Telefoon Analyse : Leap 16 GB BlackBerry

Als inleiding op deze analyse 

Hoe gaat u uw Smartphone gebruiken? Voor zwaar of incidenteel gebruik zullen de te kiezen modellen niet dezelfde zijn. Laten we nu eens kijken naar de resultaten van onze situationele testen.

 Deze Leap 16 GB is niet goed voor alle toepassingen. Het is een model dat vooral bedoeld is voor het oplossen van problemen. Uiteindelijk is het een tweede keus naast je hoofd smartphone.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Multimediagebruik
Gaming
Foto’s of films maken

Leap 16 GB voor mobiliteit? 

Het belangrijkste voordeel van een smartphone is dat hij overal bereikbaar is en dus mobiel is. U gebruikt het om te telefoneren, maar ook om te surfen en te zoeken naar informatie op het internet.
 De Melkweg is bijna een model. Met zijn 5 inch is het een van de kleinste modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.
 Het zal moeilijker zijn om op dit kleine gebied te klikken. Stel je ook niet voor dat je in goede omstandigheden naar een film kijkt. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
 Daarnaast biedt het van huis uit Wifi technologie aan. Handig als u de overdraagbaarheid (in het buitenland) heeft afgesneden en in contact wilt blijven met uw dierbaren. Deze smartphone wordt geleverd met GPS. Je zult het op prijs stellen dat je niet meer om een routebeschrijving hoeft te vragen. Belangrijk als je weg bent van huis.
 Door sommigen beschouwd als een gadget, beheert het geen pakketten of meerdere operatoren. Deze telefoon heeft geen dubbele SIM. Het zal degenen die een lokaal pakket hebben en die hun telefoon meenemen op reis, dwingen om de kaart uit te nemen en in te zetten voor het land van bestemming.
 Het is belangrijk op te merken dat dit model geen versterkt glas bevat. Met andere woorden, de krassen of de schokken die ons allen overkomen, zullen onvermijdelijk verschijnen. Een mogelijke oplossing tegen lagere kosten is de toevoeging van een transparante geharde glasfolie, zonder de tactiele reactiviteit van het scherm te wijzigen.
 Vanwege de batterij is de actieradius van dit model een van de slechtste. Met slechts 2800 mAh, zal het moeilijk zijn om een volledige dag mee te gaan. Je zult er aan denken om een externe back-up van de batterij in de buurt te hebben.
 BlackBerry heeft er niet voor gekozen om de snellaadfunctie op dit model te installeren. Dit is erg handig als de batterij van de smartphone leeg is en je haast hebt.
 

Analyse van multimediale functies. 

Het gebruik van de telefoon overtreft nu dat van de televisie. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. Je kunt ook gewoon naar muziek luisteren. Ze zijn vrij krachtig en behoorlijk verbonden door streaming video. Voorzichtig, dat betekent niet dat een smartphone volstaat.

 Met een laag leescomfort is de Leap 16 GB niet ontworpen voor multimedia. Hij staat onderaan onze ranglijst. Een 5-inch scherm met overdreven levendige kleuren. De resolutie is laag: 720 x 1280. Op de grens zal het geschikt zijn om naar muziek te luisteren.
 De on-board technologie op het schermniveau is de LCD IPS. Het resultaat is minder lichtverstrooiing, wat resulteert in een bredere kijkhoek en diepere tonen.
 BlackBerry heeft dit product ook ontworpen voor audiogebruik. Dit model heeft een 3.5mm jack ingang, en laat uw telefoon toe om muziek van goede kwaliteit af te spelen.
 Om het geluid van de telefoon over te brengen, heeft u de optie via bluetooth. Het geluidsresultaat is van een goed niveau.
 Tot slot betreuren we de afwezigheid van stereoluidsprekers.
 

Is het geschikt voor spelletjes? 

Spelletjes zijn prestatieverslindend. Batterijen worden elke dag op de proef gesteld door het gebruik van mobiel internet en applicaties. Bij 3D-spellen zorgen de juiste processor en de kwaliteit van de grafische chip voor een soepele weergave. Kortom, technologie en de nieuwste generatie componenten zorgen voor een betere speelbaarheid.

 Uiteindelijk vonden we dat de kracht van deze Leap 16 GB minder is dan die van zijn concurrenten. De componenten beginnen tot op heden (Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 Plus processor), en de kwaliteit is minder goed. Dat maakt het net passeerbaar.
 Voor wat betreft RAM, ben je op het minimaal vereiste niveau op een smartphone. Het is 16 GB die zijn geïnstalleerd, en dat is niet veel. En omdat BlackBerry voorspelde dat sommige van jullie veeleisende gamers zouden zijn, hebben jullie de mogelijkheid om het beschikbare geheugen uit te breiden.
 Als je veel speelt gedurende enkele uren zul je merken dat de batterij bijna leeg is. Bovendien is dit model een van de minst efficiënte op dit moment. Het vermogen van 2800 mAH vereist dat u gedurende de dag oplaadt.
 We hadden graag een hoger niveau gezien voor het weergeven van toepassingen. Een ondergemiddelde configuratie met een gereduceerde schermafmeting van 5 inch. Het instapmodel met een kleiner dan gemiddeld scherm geeft een teleurstellend resultaat. Je zult het moeten forceren om de documenten duidelijk te lezen.
 En om te eindigen op het aanvraaggedeelte, merken we op dat de betalingsfunctie via de telefoon (de NFC), hier niet beschikbaar is.
 

Analyse van audio- en videofuncties 

De kwaliteit van de smartphones maakt het mogelijk om foto’s te maken, evenals vele camera’s. Ze hebben miljoenen pixels die de details perfect vastleggen. De mogelijkheid om te stabiliseren op het moment van de opname of de Burst-modus zijn ook belangrijke punten. Het is ook belangrijk om foto’s te kunnen delen die met één klik zijn genomen. BlackBerry staat bekend om de kwaliteit van zijn sensoren en het ontwerp van zijn smartphones.

 Aan de andere kant is het een beetje licht voor het camera-onderdeel. Er zit inderdaad maar één lens op deze telefoon.
 Verwacht geen mooie foto op deze Melkweg; een lagere fotoresolutie dan de concurrentie. Een beeldresolutie van 8 Mp die een matig resultaat zal geven. Het heeft echter geen HDR-technologie.
 Wat de egoïsten betreft, is dit model gespeend van de technologie die de foto’s verfraait. De bewerkingsfunctie is verouderd. U zult perfect foto’s kunnen maken, maar verwacht geen hoge kwaliteit.
 Deze telefoon biedt zeer weinig ruimte: 16 GB; dit is de kleinste telefoon die beschikbaar is. Dat betekent dat je keuzes moet maken tussen video’s, foto’s en applicaties. Om het duidelijk te zeggen, je zult regelmatig ruimte moeten maken of je geheugen zal verzadigd zijn.
 

De Leap 16 GB ter afsluiting 

Onze analyse toonde aan dat deze Melkweg niet voor alle doeleinden is gemaakt. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Kortom, het is vooral de prijs die uw keuze bepaalt.