Telefoon Analyse : A60 16 GB Blackview

Voorwoord 

Hoe gaat u uw Smartphone gebruiken? Voor zwaar of incidenteel gebruik zullen de te kiezen modellen niet dezelfde zijn. Al op het niveau van het besturingssysteem van deze A60 16 GB: hier is het een Android met al het bijbehorende Blackview ecosysteem.
 En nu u het weet, laten onze tests u weten of deze smartphone qua functies en functionaliteit geschikt is voor u.

 Na onze tests zien we dat deze A60 16 GB niet voor alle gevallen goed is. Dit model is zeer ver van de top van het assortiment, en kan uiteindelijk voldoen aan de behoefte aan een eerste telefoon voor een kind. Alleen de goed geplaatste prijs is interessant; het kan een tijdelijke keuze zijn.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk films
3D-spellen
Foto’s maken of filmen

De A60 16 GB aangepast voor internetgebruik en reizen ? 

Uw smartphone moet u te allen tijde kunnen begeleiden. Als een telefoon voor u alleen bedoeld is om te bellen, dan heeft u waarschijnlijk geen smartphone nodig.
 De Melkweg is bijna een model. Een grootte van 5 inch die normaal zou zijn geweest in de vroege dagen van smartphones, maar nu niet meer.
 Het zal moeilijker zijn om op dit kleine gebied te klikken. Stel je ook niet voor dat je in goede omstandigheden naar een film kijkt. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
 Het apparaat is uitgerust met Wifi. Hierdoor kunt u gemakkelijk een verbinding maken met een comfortabele snelheid. Deze smartphone wordt geleverd met GPS. Uw reizen worden vergemakkelijkt, zelfs in het buitenland. Tenzij je in het midden van de woestijn bent.
 Het is soms handig om meerdere telefoons in één te hebben. En dit model kan meerdere Sims aan. Met andere woorden, de mogelijkheid om meerdere telefoonlijnen te gebruiken in dit toestel. Dat wil zeggen, verschillende operatoren tegelijkertijd. Een interessante optie in het buitenland.
 We kwamen erachter dat deze A60 16 GB geen versterkt glas heeft. Het is moeilijk te voorspellen dat een apparaat nooit zal vallen.
 Een mogelijke oplossing tegen lagere kosten is de toevoeging van een transparante geharde glasfolie, zonder de tactiele reactiviteit van het scherm te wijzigen.
 Een negatief punt is echter de accucapaciteit. Met slechts 2800 mAh, zal het moeilijk zijn om een volledige dag mee te gaan. Uit voorzorg is het mogelijk dat u een externe batterij in de buurt heeft.
 Blackview heeft er niet voor gekozen om de snellaadfunctie op dit model te installeren. Dit is erg handig als de batterij van de smartphone leeg is en je haast hebt.
 

De juiste keuze voor het bekijken van films? 

Meer en meer van ons kijken naar onze telefoons ten koste van onze TV’s elke dag. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. Hetzelfde geldt voor het luisteren naar muziek. Ze zijn vrij krachtig en behoorlijk verbonden door streaming video. Maar niet alle smartphones doen het.

 Het is niet verwonderlijk dat dit model niet echt voor multimedia is gemaakt. Hij doet het niet zo goed als de meeste van zijn concurrenten. Het 5-inch scherm is slecht geschikt om te oefenen. De resolutie is laag: 720 x 1280. U kunt het echter wel gebruiken om naar uw muziekafspeellijst te luisteren.
 De on-board technologie op het schermniveau is de LCD IPS. Dat wil zeggen dat het zeer goede kleuren en zeer brede kijkhoeken biedt.
 Blackview heeft getracht de audiobeleving te verbeteren. De 3,5 mm jack ingang maakt het mogelijk om een hoofdtelefoon en/of een microfoon aan te sluiten.
 Om het geluid van de telefoon over te brengen, heeft u de optie via bluetooth. Het geluidsresultaat is van een goed niveau.
 En, aan de mooie maar ontbrekende functionaliteitskant, hebben we de stereoluidsprekers; het monogeluid is ondieper.
 

De Blackview smartphone voor online of lokale games 

Onmogelijk om goed te spelen zonder een hoogwaardig apparaat. Batterijen worden elke dag op de proef gesteld door het gebruik van mobiel internet en applicaties. Voor een vlotte en responsieve weergave op 3D-videogames is het noodzakelijk om een goede processor te combineren met een goede grafische processor. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Wat uit onze tests naar voren kwam is dat de A60 16 GB een laag vermogen heeft. De componenten beginnen tot op heden (Mediatek MT6580A (28 nm) processor), en de kwaliteit is minder goed. De weergave op beeldniveau is inferieur aan de concurrentie.
 In termen van opslag geheugen, is het in het ergste geval. Het is 16 GB die zijn geïnstalleerd, en dat is niet veel. In feite heeft Blackview voor sommige gepassioneerde gebruikers een extra ruimte gecreëerd om meer toe te voegen.
 Houd er rekening mee dat bij intensief gebruik de batterij het niet kan houden. Het resultaat staat onderaan onze ranglijst. Zijn 2800 mAH vermogen zal u dwingen om op te laden voor het einde van de dag.
 Het zal nodig zijn om de applicaties die op deze smartphone zijn geïnstalleerd te beperken. Een ondergemiddelde configuratie met een gereduceerde schermafmeting van 5 inch. Dat maakt het moeilijker om te lezen. Ook al blijft het leesbaar, de helderheid van het beeld en de weergave liggen onder het niveau van de concurrentie.
 En om te eindigen op het aanvraaggedeelte, merken we op dat de betalingsfunctie via de telefoon (de NFC), hier niet beschikbaar is.
 

Wat betreft het gebruik van audio of video? 

Mensen gebruiken al een tijdje smartphones… om foto’s te maken. Ze hebben miljoenen pixels die de details perfect vastleggen. De mogelijkheid om te stabiliseren op het moment van de opname of de Burst-modus zijn ook belangrijke punten. De mogelijkheid om de verkregen foto’s te retoucheren wordt op prijs gesteld. Blackview ontwerpt al lange tijd smartphones met fotosensoren van topkwaliteit.

 Er is weinig vooruitgang geboekt door Blackview. Er zit inderdaad maar één lens op deze telefoon.
 De resolutie van dit model is niet erg efficiënt. Een definitie in 8 Mp, die noodzakelijkerwijs minder goed is dan bij de topmodellen. Helaas voor beeldliefhebbers heeft het geen HDR.
 Wat de egoïsten betreft, is dit model gespeend van de technologie die de foto’s verfraait. Het herbewerken van foto’s is niet intuïtief. U zult perfect foto’s kunnen maken, maar verwacht geen hoge kwaliteit.
 Dit apparaat bevat slechts 16 GB aan opslagruimte; minder dan de meeste. Beperkte ruimte om uw vakantiefoto’s en -films op te slaan. Het zal nodig zijn om uw inhoud zeer snel over te brengen naar andere back-up ruimtes.
 

Eindelijk, de Melkweg… 

Onze analyse toonde aan dat deze Melkweg niet voor alle doeleinden is gemaakt. Dit model is zeer ver van de top van het assortiment, en kan uiteindelijk voldoen aan de behoefte aan een eerste telefoon voor een kind. Alleen de goed geplaatste prijs is interessant; het kan een tijdelijke keuze zijn.