Telefoon Analyse : 5003 1C 32 GB Alcatel

In presentatie 

Hoe gaat u uw Smartphone gebruiken? Nieuwe technologie of basismodel – wat is het verschil? Het besturingssysteem is een kwestie van smaak; op deze Melkweg koos Alcatel voor Android.
 Laten we nu eens kijken naar de resultaten van onze situationele testen.

 Het ontwerp van deze Melkweg komt overeen met een instapmodel. Bij mindere prestaties bereikt het niet het niveau van de beste. Uiteindelijk is het een tweede keus naast je hoofd smartphone.
 

Vermijd het kiezen van deze telefoon voor
Bekijk films
Speel
Foto’s of films maken

De Melkweg, genoeg voor internetgebruik? 

Het beoogde gebruik van uw toekomstige telefoon is van het grootste belang. Naast de telefoonfunctie verwachten we dat het net zo goed is voor het surfen op het internet en bruikbaar is tijdens het reizen.
 Een model dat in je zak past: de 5003 1C 32 GB. In feite is het een van de kleinste (5 inch) in vergelijking met andere smartphones.
 Een formaat dat niet uitnodigt tot vloeibaar gebruik op het internet. Stel je ook niet voor dat je in goede omstandigheden naar een film kijkt. Het is een model gemaakt voor telefoneren, voornamelijk.
 Merk ook op dat er wifi beschikbaar zal zijn om u te vergezellen. U kunt overal genieten van kwaliteitsvolle webtoegang, zelfs aan de andere kant van de wereld. Deze smartphone wordt geleverd met GPS. Je zult het op prijs stellen dat je niet meer om een routebeschrijving hoeft te vragen. Effectieve functionaliteit bijna overal.
 Als u meerdere pakketten tegelijk heeft, moet u deze telefoon vermijden. U kunt maar één actief plan hebben met deze telefoon. Het zal degenen die een lokaal pakket hebben en die hun telefoon meenemen op reis, dwingen om de kaart uit te nemen en in te zetten voor het land van bestemming.
 We kwamen erachter dat deze 5003 1C 32 GB geen versterkt glas heeft. Geen bescherming tegen krassen of schokken die tijdens de levensduur van alle smartphones kunnen ontstaan. Als u voor dit model kiest, vergeet dan niet om een transparante geharde glasfolie te gebruiken, aangepast aan de vorm van het scherm.
 Een negatief punt is echter de accucapaciteit. Met slechts 2000 mAh, zal het moeilijk zijn om een volledige dag mee te gaan. Uit voorzorg is het mogelijk dat u een externe batterij in de buurt heeft.
 En aangezien Alcatel het niet nuttig vond om een snelle lading op dit model te zetten, zullen we moeten wachten. Gemakkelijk te gebruiken, het zou het mogelijk hebben gemaakt om snel te herladen.
 

Interessant voor de video’s? 

Voor velen beginnen telefoons de tv-toestellen te vervangen. Het is een handig hulpmiddel geworden. Je kunt ook gewoon naar muziek luisteren. Dankzij de steeds grotere toegang tot de netwerken en de gebruiksvriendelijke toepassingen is het heel eenvoudig geworden om een streaming-film (Netflix, YouTube of Disney) te bekijken op een telefoonscherm. Maar niet alle telefoons zijn geschikt voor dit doel.

 Met een laag leescomfort is de 5003 1C 32 GB niet ontworpen voor multimedia. Het is een van de ergste in dit gebied. Het is moeilijk om een video te bekijken. De resolutie is laag: 480 x 960. Het is nogal raadzaam om naar muziek te luisteren.
 Dit omvat een IPS LCD-scherm. Dat wil zeggen dat het zeer goede kleuren en zeer brede kijkhoeken biedt.
 Aan de audiokant wilde Alcatel het goed doen. U heeft een ingang voor de 3,5mm-stekker van uw koptelefoon.
 Dankzij de Bluetooth-technologie kunt u naar muziek luisteren met aangesloten apparaten. De transmissie is vloeiend en het geluid is helder.
 Aan de geluidskant vinden we dat er geen stereoluidsprekers zijn.
 

Alcatel’s smartphone: een goede keuze voor het voeren van videogesprekken? 

Spelletjes zijn prestatieverslindend. Batterijen worden elke dag op de proef gesteld door het gebruik van mobiel internet en applicaties. Bij 3D-spellen zorgen de juiste processor en de kwaliteit van de grafische chip voor een soepele weergave. Simpel gezegd, hoe hoger deze functies zijn, hoe beter uw spelervaring zal zijn.

 Uiteindelijk vonden we dat de kracht van deze 5003 1C 32 GB minder is dan die van zijn concurrenten. De Mediatek MT6739 (28 nm) processor is een oudere generatie. Het visuele resultaat is lager dan bij andere smartphones in deze categorie.
 Een smartphone met RAM, maar het absolute minimum. Het is 32 GB die zijn geïnstalleerd, en dat is niet veel. En omdat Alcatel voorspelde dat sommige van jullie veeleisende gamers zouden zijn, hebben jullie de mogelijkheid om het beschikbare geheugen uit te breiden.
 Als je veel speelt gedurende enkele uren zul je merken dat de batterij bijna leeg is. Helaas is het in het geval van dit model een van de ergste. Het vermogen van 2000 mAH vereist dat u gedurende de dag oplaadt.
 Voor de mogelijke toepassingen van dit model werden prestaties en een goede weergave verwacht. helaas is het op een zeer laag niveau van leescomfort. Het zal niet gemakkelijk zijn om de gedownloade documenten te lezen. De beelden zijn van mindere kwaliteit, ze kunnen soms pixelachtig zijn en geven een uiteindelijke weergave die pijnlijk is voor de ogen.
 Houd er rekening mee dat dit model geen contactloze betalingen toestaat.
 

Voor audio- of videogebruik? 

De kwaliteit van de smartphones maakt het mogelijk om foto’s te maken, evenals vele camera’s. Fabrikanten communiceren al lange tijd over de miljoenen pixels waarmee hun apparaten zijn uitgerust. Maar dit kenmerk is niet alles. De bewerkings- en uitwisselingsopties moeten ook worden geanalyseerd. Alcatel staat bekend om de kwaliteit van zijn sensoren en het ontwerp van zijn smartphones.

 Aan de andere kant is het een beetje licht voor het camera-onderdeel. Er is dus maar één lens, te installeren op dit model.
 Verwacht geen mooie foto op deze Melkweg; een lagere fotoresolutie dan de concurrentie. Een beeldresolutie van 5 Mp die een matig resultaat zal geven. Het heeft echter geen HDR-technologie.
 We raden dit apparaat niet aan aan iedereen die regelmatig met zijn of haar smartphone zelfproblemen heeft. Ook is het moeilijk om beelden goed te retoucheren. Deze 5003 1C 32 GB laat u toe om beelden te maken, maar zal de helderheid of de kleuren niet herstellen.
 Deze smartphone heeft slechts 32 GB; dat is heel weinig opslagruimte. Vergeet uw muziek en films, naast uw vele toepassingen. Het zal nodig zijn om uw inhoud zeer snel over te brengen naar andere back-up ruimtes.
 

De 5003 1C 32 GB ter afsluiting 

Deze 5003 1C 32 GB is niet goed voor alle toepassingen. Dit model is zeer ver van de top van het assortiment, en kan uiteindelijk voldoen aan de behoefte aan een eerste telefoon voor een kind. Kortom, het is vooral de prijs die uw keuze bepaalt.