Telefoon Analyse : 53 4 GB Archos

In enkele woorden 

Als het gaat om het vergelijken van smartphones met elkaar, heb je verschillende opties. Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. Al op het niveau van het besturingssysteem van deze 53 4 GB: hier is het een Android met al het bijbehorende Archos ecosysteem.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Helaas bleek uit onze analyse dat dit product minder was dan je van een smartphone zou verwachten. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Tot slot, het is een dure keuze.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk films
3D-spellen

De Melkweg, genoeg voor internetgebruik? 

Het belangrijkste voordeel van een smartphone is dat hij overal bereikbaar is en dus mobiel is. Naast de telefoonfunctie verwachten we dat het net zo goed is voor het surfen op het internet en bruikbaar is tijdens het reizen.
 53 4 GB is erg klein. Een bescheiden 5.3 -inch scherm, dat daarentegen makkelijker in een zak past en makkelijker vast te houden is.
 Het zal moeilijker zijn om op dit kleine gebied te klikken. Vergeet de video’s ook. Het is in deze gevallen dat u spijt zult hebben van een groter scherm.
 Bovendien kunt u via de Wlan-optie verbinding maken met wifi-terminals. Handig als u de overdraagbaarheid (in het buitenland) heeft afgesneden en in contact wilt blijven met uw dierbaren. Er zit GPS op deze telefoon. Je zult het op prijs stellen dat je niet meer om een routebeschrijving hoeft te vragen. Tenzij je op de bodem van een grot zit, kun je op elk moment weten waar je bent.
 Het is soms handig om meerdere telefoons in één te hebben. En dit model kan meerdere Sims aan. Dit betekent dat u meerdere pakketten tegelijk kunt beheren. Met dit model kunt u verschillende operatoren beheren. Deze functie zal nuttig zijn voor reizigers onder u, die in staat zullen zijn om een prepaid SIM-kaart te integreren van het land waar ze zich bevinden, zonder dat ze de hoofdkaart hoeven te verwijderen.
 Het is belangrijk op te merken dat dit model geen versterkt glas bevat. Het is moeilijk te voorspellen dat een apparaat nooit zal vallen.
 U zult een plan moeten maken voor de aankoop van een beschermende folie.
 Vanwege de batterij is de actieradius van dit model een van de slechtste. Met een vermogen van 2500 mAh zult u gedwongen worden om vaker op te laden. Dit vereist organisatie en het altijd beschikbaar hebben van een back-up lader.
 Archos heeft er niet voor gekozen om de snellaadfunctie op dit model te installeren. Dit is erg handig als de batterij van de smartphone leeg is en je haast hebt.
 

Interessant voor de video’s? 

Smartphones zijn de nieuwe televisies geworden. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. Hetzelfde geldt voor het luisteren naar muziek. Door de kracht van de smartphones en hun connectiviteit kunt u kijken wat u wilt. Voorzichtig, dat betekent niet dat een smartphone volstaat.

 Het is niet verwonderlijk dat dit model niet echt voor multimedia is gemaakt. Hij doet het niet zo goed als de meeste van zijn concurrenten. Het 5.3 -inch scherm is slecht geschikt om te oefenen. De resolutie is laag: 480 x 854. Hij zal zich meer op zijn gemak voelen bij het luisteren naar muziek.
 Voor het audiogedeelte wilde Archos het goed doen. U heeft een ingang voor de 3,5mm-stekker van uw koptelefoon.
 Dankzij de Bluetooth-technologie kunt u naar muziek luisteren met aangesloten apparaten. Het geluidsresultaat is van een goed niveau.
 En tot slot, voor het geluid, waren we verbaasd om de stereo niet te vinden.
 

De juiste keuze om online te spelen? 

Smartphonegames hebben nu stroom nodig. Hetzelfde geldt voor het steeds groter wordende aantal toepassingen die de capaciteit van de accu’s verminderen. Om te kunnen spelen en een vloeiend beeld te hebben, moet je de CPU en GPU op zijn best hebben. Met andere woorden, de kracht van de technische componenten is essentieel om van de spelfasen te kunnen genieten.

 Wat uit onze tests naar voren kwam is dat de 53 4 GB een laag vermogen heeft. De Mediatek MT6572 (28 nm) processor is een oudere generatie. De weergave op beeldniveau is inferieur aan de concurrentie.
 In termen van opslag geheugen, is het in het ergste geval. Dit model heeft 4 GB, wat laag is. In de wetenschap dat sommige gebruikers meer ruimte nodig hebben, heeft Archos een vrije ruimte voor een extensie beschikbaar gesteld.
 Als je veel speelt gedurende enkele uren zul je merken dat de batterij bijna leeg is. Helaas is het in het geval van dit model een van de ergste. Zijn 2500 mAH vermogen zal u dwingen om op te laden voor het einde van de dag.
 We hadden graag een hoger niveau gezien voor het weergeven van toepassingen. Leescomfort op plaatsen waar het display niet goed werkt. Het instapmodel met een kleiner dan gemiddeld scherm geeft een teleurstellend resultaat. De beelden zijn van mindere kwaliteit, ze kunnen soms pixelachtig zijn en geven een uiteindelijke weergave die pijnlijk is voor de ogen.
 En om te eindigen op het aanvraaggedeelte, merken we op dat de betalingsfunctie via de telefoon (de NFC), hier niet beschikbaar is.
 

Wat betreft het gebruik van audio of video? 

De kwaliteit van de smartphones maakt het mogelijk om foto’s te maken, evenals vele camera’s. Fabrikanten communiceren al lange tijd over de miljoenen pixels waarmee hun apparaten zijn uitgerust. Er moet rekening worden gehouden met andere belangrijke criteria, zoals zoom, HDR-functie, Flitsled, Panoramamamodus. De bewerkings- en uitwisselingsopties moeten ook worden geanalyseerd. Archos ontwerpt al lange tijd smartphones met fotosensoren van topkwaliteit.

 Het bedrijf heeft in dit geval het absolute minimum gedaan. In feite is er maar één camera op deze telefoon.
 Verwacht geen mooie foto op deze Melkweg; een lagere fotoresolutie dan de concurrentie. Met een definitie van slechts 5 Mp heb je beelden van lagere kwaliteit. En als laatste punt over de beeldopties, er is geen HDR in dit model.
 Deze telefoon biedt zeer weinig ruimte: 4 GB; dit is de kleinste telefoon die beschikbaar is. Niet genoeg om een back-up te maken van al uw videobestanden of muziek. Om het duidelijk te zeggen, je zult regelmatig ruimte moeten maken of je geheugen zal verzadigd zijn.
 

De Melkweg, een goede keuze voor het juiste gebruik 

Deze 53 4 GB is niet goed voor alle toepassingen. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Uiteindelijk is het een tweede keus naast je hoofd smartphone.