dierbaren. Er zit GPS op deze telefoon. Je zult het op prijs stellen dat je niet meer om een routebeschrijving hoeft te vragen. Effectieve functionaliteit bijna overal.
 Op deze smartphone kunnen meerdere Sims worden geactiveerd. Met andere woorden, het hebben van meerdere abonnementen met hetzelfde apparaat. Dit zal zelfs mogelijk zijn met concurrerende exploitanten. Dit zal handig zijn voor degenen die regelmatig reizen.
 Detail bovendien wordt deze 3+ 64 GB verkocht met het glas van het versterkte scherm. Deze functie zorgt voor een kras- en stootvast scherm. Het is bijna een noodzaak geworden, omdat de kans op beschadiging van zijn scherm zo groot is.
 Helaas is het aan de batterijzijde niet zo goed. Met een vermogen van 3040 mAh zult u gedwongen worden om vaker op te laden. Dit vereist organisatie en het altijd beschikbaar hebben van een back-up lader.
 Concluderend over het opladen van de batterij, heeft Fairphone niets veranderd ten opzichte van de vorige modellen, wat betekent dat er geen snelle lading is. Dit is erg handig als de batterij van de smartphone leeg is en je haast hebt.
 

Is dit apparaat goed voor het luisteren naar muziek en het bekijken van video’s? 

Smartphones zijn de nieuwe televisies geworden. Het is een handig hulpmiddel geworden. Je kunt ook gewoon naar muziek luisteren. Dankzij de steeds grotere toegang tot de netwerken en de gebruiksvriendelijke toepassingen is het heel eenvoudig geworden om een streaming-film (Netflix, YouTube of Disney) te bekijken op een telefoonscherm. Voorzichtig, dat betekent niet dat een smartphone volstaat.

 Aan de multimedia kant is de 3+ 64 GB goed gedaan. Hij staat op gelijke voet met de beste concurrenten. Een 5.65 -inch scherm en voldoende pixels (1080 x 2160 pixels). Het zal een mooi hulpmiddel zijn om kleine video’s te zien op sociale netwerken. Wetende bovendien dat de resolutie op niveau 1080 x 2160 ligt.
 Dit omvat een IPS LCD-scherm. Het licht van de achtergrondverlichting varieert afhankelijk van de oriëntatie van de pixels waardoor een bredere kijkhoek mogelijk is.
 Fairphone heeft dit product ook ontworpen voor audiogebruik. U heeft een ingang voor de 3,5mm-stekker van uw koptelefoon.
 Met behulp van de Bluetooth-functionaliteit kunt u uw telefoon koppelen met alle apparaten in uw huis (luidsprekers, TV…). Een technologie die zorgt voor kwaliteitsgeluid.
 En tot slot, voor het geluid, waren we verbaasd om de stereo niet te vinden.
 

Is het geschikt voor spelletjes? 

Voor spelletjes heb je prestaties nodig. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. Bij 3D-spellen zorgen de juiste processor en de kwaliteit van de grafische chip voor een soepele weergave. Kortom, technologie en de nieuwste generatie componenten zorgen voor een betere speelbaarheid.

 Uiteindelijk vonden we dat de kracht van deze 3+ 64 GB minder is dan die van zijn concurrenten. De Qualcomm SDM632 Snapdragon 632 (14 nm) processor is zwak en de grafische verwerkingseenheid is van een lagere kwaliteit dan we hadden gewild. Dat maakt het net passeerbaar.
 Een smartphone zit in het gemiddelde met betrekking tot het geïnstalleerde RAM. Het is 64 GB die worden verstrekt. En omdat Fairphone voorspelde dat sommige van jullie veeleisende gamers zouden zijn, hebben jullie de mogelijkheid om het beschikbare geheugen uit te breiden.
 Houd er rekening mee dat bij intensief gebruik de batterij het niet kan houden. Het uithoudingsvermogen van dit model is een van de zwakste. Door de kracht van 3040 mAH kun je er niet de hele dag van genieten.
 Voor de nieuwste generatie toepassingen vereist dit ook prestaties. Het laat een goed leescomfort toe. Het is een model in de standaard van het moment: 427* pixels per inch, en een scherm van 5.65 inch. Alle documenten worden dus duidelijk weergegeven.
 En om af te ronden op het functionele gedeelte, merken we de aanwezigheid van de NFC op. Dit element maakt contactloze betaling mogelijk, identiek aan uw creditcard.
 

Analyse van audio- en videofuncties 

In de loop der tijd zijn smartphones bijna net zo goed geworden als camera’s. Fabrikanten communiceren al lange tijd over de miljoenen pixels waarmee hun apparaten zijn uitgerust. Dit is echter niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden. Ook de mogelijke retouches via een applicatie is interessant. Fairphone ontwerpt al lange tijd smartphones met fotosensoren van topkwaliteit.

 Het bedrijf heeft in dit geval het absolute minimum gedaan. Er zit inderdaad maar één lens op deze telefoon.
 Een schermresolutie van 1080 x 2160 waardoor deze Melkweg een zeer goede keuze is onder de beste. De films zijn eenvoudig te bekijken op een zeer groot televisiescherm. Het is hetzelfde met de zelfportretten. Dit is een van de best mogelijke resoluties voor het maken van foto’s, of gewoon voor egoïsten. De foto-nabewerking is een ingebouwde functie van het systeem. Inderdaad, bij het nemen van de foto, zal de 3+ 64 GB’s sensor alle punten van het beeld vastleggen volgens de helderheid, en de camera zal het beeld automatisch en zeer snel verwerken.
 Deze telefoon biedt 64 GB aan bruikbare ruimte. U kunt uw muziek opslaan en zelfs applicaties installeren. En daarmee heb je wat tijd voordat je ze naar je computer moet overbrengen.
 

De 3+ 64 GB ter afsluiting 

Deze Melkweg voldoet aan het merendeel van de gebruikssituaties. Goed presterend, bereikt het bijna het niveau van de beste. Al met al een goede prijs/kwaliteit verhouding.