Telefoon Analyse : 5048Y 128 GB Alcatel

Als preambule van deze test 

Elke maand komen er een heleboel mobiele telefoons uit, en je wordt vrij snel overweldigd.
 Afhankelijk van of u een doorgewinterde gebruiker bent of een beginner, zijn de keuzes verschillend. Al op het niveau van het besturingssysteem van deze 5048Y 128 GB: hier is het een Android met al het bijbehorende Alcatel ecosysteem.
 Als deze eerste eigenschap voor u niet blokkeert, laten we dan naar de tests gaan om te zien of deze is aangepast aan uw gebruik.

 Na onze tests zien we dat deze 5048Y 128 GB niet voor alle gevallen goed is. Hij staat onderaan onze ranglijst. Tot slot, het is een dure keuze.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk films
Gaming

Is de Melkweg compatibel met nomadisch gebruik? 

Uw smartphone moet u te allen tijde kunnen begeleiden. Naast de telefoonfunctie verwachten we dat het net zo goed is voor het surfen op het internet en bruikbaar is tijdens het reizen.
 De Melkweg is bijna een model. Een grootte van 5 inch die normaal zou zijn geweest in de vroege dagen van smartphones, maar nu niet meer.
 Een formaat dat niet uitnodigt tot vloeibaar gebruik op het internet. Films kijken zal minder leuk zijn. Al met al, perfect voor een telefoontje.
 Merk ook op dat er wifi beschikbaar zal zijn om u te vergezellen. Handig als u de overdraagbaarheid (in het buitenland) heeft afgesneden en in contact wilt blijven met uw dierbaren.  Deze telefoon is uitgerust met een GPS-chip. Uw reizen worden vergemakkelijkt, zelfs in het buitenland. Belangrijk als je weg bent van huis.
 Als u meerdere pakketten tegelijk heeft, moet u deze telefoon vermijden. U kunt maar één actief plan hebben met deze telefoon. Als u de rekening voor uw volgende reis niet wilt verhogen, kunt u overwegen uw nationale SIM te vervangen door een lokale SIM.
 Het is belangrijk op te merken dat dit model geen versterkt glas bevat. Geen bescherming tegen krassen of schokken die tijdens de levensduur van alle smartphones kunnen ontstaan. Een mogelijke oplossing tegen lagere kosten is de toevoeging van een transparante geharde glasfolie, zonder de tactiele reactiviteit van het scherm te wijzigen.
 Een negatief punt is echter de accucapaciteit. Met slechts 2000 mAh, zal het moeilijk zijn om een volledige dag mee te gaan. Je zult er aan denken om een externe back-up van de batterij in de buurt te hebben.
 Wat betreft de kwestie van het opladen, heeft Alcatel gedaan in de economie, dat wil zeggen zonder de snelle lading. Gemakkelijk te gebruiken, het zou het mogelijk hebben gemaakt om snel te herladen.
 

Een apparaat om films te kijken en naar muziek te luisteren? 

Het gebruik van de telefoon overtreft nu dat van de televisie. Perfect ontworpen voor onze dagelijkse behoeften. U kunt ook overal naar doorlopende muziek luisteren. Dankzij de steeds grotere toegang tot de netwerken en de gebruiksvriendelijke toepassingen is het heel eenvoudig geworden om een streaming-film (Netflix, YouTube of Disney) te bekijken op een telefoonscherm. Maar niet alle telefoons zijn geschikt voor dit doel.

 Het is niet verwonderlijk dat dit model niet echt voor multimedia is gemaakt. Hij is een van de slechtste in het vak. Het 5-inch scherm is slecht geschikt om te oefenen. En de schermresolutie is laag. Het is nogal raadzaam om naar muziek te luisteren.
 Het scherm van dit model is omgeschakeld naar LCD IPS (In-Plane Switching). Het visuele resultaat is zeer goed, ongeacht vanuit welke hoek u naar het scherm kijkt.
 Aan de audiokant wilde Alcatel het goed doen. Dit model heeft een 3.5mm jack ingang, en laat uw telefoon toe om muziek van goede kwaliteit af te spelen.
 Om het geluid van de telefoon over te brengen, heeft u de optie via bluetooth. Het resultaat is zeer aangenaam voor het oor.
 Aan de geluidskant vinden we dat er geen stereoluidsprekers zijn.
 

Alcatel’s smartphone: een goede keuze voor het voeren van videogesprekken? 

Spelletjes zijn prestatieverslindend. Spelletjes, maar ook toepassingen vereisen batterijen. Bij 3D-spellen zorgen de juiste processor en de kwaliteit van de grafische chip voor een soepele weergave. Met andere woorden, de kracht van de technische componenten is essentieel om van de spelfasen te kunnen genieten.

 Onze tests plaatsen deze Melkweg in het midden van de categorie. Zelfs als de Mediatek MT6739 (28 nm)-processor niet van de laatste generatie is, is hij krachtig. Het beeld is mooi en vloeiend.
 Wat de opslag betreft, mogen we nu meer verwachten. Wees gerust met deze telefoon, die standaard wordt geleverd met 128 GB. In feite heeft Alcatel voor sommige gepassioneerde gebruikers een extra ruimte gecreëerd om meer toe te voegen.
 In het geval dat je veel speelt, ga je de trommels overbelasten. Helaas is het in het geval van dit model een van de ergste. Het vermogen van 2000 mAH vereist dat u gedurende de dag oplaadt.
 Het zal nodig zijn om de applicaties die op deze smartphone zijn geïnstalleerd te beperken. helaas is het op een zeer laag niveau van leescomfort. Dat maakt het moeilijker om te lezen. De precisie van het beeld, de kleuren; zoveel elementen die uw wens om te lezen op deze telefoon zullen beperken.
 Tot slot, en helaas, laat dit model geen contactloze betalingen toe.
 

Wat betreft het gebruik van audio of video? 

De fotofunctie is een essentieel gebruik van smartphones geworden en heeft sinds de eerste generaties grote stappen gezet. Ze hebben miljoenen pixels die de details perfect vastleggen. De mogelijkheid om te stabiliseren op het moment van de opname of de Burst-modus zijn ook belangrijke punten. De bewerkings- en uitwisselingsopties moeten ook worden geanalyseerd. Alcatel heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen van kwaliteitsproducten.

 Het is een verrassing van Alcatel. Er is dus maar één lens, te installeren op dit model.
 Als je erg gehecht bent aan de kwaliteit van de foto’s, kan het zijn dat je teleurgesteld wordt door deze 5048Y 128 GB. Met een definitie van slechts 5 Mp heb je beelden van lagere kwaliteit. Merk op dat het niet de HDR-functie heeft die de beelden zou hebben verbeterd.
 Deze template bevat in totaal 128 GB aan ruimte, inclusief ruimte voor het standaardsysteem en de applicaties. Dat wil zeggen, het is een van de grootste opslaghoeveelheden die beschikbaar zijn.
 Je zult in staat zijn om alles te redden zonder erover na te denken. Vakantiefoto’s of uw uitstapjes met vrienden. Dit geeft u genoeg tijd voordat u de inhoud naar uw computer of andere opslagruimte moet overbrengen.
 

De 5048Y 128 GB – in een notendop 

Onze analyse toonde aan dat deze Melkweg niet voor alle doeleinden is gemaakt. Het kan een tijdelijke keuze zijn of een tijdelijke oplossing. Kortom, het is vooral de prijs die uw keuze bepaalt.